אונה שמאלית מוגדלת

• פותח הנושא talmo
  • פורסם בתאריך

talmo

New member
אונה שמאלית מוגדלת

אני בת 34 , יש לי אונה שמאלית מוגדלת - בבדיקת הדימות האחרונה כתוב כי בתוכה נצפה תהליך איזאואקוי בגודל כ-.2.96*2.06 ס"מ בלתי אחיד עם מספר אזורים היפאואקאו הגדול ביותר כ-1.4*1.57 ס"מ שיתכן אזורים נמקים. כמו כן לא ניצפו בלוטות לימפה צוואריות מוגדלות. וכן צויין כי אין שינויים משמעותיים מבדיקה שנערכה כשנה קודם לכן. ברצוני לשאול: א. האם ההריונות הם הגורם לגדילת האונה(אחרי ההריון השני גיליתי את בליטה לראשונה ואחרי ההריון השלישי התברר כי הוא גדל). ב.בהמשך לשאלה הקודמת- האם ללא הריון נוסף המצב עשוי להשאר סטטי, ואם כן אז האם אפשר "לחיות עם זה" ללא הגבלת זמן? ג. לפני שנה עברתי דיקור בהדסה בירושליים של המקום והתוצאות היו תקינות.-מתי כדאי לעבור דיקור נוסף? האם המקום יכול להשתנות במשך הזמן ולהפוך לגידול סרטני?

הגדלה של אונה של בלוטת התריס

שלום לך, ראשית את מניחה שכולם יודעים שאת מתכוונת לבלוטת התריס, אך לא כתבת זאת. הממצא שיש לך שנראה כמו זפק רב קשרי לא גדל בגלל ההריון. הבלוטה יכולה להגדול קצת בהריון אך לא מופיעים ממצאים כפי שיש לך. ולא מניעת הריון הוא זה שימנע גדילה נוספת. כעקרון, גם אם מדובר בתהליך שפיר לגמרי עם הזמן יש נטיה להגדלה נוספת. כל עוד והגדילה הזו לא מהירה, וכל עוד והקשרים הללו לא פמריעים, וכמובן בתנאי שאנחנו יודעים כי הממצאים שפירים, אין צורך לגעת בהם וגם אין צורך למנוע הריון. את שואלת באילו מקרים צריך לחזור על הדיקור. ראשית הייתי רוצה לדעת האם באמת נוקרו כל הממצאים המשמעותיים או שמא דגמו רק קשר אחד. אם כך אז רצוי לוודא שלנקח חמר מכל הקשרים בגודל 1 ס"מ ומעלה. עקרונית אם לא חל שינוי משמעותי בגודל, לא חייבים לחזור על הדיקור, למרות שיש לא מעט אנדוקרינולוגים שאוהבים לחזור על הדיקור כמה םפעמים במרווחים של שנה בערך. מאד נדיר שממצא שפיר הופך לממאיר, אבל לעיתים ממצא שנחשב לשפיר מסתיר בתוכו מוקד של ממאירות שפספסו בניקור. זו כנראה הסיבה שחלק מהאנשים אוהבים לראות כמה תשובות שליליות לפני שהם עוזבים קשר לתמיד. בכל מקרה גדילה מהירה, שינוי במראה, כאב, צרידות, כל אלה הם סימנם שצריכים להדליק נורה אדומה.מקווה שזה עונה לך על השאלות.

למעלה