אוננות אצל ילדים

nonana

New member
אוננות אצל ילדים

מאיזה גיל אתם/ן חושבים/ות שצריך להסביר לילדים שלנו שאוננות צריכה להיות בפרטי. אחשוף את עצמי ואומר שילדיי הקטנים מאוננים חופשי לידינו- עד עכשיו ממש לא הפריע לנו וממש לא יחסנו לזה חשיבות, אך קרה לעיתים שגם אצל אחרים או ליד אחרים הם לא מבינים את הבעיתיות של הסיטואציה. לי אישית ממש לא אכפת אבל אני רואה שזה מביך אחרים. מה דעתכם/ן צריך לעשות?

לאה_מ

New member
אני לא חושבת שאפשר לנקוב במספר

אבל נראה לי שמבוכה אצלכם או אצל אחרים זה טריגר טוב להסבר כזה. אני חושבת שצריך לומר להם שאת רואה שנעים להם, ושזה דבר שבדרך כלל עושים בפרטיות - בחדר או באמבטיה.

מחזקת ומוסיפה

שבעת שהילדים כבר מדברים ומתקשרים ברמה של דיאלוג, אפשר להתחיל להסב את תשומת לבם - בטבעיות - לכך שזה פרטי. כי מסרים הם עניין מחלחל, זה לא שלוקחים את הילד/ה ל"שיחה" בעניין, הרי.

nonana

New member
כן אבל משום שזה כל כך טבעי אצלנו

בבית הם אפילו לא יודעים מה צריך לעשות לבד בחדר, הם רואים בזה כחלק טבעי בחיי היום יום שלהם מבלי להבין את המושג- פרטיות. איך מתחילים בשיחה ואומרים להם שזה טבעי אבל לבד. עם הקטנה ניסיתי כמה פעמים לומר לה שזה רק אצלה בחדר והיא לא ממש הבינה את המשמעות של זה.

אם כבר שאלה על אוננות...

אני לא יודעת אם זה המקום לשאול, אבל בכ"ז. אני מכירה ילדה בת 7 שמאוננת ללא הפסקה כמעט. היא מאוננת תוך כדי שיחה, הקשבה, כתיבה אפילו. היא כאילו לא רוצה/מסוגלת להפסיק עד ש"אין בררה. כלומר, אם היא לא תקום ותלך פשוט ינעלו אותה וילכו כולם הביתה...

תשובה אינטואיטיבית

ובהזדמנות זו גם אהלן גדול ומה שלומכם?
האוננות שאת מתארת נשמעת לי כמו חוסר איזון אצלה בגוף ובהילה. או שיש כאן איזשהו "דווקא" לא מודע. בגלל שילדים הם רגישים יותר דווקא טיפול אנרגטי כמו הילינג יכול לעבוד.

אבא גאה

New member
יש דברים שהם טבעיים

ובכל זאת יש חוקים מסומיים לגביהם "קקי" למשל זה נורא טיבעי ובכל זאת אנו מלמדים את הילדים לעשות בשירותים ולא באמצע מוזיאון ת"א. למה? כי ככה זה החברה בה אנו חיים. עירום הוא טיבעי ובכל זאת אנחנו מתלבשים כשיוצאים החוצה.... וכנ"ל לגבי אוננות, ניתן להסביר לילד שזה טבעי, אבל עוישם את זה רק בחדר ולא ליד א/נשים זרים (אני גם מבקש מהילד לא לחטט באף ליד א/נשים) זה לא נשמע לי נורא כ"כ ולדעתי גם הילדים לא יראו את זה כטאבו כלשהו או כמשהו מביך.

למעלה