אומרים ש....

• פותח הנושא snup
  • פורסם בתאריך

snup

New member
אומרים ש....

לכל אחד יש את האמונה שלו לדברים פשוטים שאנחנו מפחדים מהם. אחד יגיד שחתול שחור זה הפחד הכי גדול שלו, השני יאמר שלהסתכל במראה שבורה יביא מזל רע. מעניין מה הדברים המפחידים כלאחד ואחד מאיתנו וזה אופייני למקום שהוא גר בו, לדוגמא:כשהדברים מסתדרים לי טוב ואני מספר למישהו על זה אז אני מייד נוקש על העץ פעמיים ואומר טפו טפו, סתם מתוך פחד לא מוסבר שהדבר הבא שיקרה לי לא יסתדר טוב. אני לא יכול להיגמל מההרגל שלעניות דעתי די מטופש. יש למישהו תרופת פלא ?

לא נראה לי שיש לזה תרופת פלא

זה קשור בסה"כ לסביבה שבה גדלנו ולמנהגים... והנקישה על העץ והחתול שחור, נשמעים מאוד מוכרים!

snup

New member
גם...

....את מבצעת את הפעולות האלו שהשתלטו עליי והפכו למין הרגל לא מוסבר ? ?

ranit55

New member
אתה לא לבד...

אני למשל, לא יכולה לספר שום דבר טוב שעומד לקרות לי מפחד שהוא "ייברח" לי. למשל העובדה שבספטמבר אני חוזרת לסקוטלנד ללימודים, קשה לי להוציא מהפה, 'אני טסה בספטמבר' וזה כ"כ אידיוטי.... מפחדת שהכל יתפקשש וכל התוכניות,חלומות יתנפצו לנגד עיני ואני רק אשב ואבכה,למה חלמתי,פינטזתי וכו' מתסכל.מתה להיפטר מזה.

doram44

New member
מסכימה לגבי הכוח של המילים והדיבור

והאמת... לאקן אומר שברגע שמבצעים תרגום של החוויה והרגשות למילים,מבצעים תהליך של תירגום וכימות וריחוק. מצבים ראשוניים הם אמת והם האהבה כשאין יכולת לספר עליהם במילים.

snup

New member
לא מבין....

מש חסרה לי ההבנה למה אנחנו אומרים שזה טיפשי ועדיין ממשיכים עם זה. זה כמו משהו פסיכוסומטי, משהו שחוזר על עצמו. אני אעשה ניסוי, לשם שינוי לא אחזור על נקישת בעץ ונראה מה יקרה. תחזיקי לי אצבעות.

למעלה