אונס=רצח

the Rain

New member
אונס=רצח

כיום אנסי קטינות מקבלים 25 שנה או משהוא כזה. אני חושב שאונס של קטינה שווה רצח!. אותו אנס פודפיל בעצם הורס את כול חייה של האותה קטינה בעצם הורס לה את העתיד ואת הווה. סביר היה לניח שאותה קטינה תסבול סבל רב מאותו מקרה, היא אולי אפילו לא תזכה לחיים נורמאלים. קשה לדעת אם היא תוכל לתגבר, אפילו אם היא תתגבר עדיין מקרה של אונס בלתי אפשרי לשכוח. בקושי חייה התחילו וכבר היא מתה. אנסים מכול סוג צריכים לקבל מאסר עולם לכול החיים נקודה. אני לא מבין כול כך את החוק הם יש סוג של אנסים מסויים שמקבל מאסר עולם? או בכלל?

the Rain

New member
אםם..

אני יודע שאחרים רבים התייכסו לנושא אבל כמה שנים בכלא בממוצע? מקבל אנס קטינה?

טל קר

New member
קודם כל מי אמר שבהכרח מקבלים כלא?

יש גם כאלו שמקבלים עבודות שירות. היו כמה מקרים של עונשים גבוהים יחסית, כשדובר באונס מתמשך של גילוי עריות, אבל פסק הדין האחרון שראיתי דיבר על 8 שאנסו בת 13, שהאונס הכי "כבד" ניתן על הבגירים מביניהם, והמקסימלי שניתן באותו מקרה היה שנה וחצי, כשחלקם קיבלו גם עבודות שירות ועל תנאי וכאלה.

aaa123

Member
קודם כל זה לא נכון שאנסי קטינות

מקבלים 25 שנה ובדרך כלל הם מקבלים הרבה פחות. העונש המקסימלי הוא 20 שנה אם אני לא טועה,ובדרך כלל לא נותנים את העונש המקסימלי. לגבי המשפט אונס=רצח אז מעולם לא נאנסתי אבל אני מאמין שמבחינתי רצח היא אופציה שגרועה מאונס.

the Rain

New member
ההבדל היחיד

בין קורבן של אונס לקורבן של רצח הוא זה שקורבן של הרצח מפסיק לסבול את הכאב שנוצר תוך כדאי הרצח. אבל הקורבן של האונס ממשיך לסבול את הכאב.

aaa123

Member
ההבדל בין חי ומת הוא הבדל משמעותי

ועובדה שרוב האנשים מעדיפים את האופציה של הישארות בחיים. אין לי שום מושג לגבי ההרגשה של קורבן רצח. הדבר היחידי שאני יודע זה שבמקרה שיש לקורבן רצח הרגשה כלשהיא אין באפשרות הקורבן לבטא אותה.

חיפושיט

New member
ההתמודדות היא של בני במשפחה,

כאשר מדובר ברצח, ההתמודדות היא של בני המשפחה, והאדם עצמו כבר לא מרגיש כאב כי הוא כבר לא בין החיים. אונס זאת טראומה קשה שמלווה את האדם לכל החיים, ושההתמודדות עימה מייסרת וקשה.. מבחינתי אונס גרוע יותר מרצח [זאת דעה אישית שלי כאמור] - אך מבחינת בית המשפט אונס לא גרוע יותר מגניבת מכונית, ועדות לכך היא העונשים הקלים להחריד שמקבלים אנסים, בדומה לאנשים שמבצעים פשעים "קלים" יותר..

aaa123

Member
אני לא מתיימר לדעת אם אדם מת לא

מרגיש כאב. הדבר היחידי שאני יודע זה שאין לי דרך לדעת. הדעה שלי היא שאונס זה יותר גרוע מגניבת מכונית אבל פחות גרוע מרצח. אני תומך בהחמרת העונשים על אונס אבל אני מאמין שהדעה שרצח זה יותר גרוע מאונס היא דעה של רוב הציבור. אני מאמין שרוב האנשים היו בוחרים להאנס ,ולא להירצח במקרה שהיו חייבים לבחור אבל לא עשיתי סקר בנושא.

orrrr

New member
הם אולי היו בוחרים להאנס אבל-

הנפש היתה נרצחת בכל מקרה.

