אונס, עונש מוות, מה עוד

• פותח הנושא all
  • פורסם בתאריך

B.Shokor

New member
מר ALL..

דבר ראשון האונס זה דבר חשוב לי יותר מהדו-קיום!!!`` כן כן, האונס חשוב לי יותר מהדו-קיום. אונס זה שבחורה מתה נפשית ונשארת בחיים פיזית, אונס זה בחורה בוכה וכואבים לה את חלקי הגוף במשך שנים רבים, אונס זה בחורה שהחברה לא מוכנה לקבל אותה, אונס זה בחורה שיש לה סיכוי מאוד קטן להתחתן, אונס זה בחורה כמו כלבה שנזרקת ברחוב ואנשים באין ואונסים אותה, זה יותר רציני ממה שאתה חושב, ואינני מוכן לעזוב דבר כזה לאחרים אם היו לי המון דברים רציניים בעניין. אונס קשור וחצי לדו-קיום, שמע.. כשעם ``אונס`` עם אחר, כשבבתי-ספר ובכל מקום שומעים/רואים בכלי-תקשורת את הסכסוך הפלסטיני-ישראלי והכוח המיותר משני הצדדים מתחילים ללמוד שבמדינה כזאת כוח זה ה-כ-ל. מה הם הדרישות הפלסטיניות? סליחה, אבל אני נשבע לך ;) שאף פעם לא השתתפתי במו``מ בין שני הצדדים, אבל מתוך ניסיון ועקיבה אחרי הנושא אני מכיר מספר דרישות: 1. החזרת הפליטים הפלסטינים למדינת ישראל. 2. הקמת המדינה הפלסטינית והבירה שלה ירושליים המזרחית. 3. זכויות מלאות לערביי ישראל. (אלה 3 הדברים שעדיין תוקעים את שיחות השלום). שלך ב.שוקר מ.הפורום

all

New member
סוף סוף זה בא!!!

אם כך אני רוצה שתומר לכולם בפורום הזה שהפסקת האלימות לא תבוא כשתקום מדינה פלסטינית, (הסיסמא שלך בכל מה שאמרת בפורום הזה שוב ושוב). אלא שהסיכסוך כעט הוא על מהות מדינת ישראל ולא על מהות מדינת פלסטין, כשהדרישה העיקרית היא מדינה דו לאומית כאן, כמובן בניגוד להחלטת האו``מ ובניגוד למה שאני צרחתי עשרים שנה בהפגנות השמאל - ``שתי מדינות לשתי עמים``. ולמרות שאני מסכים לחלוטין לנקודה השלישית שציינת - ``זכויות וחובות זהות לכל המיעוטים בישראל`` (אם כי אתה כמובן ציינת רק את הזכויות משום מה), אני לחלוטין לא מבין איך זה קשור למשא ומתן עם הפלסטינאים, תאר לעצמך שבמשא ומתן עם מצרים ישראל הייתה דורשת שהשוטרים המיצרים יפסיקו לבקש בקשיש מכל תייר. אין ספק שזה צריך להיות כך, אבל איך זה נוגע למשא ומתן לשלום?

B.Shokor

New member
אני מקווה שהוא שם לב לכך..

ועכשיו יודע למה לא עניתי לו. בכל מקרה אתמול עניתי לכולם. ותודה ליאור על ההבהרה. שלך ב.שוקר מ.הפורום

B.Shokor

New member
מה??????????? אל תכניס לי דברים לפה

אני אמרתי שהאלימות תפסק כשתקום המדינה הפלסטינית (ולא כמו שאמרת). מדינה דו-לאומית זה עניין ישראלי בין המגזר היהודי ובין המגזר הערבי ולא קשור למדינת פלסטין אלה לרשות הפלסטינית (ראה הסבר למטה). (מדינה זו דרישת העם הפלסטיני שחיי תחת הרשות) (רשות זה הגוף שבאחד הימים היה אחראי על ערביי 48). האלימות זה עניין פלסטיני-ישראלי שהפתרון שלו זה מדינה פלסטינית. (כנראה ששהבנת אותי טעות). עכשיו אני אסביר לך איך הזכויות קשורים למו``מ עם הפלסטינים: דבר ראשון אין מקום להשוות מצריים עם פלסטין, כשאתה מדבר על פלסטינים אתה מדבר על ערבים שגרים ברשות הפלסטינית, וערבים שגרים בתוך מדינת ישראל (ערביי 48). הערבים האלה הם עם אחד (שרק השם מבדיל ביניהם) וכולם פלסטינים שבאחד הימים היו שייכים לרשות הפלסטינית וכשהוקמה מדינת ישראל נשלטו על יד הממשלה הישראלית, אך בכל זאת הם עדיין קשורים לרשות הפלסטינית שאחראית עליהם, זאת אומרת שלרשות הפלסטינית לא רק מעניין את הפלסטינים שגרים בשטחים אלה גם ערבי 48 שגרים בתוך מדינת ישראל כי היא האחראית עליהם (ולכן ערביי ישראל הפגינו בהפגנות אוקטובר). שלך ב.שוקר מ.הפורום

