אוניברסיטה

Xboy123

New member
אוניברסיטה

אהלן חבר'ה. יש לי שאלה, אבל אל תתחילו למתוח ביקורות אלא רק תענו לי על השאלות.... הומלצתי ע"י מורתי לפסקל ללמוד בקורסים של האוניברסיטה פתוחה מדעי המחשב. זה הלהיב אותי כל כך כי אני מאוד אוהב מדעי המחשב! הזמנתי את הספר של האוניברסיטה הפתוחה כדי לחפש מידע על הקורסים(מין "דפי זהב" של האוניברסיטה). היה רשום שם כמה דברים, וכמה מהקורסים היו: "מדעי המחשב" והשני "מדעי המחשב ושפת פסקל". והיה כתוב שם נקודות זכות. אז שאלתי היא מה זה נקודות זכות, וכמה ואיך עליי לצבור נקודות זכות עד קבלת התואר הראשון? האם עליי לעבור אותם קורסים כמה פעמים(כמובן כל קורס יגדיל רמתו בקושי) כדי לצבור נקודות זכות? הרי כל קורס נדמה לי זה 6 נקודות זכות! האם לדעתכם זה יהיה קשה? איך מתנהלים לימודים באוניברסיטה בהשוואה ללימודים בבית ספר? אני אהיה חדש באוניברסיטה ולכן אשמח אם תתנו לי קצת מידע... תודה!

galh

New member
כמה תשובות... (בלי ביקורת).

צוברים נקודות ע"י סיום בהצלחה של קורסים *שונים*. כל המידע כתוב בספרון שקיבלת מהאו"פ, איזה קורסים לקחת בשביל להגיע לתואר במדעי המחשב, כמה נקודות כל קורס נותן לך, מהן הדרישות לכל קורס וכולי. הלימודים מבוססים על לימוד עצמי באמצעות מדריך למידה, שמפנה אותך לחומר עיוני ותרגולים. בנוסף יש מפגשים לצורך תרגול. במהלך הקורס צריך להגיש תרגילים (חלקם עיוניים וחלקם מעשיים, תלוי בקורס) ובסיומו יש מבחן מסכם. בניגוד לבי"ס, אף אחד לא יישב לך על הראש, הכל תלוי בך. החומר בדרך כלל יותר "קשה", אבל זה רק בגלל שבבי"ס לומדים שטויות.
אם זה יהיה "קשה" או לא, אני לא יכול להגיד לך. אולי אתה מחונן עם IQ בסך כל חברי הפורום (בלי אלדד, שיהיה מספר נורמלי
). זה בטוח יהיה שונה ממה שאתה רגיל. אני ממליץ לך לקחת קורס בסיסי, בהנחייה מוגברת, ואחריו תוכל לדעת אם אתה מסוגל להתמודד עם הלימודים באו"פ. בהצלחה!

Xboy123

New member
תודה על התגובה והמשך

ת'אמת? האייקיו שלי לא מי יודע מה גבוה, ואני ממש לא מחונן ולא גאון, אבל הציונים שלי במדעי המחשב של בית הספר ומתמטיקה הם גבוהים, יענו הרבה מאות.(בלי שום כוונה להשוויץ). אז אני צריך/חייב שיהיה לי IQ גבוה? הספר שקיבלתי, בעצם שלושה ספרים, לא מסבירים את הדברים שהזכרת. מה זה או"פ? מה זה תרגילים עיוניים ותרגילים מעשיים? מקווה שתגיב שוב ותודה על תגובתך!

zagzagzag

New member
עוד כמה תשובות

או"פ = אוניברסיטה פתוחה היית אמור לקבל ספר שנקרא שנתון, נדמה לי שהוא בצבע ירוק השנה, ויש שם תשובות לחלק (אולי אפילו לכל) השאלות שלך. בידיעון הקורסים כתובות הדרישות לתואר ראשון במדעי המחשב (אילו קורסים צריך ללמוד), ויש פירוט כמובן לכל קורס תרגילים מעשיים - כאלה שדורשים כתיבה והרצה של תוכניות במחשב. יש קורסים במדעי המחשב שבהם תידרש לכתוב אלגוריתמים "על יבש", כלומר ללא הרצה, ויש קורסים שאי אפשר לכתוב בהם תוכניות, פשוט כי הם לא עוסקים בשפות תכנות. זו הכוונה ב"תרגילים עיוניים" להמשך שאלות, יש אגף מאמרים בפורום האוניברסיטה הפתוחה (654)

