אומרים ש....

אומרים ש....

שמקבלים זיווג לפי המעשים, ז"א אם בחורה שמרה על עצמה ולא דיברה עם אף בחור, כך גם היא תקבל בחור צדיק שלא דיבר עם אף בחורה. ועכשיו, יש לי חברה שהיא מאוד צדיקה , והיא התחתנה עם בחור טוב, אבל היא סיפרה שהוא לא כזה שמר על עצמו כמו שהיא שמרה על עצמה . אז שאלתי- האם זה נכון לומר שזיווג נמדד לפי המעשים????

toxic2004

New member
ללא נושא

מסכת סוטה. "כי הוה פתח ריש לקיש בסוטה אמר הכי אין מזווגין לו לאדם אשה אלא לפי מעשיו, שנאמר כי לא ינוח שבט הרשע על גורל הצדיקים".

גם אם זה נכון,

הרי אך ברור הדבר שאין התאמה מושלמת בין מעשי שניהם,וגם אם היא הקפידה על שמירת נגיעה למשל,לא בהכרח כלל שתקבל גם כן בחור כזה, בקיצור, המשך...

ענין חשבון המעשים הוא הרבה יותר

מכלול ושקלול של מעשים רבים,מאשר התאמה ספציפית של מעשה מול מעשה.

יש גמרא

ששואלת: סתירה- יש גמרא שכתוב שהזיווג נקבע 40 יום לפני יצירת הולד. כך שאי אפשר לשנות. ויש גמרא שכתוב שאדם מקבל זיווג לפי מעשיו. משמע שזה תלוי במעשיו וזה לא קבוע מראש. ומתרצת הגמרא, שגמרא אחת מדברת על זיווג ראשון שהוא נקבע 40 יום לפני יצירת הולד. וגמרא אחרת זה על זיווג שני שהוא לפי מעשיו של האדם. ~ לגבי המקרה שאת הבאת: א. זה מעורר התהיות שהיא סיפרה לך את זה. תקוי לטוב. ב. בד``כ זה מתקזז הוא `הבריז` לה בנושא צניעות, והיא `הבריזה` לו בנושא אחר שהוא לא מרוצה ממנו. זה כמעט בדוק.

הכל חשבונות שמים!

אולי דוקא הבחור הזה שלא כ`כ שמר על עצמו..הכי מתאים לה מבחור אחר,

sarati

New member
או שאולי...

הוא לא שמר על עצמו, אבל התחרט וחזר בתשובה? "במקום שבעלי תשובה עומדים, אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד..." יש לי סיפור שלא עונה לשאלה, אבל קשור... פעם פגשתי חייל, שסיפר והשוויץ שהוא יצא עם יותר מ 30 בחורות, ושכולן מתות עליו וכו', באותה נשימה הוא אמר שהוא מת להתחתן עם בחורה דתיה, כי הן אף פעם לא היו עם גבר... אבל הוא יתחתן רק אחרי שהוא יעבור על כל הבנות בעיר... וואי וואי, איזה צעקות הוא חטף ממני...

כתוב אחרת

כתוב שזיווג נמדד על פי מעשיו של אדם, לא כתוב על פי מעשיו של מי מבין השניים.. לא כתוב אילו מעשים יכריעו. גם לא כתוב, שאם יש לי מעשים כאלו.. הבן זוג שלי גם יהיו לו מעשים כאלו.. כתוב שיש אומדן גלובלי שנמדד לפי המעשים. אולי החתן של בעלך בעל תשובה?

/tapuzforum/images/emo45.gif

רדוד מידי שכל פעם שמזכירים שהזיווג ע``פ המעשה מודדים את זה לפי- דיברה עם בנים,יצאה עם בנים או לא. חברה זה נגיעה (חשובה מאד,אבל עדין רק נגיעה) בעבודת ה`! אז היא שמרה את עצמה מבנים ומה עם היראת שמים בשאר הנושאים? לכאלה דברים יש את אלוקים.מזווג זיווגים

למעלה