אומנות עם מוסיקה

untitled

New member
אומנות עם מוסיקה

כבר דיברתי כמה פעמים על הקשר שאני חושב שקיים בין אומנות למוסיקה (שהיא עצמה אומנות) וסתם היום שמתי לב, שיש כמה עטיפות של דיסקים (תקליטים) שהן בהחלט עבודות אומנות, הן ציורים והן צילומים אז אני מידי פעם בזמן הקרוב אשים כאן תמונות של עטיפות (כמובן גם אתם מוזמנים לשים, אבל הייתי מעוניין שבמקום שכל אחד ישים מה שהוא הכי אוהב, נשים בהודעה חדשה אחד ואז יתפתח עליה דיון, ונקווה שזה יחזיק) אוקיי אז בתור עטיפה ראשונה אני אשים צילום, שהופיע על התקליט abbey road של beatles כמובן (שמלבד זאת מומלץ לשמיעה!) בכל אופן מצולמיםפ שם ארבעת חברי הלהקה, על מעבר חציה, צילום שגרתי לחלוטין, אבל שימו לב לכמה נקודות מעניינות: כל אחד לובש בגדים שונים, שמסמלים משהו, אחד גם יחף, ולא חסרים שם דברים. הנה העטיפה לשיפוטכם. ולאפרת, מטצער שזה אולי מתנגש עם שבוע רוי ליכטנשטיין, אבל הייתי חייב אחרת הייתי שוכח, וגם אני מתכוון (ומקווה) שזה יהיה יותר משבועי, אלא רב פעמי

עופר ב.ה

New member
אם כבר ציור עם מוסיקה

אז האמן הראשון שעולה בראש הוא ואסילי קנדינסקי. הרי לכם אתר שמתאר בקצרה את משנתו של קנדינסקי, שניסה לעשות סינתזה בין שתי האמנויות. אני רק התחלתי לקרוא, נראה מאוד מעניין (אגב, אני יודע ממש מעט בנושא). אפרת, מה דעתך על איזה שבוע קנדינסקי מתישהו?
עופר

עופר קיבלת!

יתקיים שבוע קנדינסקי אני עושה רשימה וזה יהיה לפי סדר רנדומלי. יופי של רעיון!

untitled

New member
כן, שבוע קנדינסקי!

אני ממש ממש אוהב את האומן הזה הלכתי לפני שנה בערך לתערוכה של "שיכרון צבעים" משהו מדהים. אני מזה ציורים שלו סתם ככה לפי זה שאני רואה את הסגנון, אפילו אם את הציור הספציפי אני לא מכיר או לא מזהה. אצל חבר שלי לדוגמא, בבית יש פוסטרים מגולגלים של קנדינסקי, (מגולגלים ועומדים על הצד) איך שנכנסתי אליו הביתה, העין שלי התמקדה על זה וישר זיהיתי שזה קנסינסקי, אפילו שראו רק חלק קטן מאד מהציור. בכל אופן שבוע קנסינסקי בשבוע הבא! ועכשיו, לא אמרתם לי עדיין את התרשמותכם האישית מהצילום שהבאתי בנושא ההודעה

עופר ב.ה

New member
בקשר לעטיפה

הצילום מאוד מאוד מפורסם, ונכתבו עליו תיאוריות קונספירטיביות שלמות. יש הרבה מאוד עטיפות "אמנותיות" לתקליטים ודיסקים, אבל אני לא חושב שדווקא הם מייצגים את הקשר בין ציור למוסיקה. כלומר, לדעתי זה יותר עניין של עיצוב המוצר, ומכיוון שהמוצר הוא מוצר אמנותי (מוסיקה), עיצובו לוקח בחשבון פרמטרים אמנותיים ולא רק מסחריים. עופר

untitled

New member
לא התכוונתי

שזה הקשר בין מוזיקה לאומנות (זה לא מינוח נכון אני יודע) פשוט התכוונתי סתם שזה נמצא אחד ליד השני וזה נחמד, כי אנשים בד"כ לא שמים לב לזה מכיוון שהם מתעסקים בתוכן הדיסק או התקליט (כי לזה הם מתוכנתים להתרכז)

למעלה