אוננות

אוננות

את האמת, קשה לי מאוד לכתוב פה מפני שאני לא מסוגלת לכתוב על הבת בקשר לאוננות שלה (היא בת 4 וחצי) באמת אני מאוד מתביישת לספר לכן פה אך אשמח מאוד לקבל תגובות שיש פה באותו מצב בנושא אוננות? כדי שנוכל להתכתב באמצעות מסרים ולא פורום..... זקוקה מאוד לקבל תגובות בהקדם כדי שאדע להגיד לבת שלי שתפסיק או לא אתערב....או מה??? תודה

מנסה לענות ..

למרות שלא מנסיון .... לדעתי אל תאסרי עליה ואל תעשי שום דבר שיעביר לה מסר שזה דבר אסור .. זה יכול לגרום לתיסבוכים בדימוי הגוף וביחס למין בכלל ... תגידי לה שמותר אבל היא צריכה לעשות את זה בפרטיות בחדר שלה . אבל כמו בכל דבר צריך מידה. אם זה בא על חשבון משחק או פעילות אחרת (מכירה את זה מחברה שהבת שלה היתה הולכת להסתגר בחדר בזמן שילדים אחרים משחקים מחוצה לו ויכלה להיות שם גם 3/4 שעה ) צריך להתייעץ עם רופא או משהו....

בכללי - מה פתאום שתפסיק?

בפרט - כדאיחנך אותה שלא עושים זאת בפומבי. לקחת הרבה אויר, להתגבר על העכבות והמחסומים הטבעיים שיש לנו - אומנם בדור שלנו נתנו לנו מכה על היד ואמרו איכסה, תפסיקי לגעת שם זה מגעיל / פויה (לזכותה של אימי יאמר שמעולם היא לא אמרה זאת) - אבל הדור שלנו קצת יותר מתקדם. לגשת לילדה, שאול אותה האם נעים לה כשהיא נוגעת שם? ולהסביר בשקט שזה מקום בגוף שהוא רק שלה ומותר לה לגעת בו אבל יש לעשות זאת בצינעה, כלומר - בפרטיות, כשאין אחרים בסביבה. זכותה של הילדה להנות מהגוף שלה ובגיל הזה היא עושה זאת מסקרנות. אם היא תקבל את הרושם שזה מקום "פויה" - זה עשוי לגרום לה עכבות בעתיד מאוד לא רצויות.

אבל כמה היה לי קשה לראות ולא התערבתי

ועשתה בסלון ואני הייתי בחדר העבודה חצי שעה ואח"כ היא באה אליי והזיעה.... באמת אני מרגישה שלא נוח לי לדבר איתה בנושא הזה... ואני לא יודעת מה אגיד לה בעתיד כשהיא תעשה שוב.... כי היא בסה"כ בת 4 וחצי!!!!!!

בדיוק, היא בת 4 וחצי!!!

היא לא חושבת על זה כמו שאת חושבת על זה. היא גילתה משהו בגוף שלה שעושה לה נעים אז היא עושה לעצמה נעים. בדיוק כמו שנעים לה כשמחבקים אותה או שנעים לה לשחות בבריכה. את צריכה להבין שזה משהו נורמלי מאד ושלא כדאי להתערב בשלב הזה (אלא אם זה הופך למשהו שבא על חשבון דברים אחרים). כדאי ללמד אותה על איברים פרטיים ועל פרטיות בכלל ולהסביר שאם היא רוצה לגעת שם למטה היא יכולה לעשות את זה אבל רק בחדר שלה כשהיא לבד. אולי יכול להיות שאם את מרגישה כ"כ לא בנוח עם הנושא כדאי לך להיפגש עם איש מקצוע שינחה אותך כיצד לנהוג.

רגב ת

New member
את לא צריכה להגיד לה כלום

סליחה על ההתפרצות אני בדר"כ סמויה כאן,אבל הבעיה שהעלת אני חווה אותה כמעט שנה. יש לנו 3 בנות את הגדולה לא ראיתי שעשתה את זה ואילו האמצעית שלנו שהיא היום בת 4 וקצת לפני שנה בערך היא התחילה לאונן ממש כל הזמן אבל רק בבית לכן הנחתי לה ולא הערתי על כך מילה ,היא התחילה להפסיק עם זה מכיוון שזה גרם לה לאדמומיות באיזור ו"עשה לה שורף" אם את מעוניינת את יכולה לדבר איתי במסרים

זה הזמן לדבר על פרטיות, ועל מה עושים בציבור

ומה לא. מבחינתה, היא עושה משהו נעים וטוב, היא לא פוגעת באף אחד והיא לא מזיקה לחפצים. כלומר, אין שום סיבה שהיא תחשוב שמה שהיא עושה הוא אסור, היא לא מפרה אף כלל שהיא מכירה מחיי היום יום. אני מאמינה שחשוב כבר בגיל הזה ללמד ילדים שזה בסדר ליהנות מהגוף שלהם, אבל בהחלט להדגיש שיש דברים שעושים רק לבד בחדר, ויש דברים שעושים בציבור. את הרי לא רוצה שהיא תלמד להתבייש בגוף שלה ובהנאה שהוא מספק לה. ובעיקר אני חושבת שאת לא צריכה להתבייש כל כך, כי התגובה הזו תקרין גם עליה. הבת שלך עושה דבר טבעי, וזה הגיוני שהיא עדיין לא יודעת מה הגבולות החברתיים המקובלים. לא צריך להתבייש, רק ללמד ולהדריך

למעלה