אומנים בכנס אייקון

זנזוריה

New member
אומנים בכנס אייקון

משנה לשנה מתמעטים מספר האומנים המשתתפים באיקון. המתנדבים וכל החברים שמנהלים את הכנס היו מאוד אדיבים ונחמדים אבל גם היו מאוד לא גמישים עם האומנים. היום הראשון והשני היו מאוד חלשים מאחר ומוקמתי באשכול הפיס. זה מילא - אף אחד ממוקדי הקהל המרכזיים לא מוקם שם חוץ משחקני התפקידים. כך שהמפגש שלי עם הקהל הפוטנציאלי היה מקרי עד איננו. ביום השלישי הדברים היו אחרת כשמיקמו אותי באוהל הקטן הסמוך לסינמטק והחזירו קצת צבע לפנים שלי. גם שם אומנם היה הרבה חוסר גמישות (בניגוד לכנס מלפני שנתיים בו השתתפתי). אין לי כוונה לשים אצבע מאשימה, אני רק רוצה שבשנה הבאה יבואו קצת יותר לקראת האומנים. אני לא יודע מה אתם חושבים על הדברים שלי פה בכנס אבל ראוי לציין כי בכנס הזה השתתפו רק 4 אומנים וגם אלו לא שכרו דוכן לכלכ שלושת הימים.. אחרי כל הבכי והבכיינות רציתי להזמין אותכם לראות את כל השטויות שציירנו בכנס מפאת חוסר המעש...

evil i

New member
חחח הנה אחד שלי ../images/Emo15.gif

פריים מתוך קומיקס שאני עובד עליו. כרגע יש בו 5 עמודים+2 עמודי פרולוג, וכנראה הוא ימשך עד ל10 עמודים+2 פרולוג. הקומיקס הנ"ל יופיע בפחם #3, שיראה אור בקאבום הקרוב ביחד עם פחם #2.

evil i

New member
היא היתה נשברת במקרה כזה

היא עומדת בצורה מאוד לא טבעית ויוצרת צורה של S ביחד עם הזרוע. במקרה כזה היריה היתה שוברת אותה. בכל מקרה, זה זורם אחלה עם הפריימים הקודמים אז ציירתי אותה בכוונה בצורה כזאת.

ailag

New member
לובנתי, האמנים לא באו בגלל

חוסר הגמישות? או מחירים? או חוסר עניין של הקהל? (כי הרבה מהקומיקס של הקאקון לא כזה יתאים לאייקון. הרי לא כל קומיקס הוא מד"ב) הרי אי אפשר לצפות חוסר גמישות מראש.. אולי אם יהיו יותר אמנים יקחו אתכם יותר ברצינות. אני רק תוהה למה הם לא באים מלכתחילה.. אולי גם כדאי לעשות יותר שיתופי פעולה - קצת מוזר לראות דוכן שמוכר רק חוברת אחת או סדרה אחת (אה"ת/המגשר, אם כי זה פחות מוזר כי עשית המון חוברות בסדרה). אולי אפשר לאסוף את כל החוברות שקשורות למד"ב/פ ולעשות תורות בדוכן שלהן. הרי גם כותבי ספרים עצמאיים לא ממש היו, וכשיש אותם תמיד הדוכן שלהם נראה כזה מוזר, עם ספר אחד וזהו.

