אומנות לחימה

מיליגו

New member
אומנות לחימה

שמעתי מכמה מקורות שהתעמלות במסגרת אומנות לחימה כלשהי משפרת מאוד את התנהגותם של ה- ADHD (כמובן לא במקום התרופות אלא בנוסף). האם יש למישהו נסיון בכך? אשמח לשמוע מנסיונכם.

zivadina

New member
ג'ודו או קראטה

אכן מומלצים. יש ניסוי גדול שערכה איריס שני, מטפלת התנהגותית שתייעץ אצלנו בפורום, על לימוד ג'ודו במסגרת בית ספר לילדים עם קשיי התנהגות. הניסוי הצליח מאוד. ההסבר שלה היה שכללי ההתנהגות הנוקשים מאוד והטקסיות (מעשים שחוזרים על עצמם, למשל-קידות), בנוסף לכך שכללי ההתנהגות מיועדים לכבד את היריב, עזרו מאוד להתפתחות השליטה העצמית אצל הנערים. באופן כללי, כל פעילות גופנית מומלצת לשיפור עבודת המוח של ילדינו, על אחת כמה וכמה פעילות גופנית מובנית שמחייבת שמירה על נורמות התנהגות.

meivari

New member
גודו

תלוי בגיל של הילד וכמה היפר הוא. הבן הצעיר הלך במשך שנתיים לחוג גודו (גיל 5-7). הקבוצה התאימה לו, המדריך היה מעולה עבורו, מדריך טוב שתעקש שהילד יבוא בלי רטאלין. החוג היה לו נחמד ולפי המדריך במהלך הזמן ההתנהגות שלו בשעור השתפרה והוא התחיל להתנהג עפ"י הכללים, אבל מחוץ לשיעור לא ראינו הבדל. אולי היה צעיר מידי או היפר מידי. כמו ADHD טוב, יכולת ההתמדה שלו אפסית וכל פסח הוא היה מתייאש ומבקש להפסיק. השנה סירב ללכת בכלל. אם הילד היה מסכים ללכת, אני הייתי מעודדת אותו. אני חושבת שחוג ספורטיבי זה דבר חשוב ללא קשר להשפעות על התנהגות. שאנחנו באופן אישי לא ראינו.

סמאד

New member
חוג אומנות לחימה

מנסיוני עם בני שהחל בחוג הנ"ל הרבה לפני שאובחן או שידעתי על ADHD בגיל 5 עוד בגן טרום חובה. החוג נתן לו את האפשרות להתאפק לפני שמעיף ידים ורגלים.. המשמעת הכמו צבאית , החוקים עשו לו רק טוב. הצליח להתמיד 4 שנים.והגיע לחגורה ירוקה. החוג אחרי הצהרים ללא ריטלין. התלונן לבסוף על שעמום, מה שאופייני וכעת עבר לחוג קפוארה שגם בו הוא מאד נהנה. אני ממליצה מכל הלב.

שרה16

New member
ממליצה גם מכל הלב../images/Emo66.gif

הנער (13) בעל חגורה כחולה ,ותעודה של עוזר מדריך מטעם וינגייט. מתעמל בקראטה מגיל 7. מה שלא עשו המון שעות באלבאום ובביו פידבק..עשה המאמן הנפלא שלו שלימד אותו להוציא ממנו את השלווה המופלאה והריכוז שהוא שרוי בו באימון,בתחרויות (מדליות ותעודות) ובהחלט מקרין על חיי היום יום.

למעלה