אומרים בן גוריון חי בצניעות.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
ואני שואלת, למי בשנות ה60 היה מזגן בכל חדר, צריף?
למי היה בצריף 4 חדרים, 2 שירוצים ו 2 מקלחות? למי היה מקרר אמקור 11, תנור וגז?
נכון לבן גוריון, לכן מדוע כועסים על נתניהו שחי טוב בשנות ה - 2000?
תמונות מהצריף של בן גוריון.
20250719_153002.jpg 20250719_152955.jpg 20250719_152938.jpg 20250719_152932.jpg 20250719_152920.jpg 20250719_153108.jpg

קבצים מצורפים

• 20250719_153745.jpg
    20250719_153745.jpg
    1.2 MB · צפיות: 1
  • 20250719_153047.jpg
    20250719_153047.jpg
    1.7 MB · צפיות: 0
  • 20250719_153037.jpg
    20250719_153037.jpg
    1.8 MB · צפיות: 0
צפה בקובץ המצורף 134918 צפה בקובץ המצורף 134919 צפה בקובץ המצורף 134920 צפה בקובץ המצורף 134921 צפה בקובץ המצורף 134922 צפה בקובץ המצורף 134917
מזגן לא היה, אולם מקרר אמקור 11, תנור וגז היה גם היה :)

משתפרת1

Well-known member
צפה בקובץ המצורף 134918 צפה בקובץ המצורף 134919 צפה בקובץ המצורף 134920 צפה בקובץ המצורף 134921 צפה בקובץ המצורף 134922 צפה בקובץ המצורף 134917
עוד בשנות החמישים הוחלף מקרר הקרח שלנו במקרר אמקור, אינני זוכרת איזה דגם. תנור היה עוד לפני שנולדתי, בסוף שנות הארבעים. בתחילת שנות החמישים הוחלפו הפתיליות והפרימוס בכירת גז. ואנחנו גרנו בבית שאבי והשכנים בנו במו ידיהם, לא בצריף.
לגבי המזגנים הייתי בודקת מתי הותקנו. אני מסתכלת על ההתקנה של מזגן מרכזי (ראי את הפתח במטבח), לא נראה לי שהיו דברים כאלה בשנות השישים. בחדר השינה מותקן מזגן חלון, ואני מנסה להזכר אם לחברה מהצבא שגרה בשדה בוקר היה מזגן בביתה בסוף שנות השישים.
נראה לי שמישהו הגזים אנושות בפירוש התמונות של המגורים. המטבח והרהיטים נראים דומים למדי למה שהותקן בבתים סטנדרטיים, בבית ילדותי למשל. ואנחנו חיינו בדוחק באותן שנים.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
עוד בשנות החמישים הוחלף מקרר הקרח שלנו במקרר אמקור, אינני זוכרת איזה דגם. תנור היה עוד לפני שנולדתי, בסוף שנות הארבעים. בתחילת שנות החמישים הוחלפו הפתיליות והפרימוס בכירת גז. ואנחנו גרנו בבית שאבי והשכנים בנו במו ידיהם, לא בצריף.
לגבי המזגנים הייתי בודקת מתי הותקנו. אני מסתכלת על ההתקנה של מזגן מרכזי (ראי את הפתח במטבח), לא נראה לי שהיו דברים כאלה בשנות השישים. בחדר השינה מותקן מזגן חלון, ואני מנסה להזכר אם לחברה מהצבא שגרה בשדה בוקר היה מזגן בביתה בסוף שנות השישים.
נראה לי שמישהו הגזים אנושות בפירוש התמונות של המגורים. המטבח והרהיטים נראים דומים למדי למה שהותקן בבתים סטנדרטיים, בבית ילדותי למשל. ואנחנו חיינו בדוחק באותן שנים.
הצלמת היא אני :). ולדעתי לא היו מזגנים בימים ההם לחברה, ובטוח לא 2 חדרי אמבטיה, ו2 שירותים.
לא היו מצפים מראש ממשלה שיחיה ללא מגזנים.

boriska1

Well-known member
אז ביבי למד ממנו. למה לא למד מבגין? מעניין, מכיר אישה בגילי, כאשר הייתה ילדה, כל מוצאי שבת הייתה אצל בגין בהבדלה. בגין חי בצניעות. אבא שלה ז"ל, היה שותף לדרך של בגין. אחד החברים המקורבים ביותר, חרותניק כמובן, איש אצ"ל. למרות זאת לא יצאה ביביסטית.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אז ביבי למד ממנו. למה לא למד מבגין? מעניין, מכיר אישה בגילי, כאשר הייתה ילדה, כל מוצאי שבת הייתה אצל בגין בהבדלה. בגין חי בצניעות. אבא שלה ז"ל, היה שותף לדרך של בגין. אחד החברים המקורבים ביותר, חרותניק כמובן, איש אצ"ל. למרות זאת לא יצאה ביביסטית.
אין מושג מדוע משווים את נתניהו לבן גוריון.
בגין היה באמת אדם צנוע וענו, וכשטעה לקח צעד אחורה ללא חת.

Harrington

Well-known member
מנהל
אין מושג מדוע משווים את נתניהו לבן גוריון.
אך ורק כדי לעקוץ/להשמיץ את ראש הממשלה הנוכחי כמובן :). אמנם מסתבר שאסור לומר זאת, אבל האטרף 'השמץ את נתניהו בכל מחיר' שחדר למחנה הרל"ב, עובד נהדר מבחינה זו.

