אומנם קצת באיחור

משה קיץ

New member
אומנם קצת באיחור

לפני כחודש ביקרתי בארה''ב את שני המורים שלי.רוילר גרייסי ודיויד אדיב. טסתי לאחר שהוזמנתי להתלוות אליהם(ללמוד ולסייע) לסדרה של סמינרים בניו ג'רזי,פנסילבניה,ניו יורק וכו. סדרת הסמינרים הזו הייתה חלק ממסע סמינרים נרחב של רוילר גרייסי בארה''ב וקנדה באקדמיות RGDA בעיקר וגם אחרות. התגוררתי בביתו של דיויד אדיב,יחד איתו ועם רוילר. לדיויד יש בית נחמד באזור כפרי.מקום שליו ודי מנותק עם מרחבים גדולים ושפע בעלי חיים(הוא חובב מושבע שלהם). קמנו כל בוקר בסביבות 9:00,נסענו לאכול ארוחת בוקר(לפעמים היינו נשארים בבית ומכינים משהו),לאחר מכן רוילר היה מעביר אימון פרטי (כל פעם למישהוא אחר) בבית של דיויד(יש לו מרתף גדול עם מזרנים וציוד,מסודר שחבל על הזמן).לאחר מכן נוסעים קצת לסידורים,ארוחת צהריים,חוזרים לבית של דיויד,מתארגנים ונוסעים לסמינר(כל פעם בכתובת אחרת).חוזרים בשעות הערב המאוחרות,מתקלחים ויושבים לראות טלוויזיה.לפעמים רואים קרבות(ראינו קרבות של רוילר מתחרויות BJJ אבו דאבי וMMA),תחרויות גלישה של רוילר(הוא פאנט לזה כמעט כמו לג'יוג'יטסו),קרבות שלי,של דיויד..וכמובן גם סרטים וסדרות רגילים(כמה אפשר להיות סביב קרבות וג'יו ג'יטסו) להיות סביב רוילר,זה לצחוק בלי הפסקה.באוטו,בדירה לא משנה איפה.בן אדם מאוד מצחיק,מנומס(תמיד יפתח את הדלת ראשון במסעדה ויחזיק אותה עד שכולם יכנסו).גם הוא וגם דיויד לא נתנו לי להוציא כסף על כלום,הייתי צריך ממש להלחם על זה ולהתעקש לשלם מידי פעם על ארוחה למשל.בכלל דיויד אדיב כשמו כן הוא...אדיב! מעבר לכך שהוא איש ג'יוג'יטסו מדהים ומורה מהטובים והטכניים ביותר שיש. מעבר לסמינרים,התאמנתי באקדמיה של דיויד בניו ג'רזי.יש לו שם כמה חבר'ה מאוד טובים.לצערי לא יצא לי להתאמן עם תלמידו הבכיר גייסון טאבר(שקודם לשחורה כשהייתי שם).גייסון זכה שלישי במונדיאל האחרון בקטוגריית החומות(ולא סניור או משהו-אלא הקטגורייה הקשה של החומות).הסיבה שלא התאמנו היא כי הוא נפצע בגבה ונזקק לתפרים ביום שבו הגעתי. התאמנתי כמובן עם רוילר בעיקר במרתף אצל דיויד(לרוב נו-גי ו MMA,מכיוון שהייתי לפני הקרב שלי). רוילר גרייסי מבחינתי הוא הטכניקן הטוב ביותר שיצא לי להיות איתו על המזרן.לא סתם הוא מוכר על ידי רבים וטובים בתחום כאיש הג'יוג'יטסו אולי הטוב שהיה אי פעם(אחרי ריקסון). הוא מדהים!!!הידע שלו עצום,הוא זז בצורה שקשה לתאר,יש לו כניסות לבריחי רגליים בלתי ניתנות לעצירה.... אהבתי גם לשבת לראות איך הוא מעביר אימונים פרטיים לאחרים ופשוט ללמוד מהמסטר איך גם להיות מורה יותר טוב. למדתי המון.ולא רק טכניקות חדשות אלא גם ובעיקר דגשים חדשים. לדוגמא,בגארד הסגור לא מקפידים לרוב להיות עם העקבים צמודים לגב.זאת אומרת,כשאתה סוגר גארד יש להביא את הברכיים אליך,כך שהעקבים נוגעים בגב.עכשיו אתה יכול להתחיל לטפס עם הרגליים ולהעיק מאוד על יריבך. פרט קטן שנותן המון.וזו רק דוגמא אחת מיני רבים בסגנון.(גם בעמידה,קלינצ',הורדות,MMA ג'יוגיטסו) בסמינרים רוילר חילק כך ששעה ראשונה הייתה MMA ושעה שניה דברים אחרים.כמובן גם כשעושים MMA זה לפי גרייסי ג'יוג'יטסו רק עם הדגשים הרלוונטים. הוא הראה כמה דרילים מצויינים של סגירת מרחק ועבודה בקלינצ צמוד לחבלים.כמה דברים מאוד חשובים בקלינצ. למי שראה את הקרב האחרון של רויס,ניתן היה לראות שרויס עובד קצת אחרת.יותר אגרסיבי,דוחף לחבלים,לוחץ את סקורבה... רוילר סיפר לי שבהכנות עם רויס,הם עבדו הרבה על זה.זה משהו שרוילר אוהב מאוד וגם כשהייתי איתו בברזיל לקראת הקרב מול טוקורו הוא הדגיש את זה הרבה באימונים שלו(ואחכ גם בקרב עם טוקורו). לאחרונה רוילר העביר סמינר אצל רנזו גרייסי האגדי,הנה מה שרנזו כתב: Royler Gracie Seminar !!!!!!Sign fast. Spots are limited Saturday June 30th (all classes that day postponed) Beginners 11am-1pm ( freshmeat ) hehehehehhe Advanced 2-4pm Don’t miss your chance to train with one of the most technical jiu jitsu practioners in the world! Several times World Champion and 3 times ADCC Champion Royler Gracie. Sign up at the front desk. I will see you guys there. Your fan ALLways. Renzo

ננדין

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

איזה כיף לך שיש לך מורים כאלו מעולים ברמה המקצועית והאישית... (אני מזדהה איתך כי גם את שלי אני לא מוכן להחליף
)

הדומה מושך את הדומה...

משה, נראה שיש לך מורים מדהימים שהם מעל הכל גם בני אדם. אשרייך וכיף לך שזכית לכאלה, ומי יתן ותמשיך למשוך אלייך עוד אנשים שכאלה... כל הכבוד.

../images/Emo9.gif איזה יופי לקרא../images/Emo70.gif

כל הכבוד. אני בטוח שלמדת המון ושבזכות זה הידע של תלמידיך ובאופן כללי הידע בארץ רק יעלה

למעלה