אונס בפעם השניה

magicgirl

New member
אונס בפעם השניה

תמיד שנתקלים בחורה שעברה התעללות מינית מדרבנים אותה לספר, לשתף, לא לשתוק, להתלונן! אך המציאות יותר מכאיבה מזה: בכתבה שהתפרסמה היום ב"ידיעות אחרונות" מסופר על שתי נערות שעברו התעללות נוראית ,האחת ע"י דודה במשך כמה שנים מגיל11 ואילו השניה ע"י שני אחיה הגדולים ממנה מגיל 9. שתי הבנות לא ידעו אם להתלונן ובסוף שחשבו שלהתלונן יהיה הפתרון הטוב והנכון לעשות ,נוכחו לדעת שטעו: כאשר בחורה נאנסת או עוברת התעללות מינית היא נחקרת אצל שוטרים ועובדים סוציאלים אשר חוקרים אותה על המקרה באופן חודרני (אך מובן שצריך לעשות כדי לקבל את עדותה) שאלות כמו "מאיזה גיל? איפה? באיזה תדירות? היו עדים לכך? " וכו´ שאלות שעד כה לגיטימיות. אך לא לבחורות אלו. את אחת מהן לקחו למקום בו דודה היה אונס אותה וביקשו ממנה להדגים באילו תנוחות (?!) ושאלו למי יש יותר גדול לדוד שלה או לחבר שלה? וגם שאלו אותה אם היא נהנתה מזה(?!). לשניה שאלו אותה אם היא גמרה בכל פעם ששכבה עם אחיה!! הממסד לא מבין שפתיחות ו"לספר" הם אחד הדברים הקשים ביותר שנאנסת צריכה לעשות,וכך כל זה גורם לנאנסת להאנס בפעם השניה ,והפעם נפשי ולא פיזי! במקום להקל על המתלוננת הם מחזירים אותה לתוך האונס וצוחקים עליה על זה . אני לא כותבת את כל זה סתם... גם אני עברתי סוג של התעללות מהחוקרים ומהממסד ,כך שזה לא רחוק מהמציאות בשבילי. במקרה שלי נאלצתי לסגור את התיק ולהתמודד עם הכל לבד ,מבלי שהאשם יבוא על שכרו! Magic_girl אל תשאל שאלות לא תשמע שקרים

מסכימה איתך ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

קראתי את הכתבה הבוקר ב- YNET והזדעזעתי!!!! קודם כל, החוקרים שעליהם סופר בכתבה צריכים לעוף מהמשטרה מייד, ולגבי שאר החוקרים במשטרת ישראל - הם צריכים לעבור סדנת חינוך מיני בדחיפות. אני לא מדברת מניסיון של אונס או התעללות, אבל עברתי הטרדה מינית בצבא (כמו 90% מבנות ישראל הטובות, נראה לי). מצאתי את הכח והגשתי קבילה נגד המפקד שלי. מה שעברתי בחקירה היה במילה אחת ס-י-ו-ט. קודם כל נערכה חקירה של כמה שעות טובות, אחר כך עברתי עימות במצ"ח (כן, עימות): הושיבו אותי במרחק מטר מהמפקד שלי שממנו פחדתי פחד מוות באותו שלב, בפניי הוא הכחיש, שיקר וגם המציא עליי סיפורים, ואני רעדתי והזעתי שם במידות שלא ידעתי שאפשריות... לאורך כל הזמן, קצינת הח"ן בבסיסי מנעה ממני לעזוב את הבסיס במקום לעזור לי ולתמוך בי. רק כשהתערבו הוריי (שלא ידעו כלום עד היום הטראומתי של העימות במצ"ח), יצאתי מן הבסיס, אל מחוץ לטווח שליטתו של הבהמה. ולא פחות חשוב, אחרי שמפקד מצ"ח הבטיח לי הבטחות ("הוא יעוף מהצבא.... אולי אפילו יישב בכלא... בטוח יורידו לו את הדרגות"), ראיתי איך המפקד שלי מתקדם בסולם הדרגות, יוצא ללימודים על חשבון הצבא, מטריד חיילות אחרות ובסוף אף מתחתן עם חיילת שלו!!! אני לא משווה, חס וחלילה, בין הטרדה מינית ואיומים לבין אונס והתעללות מינית, אבל רוצה לאמר בכל הסיפור הזה שאם לי נותרה צלקת גדולה וברורה (לא מגלה איפה הצלקת...זה סוד), אני יכולה רק לנסות ולדמיין איך מרגישה מי שנאנסה כשהיא עוברת מסכת השפלות נוראית כזאת בחקירות. במקום שיעזרו לה, פוגעים בה עוד יותר! ואת, MagicGirl, אני מקווה שאכן התמודדת ו"החלמת" (אם זה אפשרי להחלים לגמרי). הלוואי ויהיה לך יום אחד את הכח לתבוע ולהעניש את האשם!

עודד א

New member
מחדל על גבי מחדל

היכן היו החוקרות המיוחדות, שעוברות הכשרה כדי לטפל בנושאים הללו ? כמובן שהדבר הטוב ביותר הוא להעיף קיבינימט את החוקרים האלה. לצערי הם יגיעו במקסימום למחלקה לחקירות שוטרים ולא הרבה יותר רחוק מזה. אני נדהם כל הזמן לגלות את המספר הרב של נשים שעברו התעללות מינית/אונס (כמובן שבתוכנו קיימים גם גברים שעברו חוויה דומה). אני לא יודע יותר מידי מה לומר לכן ולכם הנפגעים, מלבד תקווה להתמודדות והתגברות מהירה. וכמובן, זה המקום לפרסם את מספר הטלפון של המרכז לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית - 1202 . המתנדבות והמתנדבים מסייעים שם בהתמודדות ומהכרות אישית הם אנשים מצויינים !

magicgirl

New member
אני לא חושבת שזה אפשרי..

התמודדתי עם המצב מלאת ברירה ואני "משלימה" עם העובדה שה"בן זונה" לא יבוא על שכרו לעולם ! (כדי שתבינו למה אז הנה: אחרי שנת חקירות ,שהיה שהייתי בת 15 ולא היה קל,וגם לי הבטיחו שהוא יבוא על שכרו. יום אחד אמא שלי שואל במשטרה "מה עם התיק?" ומסתבר שהתיק "נעלם" באופן מיסטורי .לחדש את התיק אומר לגייס כוחות שלא היו לי ולעבור עינויים מחדש! ועוד סיבה...שהיא בעצם העיקרית: אותו בן זונה לא בין החיים, אל תדאגו הוא מת מזיקנה טובה,) אבל אני מקווה שמשהיא אחרת תצליח לינקום את נקמת כל הבנות שלא ניתן להן להתלונן! magic_girl אל תשאל שאלות לא תשמע שקרים

Liroy25

New member
פשוט מזעזע!!

בזיון שלאנשים כמותם נותנים ללבוש מדים! ואני הס מלהזכיר דרגות על הכתפיים! יחד עם זאת אני חושב שאסור לנו לעשות הכללות, כי חרף חוסר הידע שלי בנדון אני סמוך ובטוח שכן יש חוקרים שאיכפת להם, ושכן יש מי שדואג להכניס את אותן חיות למקום שמגיע להם להיות בו, רחוק רחוק מכל מי שהם יכולים לפגוע בו. לדעתי אנשים מסוג זה צריכים לעבור סירוס!! לפגוע בהם במקום שהכי יכאב להם!

למעלה