אומנות לחימת lightsabers

WinterPerson

New member
אומנות לחימת lightsabers

אז ככה. כבר שנים שאני רוצה להיכנס לעסק של אומנות לחימה (כמו בסרטים, אני עדיין לא מדברת על מלחמת הכוכבים) ופשוט לא מצאתי את עצמי. אוקיי אני מודה שאני יודעת לאן ללכת- לכפ"ס בימי שבת למשל, יש שם קבוצה של אנשים שמשחקים משחקי מלחמה ו-RDND עם חרבות PVC והכול. אבל, בגלל שאני טחנתי בצבא לא השקעתי יותר מידי. היום גיליתי ב-YOUTUBE סדרה של הדרכות ללחימת הלייטסייברס. מישהו שמומחה שיש לו לייטסייבר כזה (ב-100$) והוא מסביר צעד אחר צעד מה עושים. ניסיתי לעקוב אחריו עםאיזה מקל (לצערי אין לי לייטסייבר...) וזה לא היה קל חברים! ובילגנתי את החדר של אחי... רציתי לשאול אם אתם מכירים מסגרת שבה אוכל ללמוד את אומנות הלחימה הזאת. או אם אתם מכירים עוד קבוצות של אומנות לחימה בכלליות, כמו שיש בכפ"ס. האם יש בתל אביב? (אתמול ראיתי ילדון חמוד נוסע באופניים בשכונת תל ברוך כשמהתיק שלו מציצה חרב PVC. ROCK ON! אז מה אתם אומרים!?

Y. Welis

New member
יש קישורים לסרטי ההדרכה האלה?

בעיקרון הלימה משלבת כמה סיגנונות. בטרילוגיה המקורית, היא הזכירה את הקנדו היפאנית (זו שכיום משתמשים בה בחרבות עץ); בזו החדשה היה שילוב של כמה סגנונות, אירופאיים בעיקר (כי החרבות היו 'קלות' יותר).

Nogmor

New member
תראי, באופן העקרוני,

מכיוון שכל הקרבות היו בעצם כוריאוגרפיות מתוכננות מראש, אני לא מאמין שיש ממש "אומנות לחימה" של לייטסייברס מהבעיה הפשוט שלא ניתן לייצר אחת. החרב אמורה להיות ידית אחיזה וקרן אור, ומכיוון שלאור אין משקל אז כל המשקל הוא על הידית, אז די קשה לחשוב על אומנות לחימה עם רק ידית, לכן בסרטים בנו על אומנויות ידועות מראש, כמו שנאמר, קנדו לדוגמא. אם את רוצה ממש להתאמן תנסי לחפש בכיוון של אומניות לחימה עם נשק - בעיקר, חרבות. סמוראי\קאטנה או סתם חרבות בעיקרון - למרות שיש הבדל גדול ביותר משני הלחימות. אם את רוצה סתם, את יכולה פשוט מאוד לעשות מה שאני עשיתי בצבא לאיזה חודש - השאלתי בן אדם משועמם כמוני ופשוט יצרנו כוריאוגרפיה שלמה לקרב של עשר דקות בערך, וברגע שזה נהיה מוכר ממש, אז זה כבר ממש ממש קל וה"קרב" הופך ל"מהיר" מאוד וכאילו שבאמת נלחמים. שזה כל הפואנטה. :) להלחם באמת ובתמים באילתורים, די קשה כי זה מצריך אימון יותר מדויק ועל סוג "כלי נשק" מסוים, מכיוון שללהב יש משקל רציני כשמתאמנים. מקווה שעזרתי טיפה. :)

Y. Welis

New member
משקל הלהב הוא אכן בעיה

וצריך להניח שיש משקל כזה, אחרת לחימה בסגנון קונדו לא תתאים בכלל, ובמקומה יהיה משהו שנראה כמו סיוף אירופאי (דגש על החוד).

TV Eye

New member
קצת מידע על אומנות הלחימה של סייבר

בסרט עצמו לא ממש מדברים על האומנות של לחימת חרבות האור. אך בספרים הנלווים יש הרבה מאוד מידע . וזה ממש על קצה המזלג ישנם שבע סוגים עיקרים של לחימת סייברס הראשונה היא תצורה I וידוע גם בשם סא'י צ'או - היא הצורה הראשונה שנלמדת בעיקר על ידיד הצעירים ביותר אנחנו יכולים לראות את הילדים המתאמנים במתקפת המשובטים. שם הם מתאמנים בתצורה I תצורה II ידוע גם בשם מאקשי - נחשבת לתצורה האלגנטית ביותר. היא מיועדת במיוחד ללחמיה של חרב אור בחרב אור. דארת טירנוס (קאונט דוקו) הוא רב אומן בתצורה הזו. תצורה III ידוע גם בשם סוראסו- התצורה ההגנתית ביותר. התפתחה במקביל להתפתחות הבלסטרים בגלקסיה. למרות שהיא יעודה במיוחד להתגונן הבלסטרים היא גם טובה מאוד להתגוננות מסיברים אחרים. אובי וואן הוא רב אומן בתצורה הזו תצורה VI ידוע גם בשם אט'ורי - תצורה מאוד מהירה דורשת הרבה מאמץ פיזי ואקרובאטי שלרוב חייבת להתבסס על "הכוח" שיעזור . בסוף הרפובליקה הייתה מאוד פופולארית בקרב הדור הצעיר של הג'דאי אנקין היה אומן בה גם יודה היה בקיא וחזר במיוחד בתצורה זו. תצורה V ידוע גם בשם ד'גם ס'או - היא שילוב אגרסיבי של תצורה III ותצורה IV גם היא מאוד פיזית ומאוד אינטנסיבית. היא מוצלחת יותר לקרבות פנים מול פנים אינטנסיביים שדורשים הכרעה מידית. בין המשתמשים יש את דארת ויידר ולוק סקייוקר תצורה VI ידוע גם בשם נימאן - התצורה הזו מנסה לאזן את כל האלמנטים של לחימת בחרב אור. לכן רוב המשתמשים בה הם לוחמים בינוניים. לרוב מי שילמד אותה הם גדא'י שתמתחים בדיפלומטיה ושגרירים . תצורה VII ידוע גם בשמות גו'יאו/ואפפאד- גויאו הייתה אומנות שנזנחה במשך 1000 שנים על ידיד הג'דאי והוחזרה חלקית לחיים על ידי מייס ווינדאו שקרא לה וואפד. זה התצורה הקשה ביותר והחזקה ביותר בקרב אומנות חרב האור. היא דורשת הרבה מאמץ והרבה מיומנות. וגובלת ממש בשימוש בDARK SIDE שכן היא מתעלת זעם וכעס לקרב. חוץ מווינדאו גם דארת מול ודארת סידיוס הם רבי אומן בתצורה הזו אני מקווה שזה עזר קצת אני יודע שזה לא ממש קשור לכלום אבל בכל זאת זה פורום של STAR WARS לא ?:)

Y. Welis

New member
מת'יו סטובר בעיקר פיתח על השיטה

השביעית של מייס ווינדו, וציין בנובליזציה לסרט השלישי שבקרב שלו עם פלפאטין הוא נעזר באלמנטים מהצד האפל. אולי זו היתה גם היתה הסיבה שהוא כשל ברגע האחרון, ולא הבחין שאנאקין כבר מוטה מדי. חייב להיות מחיר לתלות הזו.

למעלה