טל קר

New member
הבעיה היא כאן לא בהשוואה בין אונס

לרצח, אלא שהעונשים על אונס יוצאים וידם על התחתונה מול השוואה לעבירות רכוש. אמרו כבר הרבה לפני - שאם האופנובנק במקום לשדוד את כל הבנקים האלה היה אונס את כל פקידות הבנק האלה - הוא היה מקבל עונש פחות חמור. כל כייס, גנב מכונית או שודד, מקבל עונשים גבוהים מאלו שמקבלים חלק מהאנסים המורשעים.

orrrr

New member
הקלות בעונש לאנסים- בכתבה הבאה ../images/Emo46.gif

של נתן זהבי

eyalb

New member
אונס לא רצח

אונס זה פשע נורא... הוא גורם לנזקים נפשיים אדירים לנאנס/ת אבל הוא לא רצח... וזה יהיה זלזול אדיר והפחתת ערך ביחס לרציחות אם תשווה את עונש האנסים לרוצחים ואגב : רצח = מאסר עולם שמוקצב ל 21 שנה אונס = מקסימום 16 שנה אונס קטינה = מקסימום 20 שנה ישראל המדינה היחידה במערב שלא נותנת גם עונשי מינימום למקרי אונס

בישראל עונשי מינימום על עבירות מין

בהן, כמובן, אונס. עונש המינימום לכל עבירה יהיה רבע מהעונש המקסימלי עליה, ועונש פחות ממנו מצריך נימוקים מיוחדים ומשכנעים (את מי? בינתיים לא הצלחתי למצוא פסק דין וגזר דין רלוונטיים ולבדוק את הנימוקים הניתנים בהם, כדי לדעת אם ישכנעו גם אותי).

calisto

New member
כמה מילים באשר לחוק...

כאמור 20 שנות מאסר הוא העונש המקסימלי בגין אינוס בנסיבות מסוימות, כמו קטינוּת של הקורבן. בשאר המקרים העונש הוא 16 שנים. אני מאמינה בכנות שעונשים צריכים להיות במדרג מסוים - אין דין אנס סדרתי או אדם שאנס את ילדיו במשך שנים, כדין אדם שאנס אישה אחת בנסיבות מקלות. באותה מידה שודד אכזרי או סדרתי אינו דומה לשודד רגיל. ברור שמבחינה רגשית אין הבדל, אבל תסכימו איתי שלפחות מבחינת הרציונלים של הרתעה וגינוי חברתי, צריך ליצור מדרג. בעניין מאסר העולם, זה ניתן אמנם לכל החיים, אך ברוב המקרים המאסר נקצב ע"י הנשיא לכשלושים שנה, כך שגם מכאן לא תבוא הישועה. הבעייה היא גם לא במניין השנים - הוכח כי ההבדל ההרתעתי והשיקומי בין אסיר הכלוא ל-15 שנים לבין אחד שכלוא 25 שנים הוא זעיר. הבעייה היא היחס בין עונש המקסימום לבין העונש הניתן בפועל. הקלה משמעותית בעונש נושאת בחובה לגיטימציה למעשה, תוך הכרה מעבר לספק סביר כי הוא אכן נעשה. מעבר לכך השאלה היא עד כמה מגיעים אותם אנסי קטינות לבתי המשפט ולבתי הסוהר - היחס המשטרתי והיעילות המשטרתית, אתיקה של הסניגורים (או העדרה), רגישות השופטים, רצינות הפרקליטות ושאר גורמים מערכתיים משפיעים רבות על התוצאות ועל ההרתעה. גם ההפרדה בחוק (והזכרתנית, לדעתי) בין מעשה מגונה לבין אונס, התלויה כל כולה באקט החדירה, מורידה מאפקטיביות ההרתעה והחינוך החברתי. (לידיעתכן: עונש המקסימום על מעשה מגונה הוא 10 שנים, ובד"כ גוזרים הרבה פחות).

aaa123

Member
יש לך הצעה אלטרנטיבית להפרדה בין

פשעים חמורים ופשעים פחות חמורים או שאת חושבת שהעונש המקסימלי על מישהוא שנגע למישהיא בחזה בניגוד לרצונה וברח, צריך להיות זהה לעונש המקסימלי על אונס.

למעלה