all

New member
מעניין ביותר

1. ראשית אני מבקש סליחה, לא ידעתי שנעדרת בימים אלו. 2. המידע שמסרת על רשות וכו` הוא חדש לי, האם יש לך חומר כתוב בנושא, אם יש הייתי שמח לקרוא בו, אם אין הייתי רוצה שתפרט מעט בנושא, אין לי ספק שהעם הפלסטיני הוא אותו עם משני צידי הגדה ומאז אותן הפגנות באוקטובר, אני מבולבל בכל הנושא הזה מעל האוזניים.

B.Shokor

New member
אני מוכן להסביר, בשמחה..

רק תשאל את השאלה יותר מרוכזת בשביל שאוכל לענות בצורה הטובה ולא לסבך אותך יותר. אני מחכה לשאלתך ;) שלך ב.שוקר מ.הפורום

all

New member
זו אכן שאלה לא קלה

אני מתכוון לשאול, מה הם בעצם קשרי הגמלין בין רשות פלסטינית, מדינה פלסטינית, ערביי 48, ערביי 67, ובעצם מה הדבר שכלל הפלסטינאים רוצים לקבל ע``מ שיהיה שלום ועדיין תהיה מדינת ישראל. בקיצור מה ייתן לכם להרגיש שקיבלתם את מה שחלמתם עליו והאם יש אפשרות כזו מבלי לזרוק את היהודים לים? ואני לא מנסה לפגוע, אני רק מדבר דוגרי, ואני באמת נורא אשמח לקבל תשובה.

B.Shokor

New member
והנה תשובה: H-) H-( H-) H-(

מדינה פלסטינית = העם / רשות פלסטינית = הממשל / ערביי 48 = ערביי ישראל (ואגב, אין דבר כזה ערביי 67). בשנות ה-1900 שלט בארץ זאת (כשקראו לה ארץ פלסטין והעם היה פלסטיני-ערבי)השלטון הבריטי, הבטחה משר החוץ הבריטי ``פלפור`` (ופסגת סאן-רימו וסייקס-ביקו) לוויצמן הקימה מדינת ישראל (מדינת היהודים) על חשבון ארץ פלסטין (עובדה שכל העולם מכיר אותה). ההחלטה הזאת לא מצאה-חן בעיני העם הפלסטיני שהתחיל בכל מיני ``אינתפאדות`` למען האדמה שלו (אבל זה לא עזר להם מכיוון שלא הייתה הנהגה בעולם הערבי). כשהוקמה מדינת ישראל בשנת 48 (יום אלנקבה) ערבים גלו לחו``ל (הפליטים) תחת הלחץ והאיומים של היהודים, ואחרים נשארו בארץ ישראל בשביל להגין על האדמה שלהם (ערביי 48). ערפאת הקים תנועת ``פתח`` והמטרה שלה שחרור מדינת פלסטין (כולל ערבי48 מהשלטון הישראלי). משנת 48 עד היום והעם הפלסטיני מנסה להשיג מדינת פלסטין (שאתה קורה לזה סיסמא), ובגלל שמדינת ישראל איננה רוצה לאשר מדינה פלסטינית נולד הסכסוך הישראלי-פלסטיני שייגמר אך ורק כשתוקם מדינת פלסטין. כיום הפלסטינים לא קוראים לשחרור מדינת פלסטין מהשלטון הישראלי, אלה קוראים להקמת המדינה הפלסטינית בשטחים (זאת אומרת שבמידה ותוקם המדינה הפלסטינית זה לא ייפגע לא בבית שלך ולא בבית הישראלי שלי). כיום יש מספר סיבות שמונעות הקמת המדינה הפלסטינית, (ואם הפלסטינים מקבלים אותם יהיה שלום) וחלק מהם: 1. זכות השיבה לפליטים (שגלו בגלל הלחץ והאיומים של היהודים). 2. ירושליים (המזרחית שכוללת מסגד-אלאקסה) בירה למדינה הפלסטינית. 3. זכויות מלאות לערביי ישראל. ושוב, בקשר לסעיף מס`3 - כמו שאמרתי לעיל, ערביי ישראל הם הפלסטנים שבאחד הימים גרו לבד בארץ זאת, והרשות הפלסטינית לקחה על האחריות שלה להגין על ערביי48 שבתחילת שנות 48 עזרו לשחרור ארץ פלסטין, חוץ מזה, כיום, קרובי המשפחה של ערבי48 נמצאים וגרים בשטחים, ואתה בוודאי לא היית מוכן לשבת בישראל וקרובי המשפחה שלך בארה``ב למשל לא היו חיים בצורה טובה. מר ALL, אף אחד לא קורא להקמת מדינה פלסטינית על חשבון מדינת ישראל (כי אנחנו ערביי ישראל הראשונים שנתנגד על כך), מדינת פלסטין תוקם על השטחים שלה כמו למשל (עזה, חאן-יונס, ג`נין, רמאללה, נאבלס, חברון, וכו).. אני מקווה שמה שאמרתי יכל לעזור לך לו וקצת, ואל תשכח שאני מחכה לעוד עוד שאלות ממך. שלך ב.שוקר מ.הפורום

