אוניברסיטה בגיל 14

ori1025

New member
אוניברסיטה בגיל 14

בני החל ללמוד באוניברסיטת ת"א לנוער בתוכנית -מדעים מדויקים האם משהו מכיר?. האם ניתן לשלב לימודים בתיכון בכיתת מחוננים ולימודים באוניברסיטה הוא התקבל לתוכנית החדשה - מדעני העתיד של שימעון פרס -אך החליט ללכת על משהו פחות תובעני

הילדים שאני מכירה שבתכנית הזו (וגם מדעני

העתיד) משלבים את הלימודים באוניברסיטה עם הלימודים בתיכון, אבל אין ספק שזה קשה. בתיכון הולכים לקראתם במה שאפשר, אחרת אני לא יודעת עד כמה זה היה אפשרי.

bhs

New member
מסלול כיתת מופת מביא את התלמידים בגיל 14

להתחלת לימודים באוניברסיטת בר אילן - הבת שלי במסלול בגיל 16.5 ובשנה שנייה לתואר בפיזיקה וסוציולוגיה. היא מאוד מרוצה - היא מאוד אוהבת ללמוד וזה מתאים לה. הבת הקטנה השנה החלה את הקורס הראשון שלה ונראה איך היא תתרשם מהתוכנית. המסלול מאפשר סיום חלק נכבד מהבגרויות בכיתה י' ובכיתה יא' ויב' לא מגיעים לבית הספר כלל ומשלימים את החומר לבגרויות לבד.נשמע מפחיד - אבל כיוון שהבת שלי התעקשה נתתי לה לנסות וזה מוכיח עצמו בנתיים

אפשר הסבר בבקשה

אם המסלול של כיתת מופת מביא את הילדים לבר-אילן בגיל 14 אז באילו קריטריונים הם חייבים לעמוד כדי להיתקבל בגיל כזה? (לפני תעודת בגרות ?) שאלה נוספת: מה ההבדל בין אוניברסיטה הפתוחה לבר-אילן? ומה עם הטכניון ואנברסיטת ת"א? מה הקרטריונים שלהם? אני לא מבינה למה רק בר-אילן.

bhs

New member
התוכנית בשיתוף בר-אילן ההבדל בעיקר

ביכולת בניית תוכנית ללמודים לתואר תלת שנתי לא כולל הנדסה,רפואה,פסיכולוגיה ...עוברים בגרויות מתמטיקה פיזיקה - חלקי בכיתה י' ושנה יא' יב' נמצאים באוניברסיטה ומשלימים חומר לבגרות בתנ"ך ספרות היסטוריה ועוד לבד. כדאי למצוא לקראת שנת הלימודים הבאה ערבי מפגש הורים ותלמידים בבתי הספר שהתוכנית רצה אצלהם ולקבל את כל המידע. אוניברסיטת ת"א לא מאפשרת להשלים תואר רק לקחת קורס אחד מקסימום שניים בסמסטר... בגיל 14 הם מתנסים בקורסים בודדים עם האוניברסיטה והדרישות. הדרישה בעיקר חוזק במקצועות הריאלים ורצון

תודה. לא הבנתי לגבי אונ' ת"א

הם כן נותנים קורסים -2 בסימסטר, אבל לא נותנים להשלים את התואר? ולמה לא נותנים בהנדסה? כתבת שגם לא נותנים בפסיכולוגיה, סיפרת שהבת שלך התקבלה לפסיכולוגיה. מה צריך לעשות בשביל זה? תודה.

bhs

New member
לא ניתן ללמוד לפסיכולוגיה לתואר

אפשר רק לעשות קורסים בודדים. הבת שלי לומדת פיזיקה וסוציולוגיה.הנדסה זה 4 שנתי ונותנים רק לצבור נקודות לתואר ולא לתואר מלא. כדי להשלים תואר 3 שנתי לומדים שנתיים יא ויב והצבא מאשר דחיית שרות של שנה למי שמשלים יותר מחצי הנקודות לתואר. אי אפשר לעשות תואר ב3 שנים באונ תא מכוון שהאונ לא מאשרת ללמוד יותר משני קורסים בסמסטר כך שאי אפשר להשלים כך תואר.

קראתי שיש ילדים

שסיימו בגרות 5 נק' במתמטיקה בגיל 13.האם אחד כזה יכול ללמוד באונ' ת"א 2 קורסים בסימסטר (הנדסה) כפול 4-5 שנים עד גיל 18 ובמידת הצורך לבקש מהצבא זמן לסיים תואר בטענה שסיים יותר מחצי תואר? מה את חושבת/יודעת על ההבדלים בין בר-אילן ,אונ' פתוחה ומכון הטכנולוגי בחולון? במכון הטכנולוגי קיימת תוכנית לבגרות כמו בבר-אילן. תודה רבה על כל התשובות.

בהבדלים בין המוסדות, הכוונה שלי הייתה

למשל למי שיסיים תואר ראשון בהנדסה במכון הטכנולוגי יוכל להשלים תואר שני באונ' ת"א? והאם קיימת "יוקרה" של השם של המוסד שבו הילד יבחר ללמד בעתיד והיא תיהיה משמעותית לעתידו? תודה.

bhs

New member
אני מציעה לך לברר עם הורייך מול אונ ת"א

תמיד יש העדפה של בוגרי הטכניון בהנדסה ומחשבים, אבל כל מקרה לגופו

מגנטה1

New member
אוניברסיטה

הבן שלי החל השנה את התוכנית של מדעני העתיד. בהחלט עומס רב. אבל מעניין לו, פעם ראשונה שממש יושב ומשקיע. עד השנה לא התאמץ במיוחד, ולא הצטרך לשבת על שיעורים או מטלות. אני מקווה שבמשך השנה ילמד יותר לנצל את הזמן ביעילות ויהיה לו יותר זמן פנוי. גם הוא לומד בכיתת מחוננים. בבית הספר בהחלט באים לקראת התלמידים. בערך חצי מהכיתה שלו עושה את המכינה באוניברסיטת תל אביב השנה, בכל מיני מסלולים. יש להם יום בשבוע בו הם מסיימים את הלימודים ב12 כך שיוכלו להגיע לאוניברסיטה. היות והוא לומד יומיים בשבוע באוניברסיטה הוא יוצא מוקדם ביום השני ומשלים חומר. יתרון ממשי הוא שאחרי לימודי המתמטיקה ופיזיקה באוניברסיטה החומר שנלמד בכיתה ט ממש לא מהווה בעיה. אחותו התאומה גם החלה מכינה בפסיכולוגיה באוניברסיטה השנה אמנם היתה רק פעם אחת אך היה לה מאד מעניין, עוד לא ברור כמה תובעני יהיה.

למעלה