אוניברסיטת ת''א

Oursong

New member
אוניברסיטת ת''א

שלום רב,
ברצוני ללמוד כנראה שנה הבאה ולא השנה הזו,אך רציתי לשתף אתכם במחשבות שלי וביקורות ששמעתי על אוניברסיטת ת''א.
אחי,שלמד בבן גוריון טען בפני שאוניברסיטת ת''א הינה אוניברסיטה קשה מאוד שלא נותנת יחס אישי לסטודנט וזורקת אותו לעזאזל לטענתו.
חוץ מזה הוא טען בפני שאין על חיי החברה בבן גוריון בבאר שבע ושהוא ממליץ לי ללמוד בכל אוניברסיטה ''רק לא בת''א...''
רציתי לשמוע דיעות של סטודנטים שלמדו באוניברסיטת ת''א...אני מתכוון ללמוד תואר בתחום של חשבונאות/כלכלה,משהו בסגנון...
אשמח לביקורות/סיפורים ובכלל כל מה שעולה כל רוחכם בעניין..

תודה,אסף.

zubumafu

New member
גם בבן-גוריון המחלקה זורקת עלייך

ובפרט המחלקה לכלכלה. תשאל את 70% הסטודנטים בשנה א' במחלקה שנכשלו במאקרו במועד א' הקיץ ואת כל השאר שעשו קורס חוזר במיקרו בסמסטר ב'. "חמלה", "רגישות" או "התחשבות" אלה בדרך כלל מילים שבדרך כלל לא נקשרות לאוניברסיטה באשר היא.

מבחינת חיי החברה בב"ש, הם ממש אחלה וזה ידוע

בחלק מזה יש אמת וחלק נובע מסטיגמות

בעוד שכל המרצים שם הם חוקרים מהשורה הראשונה ובעלי שם בינ"ל, רמת ההוראה בהחלט לא אחידה. יש מרצים מעולים ואכפתיים ויש מרצים שעושים טובה שהם בכלל נכנסים לשיעור. אגב, אני לא חושב שזה ייחודי לת"א אלא לכל האוניברסיטאות בארץ, כולל ב"ג. הגישה של האוני' היא שאתה אדם בוגר ואתה לא צריך שמישהו יחזיק לך את היד, ובאמת האוני' נותנות לך את כל הכלים להצליח.

חיי החברה בב"ג בהחלט עולים על אלה של ת"א (וכנראה של כל אוני' אחרת בארץ). עם זאת, הסטיגמה שהסטודנטים בת"א סנובים, לא נחמדים ותחרותיים רחוקה מלהיות נכונה.

את"א נחשבת ליותר "יוקרתית" מב"ג, לפחות בחוגי כלכלה וחשבונאות. לדעתי שלא בצדק אבל התפישה הזו בהחלט קיימת.

דבר אחרון, יהיה לך הרבה יותר קל למצוא עבודה אם תלמד ותעבוד באזור המרכז.
במיוחד במקצועות האלה שחשוב לצבור ניסיון עוד במהלך הלימודים.

S h a r k 1 8

New member
תראה, יש בזה משהו.

מצד שני, אל תחשוב שבמוסדות אחרים היחס הרבה יותר טוב.

עקב האכילס של אוניברסיטת ת"א הוא העובדה שאין בה חיי קמפוס וכולם חוזרים הביתה בסוף יום. זה משפיע מאד על הגיבוש החברתי בין הסטודנטים, וכתוצאה מזה גם על היכולת שלהם לעמוד מול ההנהלה ולדרוש תנאים הוגנים.

בבן גוריון, למשל, די קל להקים ועד לכל מחלקה. נניח ורוצים לעשות ישיבה, אז קובעים שביום מסויים ב8 בערב כולם מגיעים לאיזה כיתה באוניברסיטה ויושבים לדבר שם על ענייני החוג. בת"א בשביל שדבר כזה יקרה אנשים צריכים להישאר באוניברסיטה כמה שעות טובות אחרי שהם מסיימים ללמוד. חלקם יוותרו על זה מראש.

מצד שני, את"א נחשבת מבחינה אקדמית לאוניברסיטה מאד איכותית, וזה ממש לא משהו שאפשר להגיד על כל אוניברסיטה בארץ. הרבה פעמים חולשה אקדמית של מחלקה/חוג לימודים מתבטאים לידי ביטוי בקורסים גרועים, העדר תקציב ועוד לא מעט תקלות שבסופו של דבר פוגעים בסטודנטים וקורות מלכתחילה באוניברסיטאות חלשות יותר מאשר אוניברסיטאות חזקות.

אז.... צריך לקחת הכל בפרופורציה הנכונה.

אני לא בטוחה לגבי מה הטענות בדיוק

אבל לפחות לגבי החוג לכלכלה קשה למצוא משהו רע להגיד מבחינת התנהלות.
מרצים לא משהו יש בכל מקום. מבחנים קשים יש בכל מקום בעל שם שמכבד את עצמו. כן- על יחס אישי אתה יכול די לחלום. בכל מקרה קשה לי להאמין שזה אחרת ביתר האוניברסיטאות, אם אתה צריך ליטופים מהמרצים שלך- נסה את מכללת פרס.

thestudent10

New member
בתור סטודנט כבר שנתיים בבן גוריון

חיי החברה פה אכן יותר טובים מכל אוניברסיטה אחרת שתמצא בארץ. אולי רק העברית מצליחה להתחרות בנו.
מצד שני המיתוס על זה שזה סוג של אמריקן פאי ישראלי זה בולשיט טהור. אנשים פה יותר חברותיים אבל זאת עדיין ישראל....

ובהחלט יש על חיי החברה בבאר שבע- אם תעשה את הצעד החכם ותלך ללמוד בחו"ל במקום לבזבז 4 שנים על האקדמיה המעפנה בישראל.

למעלה