אוניל...

בצל אל

New member
יכול להיות שאפשר לומר

שסטאפליט הוא מעין זרוע ביצועית של הפדרציה (הרי המודל שלהם הוא בכ"ז ארה"ב). הרי לא מדובר כאן ב"צבא" במשמעותו הרגילה. הצי עוסק במחקר (to explore strange new worlds...), בדיפלומטיה, בהגשת סיוע הומניטרי, ועוד מיני מינים של עיסוקים אזרחיים מאוד. בקיצור הייתי אומר שהפדרציה כגוף פדרטיבי מחזיקה במועצה על כדוה"א כגוף מחוקק (קונגרס/סנט אם תרצו) ובסטארפליט כזרוע ביצועית של הממשל המרכזי. (כמובן שיש להם גם מערכת משפט וגו') נראה לכם?

Bajoran Preist

New member
נראה לי מאוד... !

הממ... עד כמה שהצלחתי להבין מהסדרות השונות צי-החלל משמש *גם* כזרוע השיפוטית... אבל יכול להיות שזה כך רק בתחום הבין-כוכבי. למשל- אם מישהו ביצע עבירה על סיפון ספינת חלל, תחנת חלל או בכוכב לכת זר כלשהו(ואולי אף במושבות פדרציה מסויימות) אז הוא נשפט ע"י צי-החלל, וכמובן גם כל קצין צי. לעומת זאת, עבריינים שפשעו על אדמת כל אחד מכוכבי הלכת של הפדרציה נשפטת ע"י גופי שיפוט עצמאיים ע"פ החוקים האוטונומיים. למשל, וולקני, אנדוריאני או בוליאני ישפטו ע"י שופטים וולקנים,אנדוריאנים או בוליאנים, כל עוד הם בתחום השיפוט של הנ"ל. המממ... אולי בני-האדם דווקא כן נשפטים כולם ע"י צי-החלל...

Tolan

New member
הוא כן טייס

בפרקים המעטים שבהם אוניל לובש מדי א' (חליפה כחולה עם מלא אותות), אני די בטוח שיש לו עליהם כנפי טיס. וכמו שמישהו כבר ציין הוא מטיס כמה כלי טיס בסידרה, כמו ההכלאה בין דת' גליידר של הגואולד למטוס אמריקאי.

G.O.D

New member
הוא לא טייס והרי ההוכחות:

1) מצורפת כאן תמונה של מדיו של אוניל יש לו (מלבד עיטורי הקרבות) שתי סיכות כאשר אחת מהן היא סיכת צניחה והשניה סיכת מבצעים הקשורים לחלל.

G.O.D

New member
כאן מצורפת תמונה של המונד

כאשר גם לו שתי סיכות: האחת (עליונה) שיכת טייס והשניה סיכת מבצעים הקשורים לחלל.

G.O.D

New member
תמונות של כל הסיכות תוכלו למצא כאן:

http://www.surfinamma.com/Wings.html יום טוב, גילי.

TUVIX

New member
ריינג'ר זה US ARMY

ולא USAF הוא BLACK OPS מה זה משנה אנ די בטוח של First special operations detachment DELAT AKA DELTA FORCE היא לא שייכת לאף אחד מהחילות.

למעלה