galh

New member
גם ההבנת הנקרא לא משהו. ../images/Emo3.gif

לא צריך להיות מחונן, צריך לשבת וללמוד. פשוט שאלת אם זה יהיה "קשה" וזה כלום לשאול אם את צריך כסא בשביל להגיע למדף בלי שאני יודע מה הגובה שלך או של המדף. אני לא יודע איזה ספרים קיבלת, אבל הם אמורים להסביר את הרוב. בשביל שאלות יש גם את הפורום "האוניברסיטה הפתוחה" פה בתפוז. או"פ = האוניברסיטה הפתוחה, בקיצור. תרגילים עיוני במדעי המחשב יכול להיות עם שאלות שעונים עליהם על דף נייר, בכתב. מעשיים זה אומר לכתוב תוכנית שרצה.

עוד קצת מידע....../images/Emo26.gif

בספר שקיבלת (שנתון/ידיעון/קטלוג-קורסים - בכל אוניברסיטה זה נקרא אחרת), אמורים להיות מפורטים כל הקורסים שיש באו"פ (כאמור - או"פ = אוניברסיטה פתוחה). יש קורסי-חובה - אותם חייבים לקחת כדי להשלים את התואר ויש קורסי בחירה - אותם אתה בוחר לפי הכיוון שאתה רוצה ללמוד (חומרה, תוכנה, אלגוריתמים, בינה-מלאכותית ועוד ועוד ועוד...). בכל מקרה - צריך להשלים כמות מסויימת של נקודות זכות (=נקודות אקדמיות) כדי להשלים את התואר. יש גם נושא של חפיפה בין הקורסים. אם יש כמה קורסים חופפים שמלמדים פחות או יותר את אותו החומר - נקודות הזכות שלהם לא יחשבו לך. לדוגמה - אם אני אקח "מבוא למדעי המחשב ושפת C" (אצלנו - 4 נק' זכות) ואת "מבוא למדעי-המחשב להנדסת מכונות" (גם 4 נקודות) - זה ייחשב לי רק כ-4 במקום 8 נקודות זכות... תכל'ס... קח לסמסטר ראשון את אחד מקורסי המבוא (מבוא למדעי-המחשב ושפת פסקל - או משהו מקביל) - תראה איך אתה מסתדר... אם אתה יותר בראש של מתמטיקה - קח את "אשנב למתמטיקה" - עשיתי אותו בתיכון, הוא לא קשה, הוא מכניס אותך לראש המתמטי - והוא מצויין כקורס לסטודנט מתחיל. אח"כ הקורסים מתחילים להיות פחות נעימים... חדו"א (חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי)... אלגברה לינארית... לא נעים בכלל... בהצלחה!!....

barakbl

New member
במדעי המחשב במסגרת האו"פ חייבים

אינפי 1 וחדוו"א ב'. אם לומדים מדעי המחשב ומתמטיקה חייבים את אינפי 1 2 3. באו"פ קורסי המבוא למדעי המחשב - יש "מבוא למדעי המחשב" שזה עם ++C ויש "מבוא למדעי המחשב ושפת פסקל" שבאופן מפתיע לומדים בו פסקל, מקנים 6 נקודות זכות. חוץ מזה, הסברת את הנושא מצוין, ואין הרבה מה להוסיף.

Xboy123

New member
רגע רגע לא הבנתי משהו

מהם מקצועות החובה שעליי ללמוד אם ברצוני ללמוד מדעי המחשב?

Xboy123

New member
ועוד משהו

כמה נקודות זכות אני צריך לצבור כדי לקבל תואר? אמרו לי שצריך 108 וזה אומר שאם קורס הוא 6 נקודות זכות אז אני אצטרך לעבור 18 קורסים!!!! יכול להיות??? קראתי את השנתון והוא באמת הסביר כמה דברים אבל לא מספיק. אני רק בכיתה ט' אז איך אני אלמד אינפי, חדו"א וכו? לא כל כך מכיר אני את נוהלי הלימודים באוניברסיטה...

zagzagzag

New member
בלי פניקה ../images/Emo13.gif

לגבי קורסי החובה - הכל כתוב בידיעון, בחלק הראשון (החלק הכללי) לגבי הקורסים - צריך מינימום 18 קורסים, כי לא כל הקורסים מקנים 6 נ"ז (נקודות זכות). אפשר בקלות להגיע ל-20-22 קורסים לגבי אינפי, חדו"א - האו"פ לא נותנת הקלות לתלמידי תיכון. כלומר, תצטרך ללמוד כמו כולם

barakbl

New member
מה לא הגיוני ב 20 קורסים בערך?