זנזוריה

New member
לא כתבתי למה האומנים לא באו

וגם לא אמרתי שלא לקחו אותנו ברצינות - דווקא כן לקחו אותנו ברצינות. אבל אם כבר שאלת אז אני אתייחס... קודם כל הצעת רעיון לא רע בכלל - לעשות דוכן של אומנים - אחד נאמר ארוך כזה שיהיה בו סוג של רוטציה עם איזה שהם מגבלות כאלו ואחרות. אבל חשוב שהדוכן הזה יהיה באזור שמאפשר מפגש רחב ככל שניתן עם קהל מזדמן פרט לקהל שמגיע לכנס. כנס במרכז תרבות תל אביבי כאשר יש בו תוכן ויזואלי או נאראטיבי יהיה אשר יהיה, הוא כבר מתאים לכותבי ספרים יוצרי קומיקס ואנשי אומנות למיניהם. כמובן ככל שתהיה זיקה קרובה יותר בין התוכן האומנותי לתוכן הכנס מה טוב. מה שקרה בכנס הזה הוא שהפרידו את דוכני ההמונים לתוך האוהל הגדול מחוץ לסינמטק ואת הפעילות הסביבתית ריכזו ברחבה מחוץ לסינמטק ובתוך הסינמטק. אירועים אלו מושכים קהל פוטנציאלי להרחבת הקהילה. מטרת האירועים האלו הם להגדיל את המעגל בזמן שחברי העמותות משתעשעים בפעילויות השונות. אבל את דוכני האומנים (היה אותי, הייתה מאפרת אחת, כותב ספר אחד, ואחד שמכר פיצ'פקס) הכניסו בתוך אשכול הפיס- שם הייתה פעילות שאינה מושכת קהל ארעי וכן עיקר הדוכנים באשכול עסקו בבובות מנגה ומשחקי תפקידים. כך שרק קהל שמחפש את המשחקים או כזה שהגיע להרצאות מוצא את עצמו בתוך האשכול. עוד נקודה - באשכול הסתובבו יותר כאלו עם תג מאשר כאלו בלי. אני ישבתי יומיים באשכול ויום אחד (שהיה חלש יחסית) באוהל עם העמותות בסינמטק. ביום הבודד הזה מכרתי חוברות פי 4 יותר משתי הימים ביחד. מסיבה אחת פשוטה, הקהל היה קהל אחר שלא פגשתי באשכול פיס. לגבי השאלה שלך למה האמנים לא באו: אז כל התשובות נכונות במידה זו או אחרת. אם לא נותנים לנו לפנות לאנשים מעבר לטווח הדוכן, בדיבור ישיר בעמידה. או שלא נותנים לנו לתלות משהו על הקיר, או שלא נותנים לנו לשפר עמדת דוכן ברגע שדוכן מסויים התפנה - אז זה בעיית גמישות. אם אנחנו משלמים מחיר כבד (אם כי המחיר ששילמנו היה נמוך באיזה 20 אחוז או 30 מהמחיר ששילמו הדוכנים הגדולים בעבור שטח רבוע) ולא מצליחים לפחות להחזיר את העלות של הדוכן - אז כל המאמץ מוטל בספק לרבות נסיעה כלכלה והזמן שמושקע בצידינו בימים האלו. אם אנו ממוקמים באזור המאפשר מגע עם חלק מאוד מצומצם של קהל, ואותו קהל לא מתחלף במשך היום אז כן יש בעיית חוסר עניין של קהל. הכל בר פתרון, ואף פתרון שיחזיר אולי את מספר האומנים הבאים להשתתף באיקון. אם חשוב למארגני הכנס או סינמטק תל אביב או עיריית תל אביב לתת יד לאומנים או להוסיף צבע אחר לכנס. לגבי עצמי, אני יכול להגיד שלא מחיר הדוכן היא הבעיה. הבעיה היא מה שמקבלים עבור המחיר הזה... ומה שמקבלים לא שווה 30 אחוז פחות. זה שווה אולי 150 אחוז פחות (אם עושים חישוב לפי המכירות שלי בהשוואה בין הימים) אני מקווה שעניתי על מה ששאלת

evil i

New member
לא ענית על

השאלה הכי חשובה: איך קוראים לפלסטיק בקצה של השרוך של הנעל?

זנזוריה

New member
אה יש עוד דברים שלא עניתי עליהם

אבל אם כבר שאלת אז אני אתייחס... החלק העגול של עכבר המחשב החלק המחודד של המברג שארית החורים שנאספים אל גוף המחורר זהו, נמאס לי מהמשחק הזה

evil i

New member
מה? מה?!

אלו שאלות? 1. איזה חלק עגול? 2. שפיץ\קצה 3. מגזרות\גזרים\שאריות

זנזוריה

New member
אני לא איך קוראים לזה

אז העלתי עוד כמה דברים שאין סיבה לתת להם שם ואז אחרי שלוש אפשרויות נמאס לי מהמשחק הזה אני חושב שזה אומר משהו עליי - שאני כאילו לא יכול להתמיד ושאני נשבר בקלות ומאבד עניין. אני חושב שאפשר לעשות לי ניתוח פסיכולוגי וביחד עם השטויות ששמתי אצלי באתר מתוך מה שתלינו על הקיר בכנס הניתוח הזה יכול להיות מאוד מדוייק.

evil i

New member
אם ענית לי

סימן שכן יש לך כוח. הא! נכנסת למלכודת פילוסופית!!!

