אוננות אצל ילדים

בלבולי

New member
אוננות אצל ילדים

יש לי בת בערך בת שנתיים, ונראה לי שהיא מאוננת. שמעתי שזה נפוץ, אבל בכל זאת זה מלחיץ אותי!!!! ואולי גם מביך אותי!!! לא זה שהיא עושה אתזה בנוכחות אנשים, אלא עצם זה שהיא עושה את זה, כי בד"כ זה רק בנוכחותנו, בזמן החלפת חיתול או באמבטיה. מה עושים? אני לא רוצה שהיא תתרגל ותמשיך עם זה!!!!

בלבולי

New member
תודה לשתיכן אבל...

כמו שציפיתי רוב הגורסות סבורות שכל עוד האוננות נעשית בפרטיות זה בסדר, ואני לא בטוחה שנוח לי עם האמירה הזו. אני מפחדת שביתי תתרגל לזה, ויהיה לה קשה להמשיך, וזה לא נראה לי דבר נורמאלי לעשותו בגיל הילדות. יש שלב שבו בשלים מינית, (וגם אז הנורמאלי (לדעתי) זה להגיע להנאה ע"י יחסים עם גבר. אבל זה כבר דיון לפעם אחרת..)

10% מהאוכלוסיה הם הומו-לסבים

זה לחלוטין לא תלוי חינוך או סביבת מוצא או מה אמא חושבת על אוננות. המחשבה לגבי ילדה בת שנתיים (!) וסיפוק ע"י גבר, עצם החיבור עושה לי צמרמורת. היום זמנה לאונן, לא לספק את יצריה ע"י גבר וזמנה לבחור את נטייתה המינית ואת הדרכים הבוגרות לסיפוקה המיני עוד יגיע לכשתתבגר. אנשים מאוננים מתחילת ימי עולם מלידתם כמעט ועד לזקנתם. זה הדבר הכי טבעי בעולם. המסר שאת מעבירה לה הוא מסר של "הגוף שלי מלוכלך" שסביר וישבש לה גם חלק מהנאתה ממין כבוגרת. במקום לסרס את הילדה - עזבי אותה במנוחה. היא בסדר. את לא.

תמר אדר

New member
אין לך מה להילחץ. זהו שלב בהתפתחות

הבת של נמצאת בשלב התפתוחתי של גילוי עצמי.מחד את חייבת להיתעלם מאידך לשים לב שהיא לא מכניסה חפצים לשם. אל תעודדי אבל אל תאסרי, זהו שלב וזה עובר לבד .

michal@gal

Active member
מנהל
עוד שלב בהתפתחות

בהתחלה זה יהיה עניין אינטנסיבי, ועם הזמן היא תאבד עניין, ותאונן הרבה פחות. אני הגבלתי אוננות למיטה בלבד. במשך מספר חודשים היתה פעילות אינטנסיבית, ערב ערב לפני השינה, ואז זה נעלם כמעט לחלוטין. תשתדלי לא להראות לה שזה מביך אותך כי זה יכול לגרום לה בעיות במיניות בהמשך. סה"כ זאת פעולה טבעית.

מי אני?

הילדה שלך פצפונת,היא מגלה את הגוף שלה וזה נהדר ואם תשימי לב טוב תראי שהיא לא נוגעת רק שם אלא מכניסה אצבעות גם לפה ולאוזניים,ובכלל נוגעת בעצמה,הדרך הכי טובה ללמוד על הגוף שלנו היא דרך עצמנו,דרך נגיעה בעצמינו וזה בסדר. אל תילחצי מזה כדי שהיא לא תחשוב שהגוף שלה זה משהו שיש להתבייש בו ואם זה מביך אותך,אז פשוט אל תסתכלי.

נעה גל

New member
אני לא בטוחה שתאהבי את מה שאני

עומדת להגיד, אבל, אני חושבת שכדאי שתגשי ליעוץ בענין זה עבורך. אני מצרפת לכאן תשובה שכתבה בעבר, לאה לאמא שהעלתה את אותו נושא. אהבתי את מה שהיא כתבה.

אירית י

New member
סיפור חמוד בנושא../images/Emo13.gif

ילדה בת 3 ישבה ללא תחתונים ככה בשקט עם עצמה. אמא שלה היתה עסוקה באותו אזור של הבית. פתאום הילדה קראה בשמחה, הנה מצאתי מצאתי אותו. האם נגשה אליה הסתכלה עליה ושאלה (מסתירה את ההלם והצחוק) מה? מה מצאת? והילדה אמרה לה מצאתי! בדיוק פה כשאני נוגעת זה מדגדג לי. אמא, איך קוראים לזה? ...וכך התפתחה לה שיחה
מקסים נכון?

ואם בסיפורים עיסקינן

הילד שלי לפעמים משחק עם הבולבול כשהוא ערום. מאז שהוא התחיל לעשות בעצמו פיפי בשירותים, וממש להשתמש בו ולשלוט בו, הוא כמעט ולא מתעסק איתו. מאידך הוא פיתח מן צורת נגיעה כזו באשכים, שלדעתי היא איזושהי התחלה של מה שקוראים גירבוץ. ההתעסקות הזו היא מאוד עניינית וחקרנית, ואני לא מתערבת בכלל, אלא אם כן הוא שואל שאלות. פעם ישנו בצהריים (בעיקר אני), ובעודי אפוצה משינה ופוקחת את עיני, אני שומעת את הילד לידי: "עכשיו אני תנין ארוך, עכשיו אני עכבר קטן" אכן מופלא הוא עולמינו..

היא תמשיך את זה, תרצה/י או לא

מה לעשות, אוננות, כמו פעולת מעיים, היא אחת מעובדות החיים האלה שמשתדלים לא להזכיר את קיומן, ובכל זאת רוב האנושות עושה אותן על בסיס יומיומי. אני מצטטת: "זה מלחיץ אותי!!!! ואולי גם מביך אותי!!!" כדאי שתברר/י עם עצמך למה זה כל כך מפריע לך.

She Dolphin

New member
אין דרך אחרת להגיד את זה

(ובאמת בלי לפגוע בך) ההתייחסות שלה לעניין היא טבעית ובריאה וההתיחסות שלך לא. מיניות בריאה של אדם תלויה המון בהתייחסות בריאה לנושא של המבוגרים החשובים בחייו בזמן ילדותו. גם אני מציעה לך לקרוא קצת חומר שעוסק בחשיבות האוננות אצל ילדים וזה יעזור לך להבין כמה הבת שלך בסדר, ומצד שני, איך את יכולה להתגבר על המעצורים שלך (כאם) ביחס למיניות שלה וכך לעזור לה לא לפתח תסביכים וראיה מעוותת של מה זה מין. מצטערת על הנחרצות, באמת לא רוצה פגוע, אבל לא מצאתי דרך אחרת להגיד את זה...

את חוששת ש"יהיה לה קשה להמשיך".

האם הכוונה שיהיה לה קשה לעבור מאוננות ליחסי מין עם גבר? אם זו הכוונה, הרי שהאמת היא דווקא הפוכה: אישה שיודעת לענג את עצמה, תוכל להנות בצורה טובה יותר עם גבר. סקסולוגים משתמשים בעובדה הזו כדי לעזור לנשים שלא מגיעות לאורגזמה: קודם הן לומדות לאונן, ורק אח"כ ממשיכים לנסות להגיע לאורגזמה עם בן הזוג.

למעלה