אונ' באר שבע

DELICE1

New member
אונ' באר שבע

שלום חברים,
אני לפני לימודים(עוד לא השנה אבל בכל זאת רוצה לשמוע דעתכם) ורציתי לשאול לגבי אונ' ב"ש.
א. לגבי הווי
ב. לגבי איכות המרצים
ג. מבחינת מחירי מעונות והמחייה בב"ש(איך המחייה שם באופן כללי? זולה/ נמוכה?)
ד. תחבורה ציבורית(בתוך העיר, אל האונ' עצמה...)
ה. עדיף שכירות או מעונות?

תודה רבה רבה:)

kseniya77

New member
בן גוריון

מרצים - תלוי באיזה חוג. אני הייתי במדמ"ח ודיי סבלתי מרמת הוראה ירודה לצד הציפיות הגבוהות מסטודנטים. לי אישית המקום הזה לא נתן שום כלים ללמידה אקדמית ובחרתי לעבור לאו"פ שבה אני נהנית ממבנה הלימודים, מהדרישות הברורות, מהיכולת לנהל את הזמנים כמו שצריך כי יש את ספרי הקורס ויודעים מראש מה הולכים ללמוד ובאיזה היקף. בבן גוריון הם חושבים ש"לשמור על רמה גבוהה" זה לתת מבחן בלתי פתיר כדי ש 70-80% מהסטודנטים ייכשלו בו ואז לנרמל עם פקטור. ולמה המבחן בלתי פתיר? כי לא לימדו כמו שצריך, היה פער בין התרגול לעבודות בית והמבחן עצמו לפעמים אפילו סוטה מהסילבוס. לא בכל הקורסים זה ככה, אבל בחלקם כן. ובטח גם לא בכל החוגים, אבל במדמ"ח ובחלק מהנדסות כן. לי אישית הייתה הרגשה שהשאיפה של חלק מהמרצים היא שסטודנטים ירגישו אידיוטים. שמעתי תגובות טובות יותר אפילו על טכניון ועל אונ' תל אביב.
לא מכירה את מעונות, כי אני תושבת ב"ש, אבל דירה עם שותף תעלה לך כ 1000 ₪. יש דירות טובות יותר וטובות פחות, אבל לרוב באזורים סטודנטיאליים הדירות סבירות ומאובזרות יחסית, רק תסכם בחוזה שכירות את עניין תשלום החשבונות(גרתי פעם בדירת סטודנטים בבניין ישן, וקיבלנו חודשים חשבונות מים של 1500 ₪ על נזילה תת קרקעית משותפת בבניין, כשהצריכה שלי האישית הייתה 200 ש"ח! והשכנים לא רצו לתקן כי בשכונות האלה מתגוררות בדרך כלל משפחות מצוקה. למזלי היה לי בעל בית הוגן שהסכים לשלם. אז כדאי שיהיה כתוב בחוזה). יש את שכונת רמות שנחשבת ליוקרתית, שם משכירים ווילות שלמות במחיר של 3000-4000 ₪.
אם יש לך אפשרות לקבל מעונות ואין לך בעיה עם "השכונה" שם, אז נראה לי עדיף, כי לא יכאב לך ראש על כלום.
תחבורה - יש אוטובוסים (כמה קווים שמגיעים מאוניברסיטה לתחנה המרכזית), כל 10 דקות בערך. אוטובוסים בינעירוניים מכיוון צפון עוצרים ליד האוניברסיטה. יש תחנת רכבת סמוכה. ככה שהתחבורה די סבירה.

למעלה