sherban

New member
לראש של המברג קוראים ראש של מברג

ולא שפיץ/קצה כמו שנכתב כאן בשוגג. ולזה של המחורר קוראים קונפטי (אבל זה רק בתנאי שמשתמשים בזה כמו שאלוהים התכוון שנשתמש בזה - מפזרים את זה כך שזה יתקע לכמה שיותר אנשים בשיער ובדיוק אחרי שהמנקה כבר עברה על המשרד).

ailag

New member
אם יהיה יותר משקל של אמנים

אולי המצב יהיה יותר טוב. לא בהכרח מבחינת מספר שולחנות (למרות שיותר דוכנים = יותר כסף, יש להם כבר די הרבה ויש בעיות למקם אותם ממה שראיתי) מבחינת מבחר חוברות. אם אתה מחזיק 30 עלילות שונות, כמו חנויות הקומיקס, עדיף להציג אותך יותר. אם אתה מחזיק 3 (אה"ת, המגשר, טנטופוביה) אז פחות, כי זה פונה לקהל יותר צר ומי שראה אותך לא יעצור בשנית. אז אולי כדאי לראות אם אפשר להחזיק יותר עלילות בדוכן ולבקש במפורש מקום יותר ראוי. בכל מקרה יהיה מישהו שתקוע מול אשכול 1 ליד שירותי הבנים, השאלה היא למה דוקא הדוכנים האלו. (וכן, זה איכס שם. היינו שם הרי לפני שנתיים וזיוה שלו חיפשה אותנו יום שלם ולא מצאה. וזאת זיוה, היא לא תשכח מדוכן אוק"י. וזה עוד בשנה שאשכול לא היה בעיקר למשחקים)

זנזוריה

New member
לפני שנתיים לא היה כזה נורא

לפני שנתיים כשהייתי באשכול היה לא כזה נורא כמו השנה. צריך לזכור שאז היו באשכול גם CNV וגם UFO וגם גיא מנגה וגם האלו שמוכרים ספרים משומשים בקיצור היה קצת יותר עניין להמונים אני אגב החזקתי 4 חוברות על השולחן (גם קארו כאן) וגם יכולתי להביא חומרים של קומיקום שהם מתאימים לסוג הדברים שהוצגו על השולחן - קומיקס מיינסטרים עברי בפורמט חוברת. עם זאת אני לא חושב שפה העניין של מארגני הכנס. לא נראה לי שמארגני הכנס שאלו כמה יש לך להציג על השולחן ועשו שיקול כזה. הם פשוט מיקמו את הגופים המסחריים באוהל הגדול, את העמותות באוהל עמותות ואת הגופים הממש עשירים בתוך הסינמטק, ואת ארבעת האומנים שנותרו פיזרו באשכול. אבל גילו חוסר גמישות כאשר חלק מהגורמים לא איישו את השולחנות ולא איפשרו סוג של רוטציה הוגנת בין הדוכנים. כך יצא שריכוז הפעילות להמונים התבצעה באזור הסינמטק והקהל שציפינו (האומנים) לפגוש בכנס לא בא. (הוא בא, אבל לא לאזור שלנו). המקום ליד השירותים הוא לא טוב אבל יש גם מקומות פחות טובים ממנו. אם תעשה סוג מסויים של רוטציה במקומות של הדוכנים יוכלו כולם להנות מהקהל הרחב. ללא ספק מטר רבוע ליד השירותים באשכול היה לא שווה 150 שח ליום. לפני שנתיים היה שווה (אולי). לדעתי העמדה שם השנה הייתה שווה אולי 30 שקל ליום (ויצאתי לארג').

Hubert Hubert

New member
אני אישית לא באתי

בגלל התנאים המחפירים. למרות ש"החוברת המסריחה הזאת" זה לא מד"ב ולא פנטזיה, אולי תתפלאי לשמוע שזה פונה בדיוק לקהל שהולך לאייקון, הרבה מאוד גיקים של משחקי תפקידים אוהבים את אודי ואת הוברט ויש לי הרגשה שהחוברת הזאת היתה הולכת חזק שם. אבל מחיר הדוכנים היה גבוה מדי, שלא נדבר על זה ששמעתי שצריך להביא את הדוכן מהבית (זה נכון באמת?), שצריך לשלם על שמירת חפצים, וכל מיני כאלה שממש לא עושים חשק ללכת לשם. חבל. שמעתי שדווקא בפסטיבל חיפה הלך טוב.

למעלה