בתכל'ס, ההבדל הוא בראש ובראשונה תקופתי לענ"ד. אני לא בטוח שנתניהו חי ברמה אחרת מקודמיו או מחליפיו בעשורים האחרונים. אלא שלגביהם כמובן איש לא עורך השוואות לתקופת בן גוריון או לאישיותו.

נערך לאחרונה ב:

אלן 5

Active member
אך ורק כדי לעקוץ/להשמיץ את ראש הממשלה הנוכחי כמובן :). אמנם מסתבר שאסור לומר זאת, אבל האטרף 'השמץ את נתניהו בכל מחיר' שחדר למחה הרל"ב, עובד נהדר מבחינה זו.

בתכל'ס, ההבדל הוא בראש ובראשונה תקופתי לענ"ד. אני לא בטוח שנתניהו חי ברמה אחרת מקודמיו או מחליפיו בעשורים האחרונים. אלא שלגביהם כמובן איש לא עורך השוואות לתקופת בן גוריון או לאישיותו.
נכון מאד,,

היו זמנים אחרים, דור אחר, לא היה דבר כזה שנקרא שופוני, רובם חיו בצניעות והסתירו את הונם.

boriska1

Well-known member
התכוונתי למי שהיה הון.
חוץ מזה, היום גם למי שאין, מציג כלפי חוץ כאילו יש לו כפי שראית גם בפורום.
לא כך אני התרשמתי. לא יודע איפה גדלת, אבל בשכונת דניה בחיפה היו בתים מפוארים ומכוניות יוקרה גם בשנות ה70. גם בהרצליה וגם בצהלה. בטח היו עוד כמה איזורים שלא מכיר. כתבת:
חוץ מזה, היום גם למי שאין, מציג כלפי חוץ כאילו יש לו כפי שראית גם בפורום. למה את מתכוונת. לא ראיתי.

לא כך אני התרשמתי. לא יודע איפה גדלת, אבל בשכונת דניה בחיפה היו בתים מפוארים ומכוניות יוקרה גם בשנות ה70. גם בהרצליה וגם בצהלה. בטח היו עוד כמה איזורים שלא מכיר.
אכן, לא טענתי שלא היו בכלל כמו למשל סביון ובכל זאת, היו הרבה פחות.
למה את מתכוונת. לא ראיתי.
האינפנטיל.

ai27

Well-known member
למי היה בצריף 4 חדרים, 2 שירותים ו 2 מקלחות? למי היה מקרר אמקור 11, תנור וגז?
לחברי קיבוץ...
קוראים לזה "צריף", אבל בזמן ההקמה, זה נחשב לוקסוס. צריפים ברמה גבוהה שייבאו משוודיה.
היו גם צריפים גדולים ששימשו מספר חברי קיבוץ רווקים

בשנות ה50 היה צנע
וגם בקיבוצים היה מחסור
אז בן גוריון הגיע לקיבוץ. ב1953
בשנות ה60 היה בקיבוצים הרבה שפע - ההשקעה [הממשלתית. לא במימון הקיבוצים] בפרויקטי מים השתלמה, ומחקלאות בעל והתמקדות במרעה עברו להשקיה של אדמות שהקיבוצים קיבלו חינם: המטעים והשדות פרחו, ואיתם הכנסות הקיבוצים

בן גוריון חי בקיבוץ עד 1973,
בשנות ה60 - תאדיראן התחילה לייצר מזגנים בישראל
ובשנות ה70 - מזגן כבר הפך למשהו לא נדיר. וממש מחוייב במזג האוויר החם של שדה בוקר
בן גוריון הכניס הרבה כסף לקיבוץ [פנסיה של ראש ממשלה], וביחס לכך, תנאי חייו היו הגיוניים.
בן גוריון היה עובד מדינה [או מוסדות טרום-המדינה] כל חייו. ובהפיכתו לחבר קיבוץ - הכנסתו הפכה להכנסת הקיבוץ.
לא היה לו בית פרטי, הוא לא הוריש לילדיו.
מבחינה זו - בן-גוריוןהיה האידאל הקומוניסטי בהתגלמותו

נתניהו - עבד במנהל עסקים לפני כניסתו לפוליטיקה, תחום רווחי וקפיטליסטי
ובין הקדנציות הרצאות והשקעות שלו היו מאוד רווחיות.

אלו דברים שמאוד מכעיסים קומוניסטים.

ai27

Well-known member
בן גוריון היה באמת דור אחר - התקופה הכי עניה וקומוניסטית של המדינה
ומה קרה עם רבין?

רבין לא אהב מדבר. הוא העדיף לבלות בצפון תל אביב.
גם לא התאים לו להצטופף בדירה סטנדרטית
אז הוא קנה 2 דירות גדולות ומרווחות, וחיבר אותם לדירת ענק בגודל 225 מטר, פלוס מרפסת של 100 מטר.
לפני עשור הדירה של רבין נמכרה ב16 מליון שקל

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
בן גוריון היה באמת דור אחר - התקופה הכי עניה וקומוניסטית של המדינה
ומה קרה עם רבין?

רבין לא אהב מדבר. הוא העדיף לבלות בצפון תל אביב.
גם לא התאים לו להצטופף בדירה סטנדרטית
אז הוא קנה 2 דירות גדולות ומרווחות, וחיבר אותם לדירת ענק בגודל 225 מטר, פלוס מרפסת של 100 מטר.
לפני עשור הדירה של רבין נמכרה ב16 מליון שקל
וואייי. ואין מילה וטענה מצד הימין?

למעלה