קח בחשבון שלימודים לתואר ראשון באונ' רגילה לוקחים בין 3 ל 4 שנים (תלוי בתואר המדויק), וקח בחשבון שיש לך שני סמסטרים עיקריים בשנה באו"פ, ושבכל סמסטר נהוג לקחת 2-3 קורסים (לעיתים לוקחים 4 ולעיתים לוקחים רק אחד). קבלת התואר לוקחת אם כן כמה שנים (תלוי בקצב שלך). החיים קשים, מה לעשות. אם לוקח ללמוד את החומר של התיכון 4 שנים, אז....

עידו123456

New member
עזוב

כך כמה קורסים מפוזרים, תלמד קצת תכנות, קצת מתמטיקה - לך לצבא ואז תחזור ללמוד באוניברסיטה באופן מלא, הנק' שצברת יחכו לך.

כמו שאמרו לך כאן - ../images/Emo26.gif

לא כל הקורסים הם 6 נקודות - לכן זה קצת יותר מ-18 קורסים. בכל מקרה - אם אתה בכיתה ט', וחסר לך הידע המתמטי - תתחיל מלקחת "מבוא למדעי המחשב ושפת פסקל". זה חומר שיש לך רקע בו, זו תהיה הזדמנות לראות אם אתה עומד בעומס של קורס בודד וזה ייתן לך עוד כמה חודשים להתלבט מה לקחת בהמשך. אם תצליח - אז או שתמשיך בכיוון של המחשבים ("מבני-נתונים" ויש עוד מגוון קורסי מחשבים שאתה יכול לקחת - גם אם הרקע המתמטי שלך לוקה בחסר) או שתיקח קורס מאוד בסיסי במתמטיקה (המלצתי לך כבר על "אשנב למתמטיקה" שלא דורש יותר מידי ידע מוקדם).

Xboy123

New member
אז זהו.. המורה המליצה לי להתחיל

בקורס אנליזה נומרית כקורס ראשון... ופה כל אחד ממליץ לי קורס כלשהו להתחיל בו כך שאני לא יודע מה עדיף יותר. בספר כתוב אמנם אילו קורסים דרושים לעבירתם כדי ללמוד בקורס כלשהו, אבל לא רשום במה להתחיל ומה מומלץ לעבור(קורס) קודם ומה אחר כך... אז ממי אני אקבל תשובה הכי מדויקת?

zagzagzag

New member
המורה כנראה לא מכירה את האו"פ

כי הקורס אנליזה נומרית (באו"פ הוא נקרא "חישוב נומרי") דורש את מבוא למדעי המחשב + אלגברה לינארית + אינפי I + עוד קורס ששכחתי. והוא גם ממש משעמם
את התשובה הכי טובה תקבל מיועץ אקדמי (יש מספרי טלפון בשנתון), ובכל מקרה הם ימליצו לך על אחד משני הקורסים - מבוא למדעי המחשב או אשנב למתמטיקה

אני דווקא ממליצה להפך

להתחיל מ"אשנב למתמטיקה", הוא קורס קלאסי להיות קורס ראשון, ומאוד כיפי.

נועה, נועה... למה "ההפך"?...../images/Emo26.gif

תקראי את כל השרשור - בהתחלה המלצתי לו על "אשנב למתמטיקה" (גם אני לקחתי אותו כקורס ראשון והיה אחלה). אבל מסתבר שהוא בכיתה ט'... ופסקל הוא כבר יודע... אז אולי יהיה לו יותר קל עם "מבוא למדעי המחשב ושפת פסקל" קודם. אגב - אני מקווה שהמורה שלך צחקה איתך כשהיא אמרה "אנליזה נומרית"... לפחות בטכניון זה לא נחשב קורס קליל...
מה עוד שכאן צריך כקדם את "חדו"א 2" בשבילו...

די כבר עם ההנפצה הזאת, זה לא נכון

אפשר במדעי המחשב לקחת במקום חדו"א ב' את אינפי2 בלי אינפי3 (או שאם, לבחירתך), רק קח בחשבון שאינפי2 זה 4 נקודות בעוד שחדו"א ב' 6 נקודות...

למעלה