אבו-דני

New member
שוקור, שכחת לספר להם עוד פנטזיות...

שכחת לספר לקטינים כאן איך השלטון הפלסטיני המפואר בנה כאן מדינה לתפארת...איך היו כאן סדרי ממשל פלסטיני תקין כבר 200 שנה לפחות...איך נכתבה המגנה כרטא הפלסטינית לפני 800 שנה ממש אוטופיה. רק שזה הכל פנטזיה על פי המסורת הערבית המפוארת מסביב למדורה... היישות הפלסטינית מעולם לא היתה אלא רק אם בוא הציונים לכאן נקודה. האיזור נשלט 400 עי` התורכים וב1918 נכבש על ידי האנגלים שיצרו מאזן אימה בין היהודים לערבים על מנת להבטיח את שלטונם. הערבים בארץ הזו מעולם ו( לעולם?) היו חלק מסוריה איל כבירה (סוריה הגדולה) אינם יישות נפרדת אלא בצורה מלאכותית כשם ש``מדינת עפולה`` היא יישות נפרדת מישראל. ערביי ישראל לעולם יהיו נאמנים לאחייהם הערבים ולעולם לא תהה השלמה עם קיום הצלבנים היהודים כל עוד הערבים נמצאים במצב א. כלכלי קשה ללא חינוך, פיתוח,עתיד,תקוה,דמוקרטיה. ב.ללא הפרדת האיסלאם מהמדיניות המותווה על ידי הנהגה. כדאי לזכור שכ-95 % מהערבים הם דתיים ושומרי מסורת. כך שהתקוה גם אם ישנה ,קלושה מאוד היא. ולבסוף::: צר לי מאוד קלייר על כי עובדות אלו פוגמות ברומנטיקה של השלום.

all

New member
גם אם אתה צודק בעובדות

אכן לא הייתה מעולם שום יישות פלסטינית, אכן הארץ הזו מאז האימפריה הרומית הייתה תחת שלטון זר. ובכל זאת, האו``מ החליט לחלק את המנדט לשתי מדינות. הערבים לא קבלו את ההחלטה, נלחמו, הפסידו וקבלו על כך ``קנס`` מאוד לא קטן כשהאו``מ פסק שגבולות הפסקת האש ב-1949 יהיו הגבול הסופי. מצרים לקחה לעצמה את רצועת עזה, ירדן לקחה לעצמה את השאר. האם לא הגיע הזמן לקיים את אותה החלטה ישנה כל כך. ואם לא אז מה כן?

B.Shokor

New member
אם הם הפסידו זאת לא אומרת שהארץ היא

לא שלהם. מר יוסי יקר, אם הערבים הפסידו בכל נסינם להחזיר את האדמה זה לא אומר שהאדמה לא שלהם, הפסידו בפעם הראשונה, השנייה, השלישית??? אבל הם ימשיכו בשביל להחזיר אותה!. שלך ב.שוקר מ.הפורום

ליאור...

New member
ליתר דיוק

ההפגנות של הפלשתינאים החלו ב-3 באוקטובר, יום אחרי היום הולדת שלי, שהייתי אמורה לחגוג...אז כל עם ישראל חגג איתי-במקלטים

B.Shokor

New member
אוהה, אז בו נקווה שהשנה הבאה יהיה

שלום ותחגוגי על הכיפאק ;).. שלך ב.שוקר מ.הפורום

למעלה