אומנות לחימה

sonny8

New member
אומנות לחימה

ערב טוב,
בן 48 שנים. גובה 190 ס"מ. משקל 100 ק"ג. מבנה גוף רזה. מחפש אומנות לחימה באיזור בת-ים והסביבה .
לאור הנתונים חשבתי אולי לבחור בין אייקידו או גיט קון דו או וואוו שו ?
מה דעתך?

ashigara

New member
ברוך הבא sonny8

ציינת את גילך, הגובה, המשקל ומבנה הגוף. אני לא יודע לגבי האמנויות הסיניות שמנית, אבל לגבי אייקידו בה אני מתאמן אין משמעות לכל אלה. אני מכיר מתאמנים שהתחילו בשנות ה- 50 המאוחרות שלהם והיום הם כבר בני מעל 60 ומתאמנים שהתחילו בגיל העשרה המוקדם. אני מכיר מתאמנים גבוהים ואפילו מאוד וכאלה שיכולים לראות עין בעין את או-סנסאי, מייסד האייקידו שגובהו היה פחות מ- 160 ס"מ. אני מכיר מתאמנים רזים ומתאמנים עם עודף משקל.
יש מתאמנים שונים ומשונים באיקידו ומי שמתמיד גם מתקדם, מתפתח ומגיע להישגים. עם הזמן, כל אחד מסגל לעצמו את האיקידו "שלו" שמבוסס על אותם עקרונות, אבל מתאים ונוח לו, למימדי גופו וליכולותיו.

אם אתה מעוניין בהמלצות על אמנויות לחימה שאתה אולי לא מכיר, כדאי לך לענות על השאלון של הפורום שחיבר בשעתו ידידי amir_aikido.

אם בכל זאת אייקידו, אני מתאמן באייקידו בחולון ויש אצלנו גם מתאמנים מבת-ים ומראשל"צ. אם בא לך, קפוץ אלינו לאימון נסיון או אפילו סתם לצפות באימון. המורה שלי הוא ירון ערמון, דאן 5 אייקיקאי. כל הפרטים בקישור.

sonny8

New member
ברוך הנמצא

תודה על קבלת הפנים.
אני עוקב שנים רבות ( צפיה וקריאה) אחרי אומנויות לחימה סיניות ויפניות ,ורק בגלל טמפרמנט אישי אני מבקש להתמקד באומנות לחימה שתתאים לי.
קראתי את השאלון ומה שעשוי להתאים לי זה אומנות לחימה שלא תדרוש ממני להתרוצץ ולקפץ יותר מדי בהפעלת כל הגוף. האייקידו בעדיפות כי הוא מבחינתי תכליתי, תנועות קצרות, ממוקד., מקרין שקט, חכם.
מבחינת התלבטות הגיעו מבחינתי : אייקידו,, נינ'גטסו אקבן.,
אני כנראה אקפוץ לצפות באימון.
אם יש לך עוד הערות, הארות או השלמות אתה חופשי לכתוב.

amir_aikido

New member
אוסף הערות והארות נוספות

א. בשירוקאן - אם התלהבת מאייקידו, בוא לראות "קורינדו אייקידו" מקווה שקראת את המאמר שלי ולמקומות ראה הלינק כאן - http://www.shirokan.com/hebrow/aikido.htm ). עד כמה שצפיתי אני בספק אם הייתי מאפיין אייקידו מהסגנונות הנפוצים ב"תנועות קצרות" או כ"תכליתי", רק קצת זהירות ביחס לאבחנה הזו כי יש מעט מקומות בהם התיאור הזה כן קולע ובנוסף בשנים האחרונות אני כמעט לא טורח לראות מחוץ לאימונים שלי עצמי, אבל לפני עשור ויותר היתה תקופה שהלכתי לצפות באחרים לא פעם, כך למשל את ירון ערמון שהומלץ לעיל לא ראיתי. "מקרין שקט, חכם" בהחלט כן קולע לרוב מועדוני האייקידו שראיתי.
&nbsp
אני בספק ביחס לכל אמנות לחימה בהקשר של ציפייה לא להפעיל את כל הגוף - למיטב הבנתי, כמעט כל האמנויות מתאמצות להפעיל את כל הגוף מחד ובמקביל כמעט כולן גם שואפות (בטווח הארוך) להפעלה מינימלית ותכליתית בטווח הקצר, אצל מתחילים, חלק מהאמנויות בהחלט מעודד הפעלת יתר מתוך מטרה ללמד/לשפר כישורים גופניים שונים, ואני יכול להבין חוסר רצון מצידך לחוות זאת.
קח בחשבון כי גם באימון אייקידו, מלבד ביצוע הטכניקה, יש גם את החצי של קבלת הטכניקה שמופעלת עליך ותגובה מתאימה (שבדר"כ כוללת נפילה או גלגול) - כמתאמן וותיק המאמץ הגופני הזה מורגש רק בעת מחלה, אבל למתאמן מתחיל זה מאמץ גופני לא מבוטל.
&nbsp
&nbsp

אמיר

ori jkd

New member
אולי עדיף שהוא יחווה את שלושת השיטות ששלמה מעביר

הרבה פעמים יכול להיווצר מצב שאנשים גולשים ומבקשים דברים מסויימים דרך קריאה כלשהיא ברשת או בטלויזיה ונוצר מצב של חוסר התאמה לחזון ואיבוד של דברים אחרים.
כאשר ההודעה הכילה התלבטות בין וושו שזה אקרובטיקה לבין איקידו וג'יטקונדו אצל דמיטרי ראיתי שמדובר באדם מתחיל שאנו צריכים לתשאל ולהמליץ.
אולי גם קבוצת הקראטה וג'ודו לא תחרותי תוכל להתאים מלבד האיקידו.

amir_aikido

New member
תמיד ממליץ לראות יותר - זה עוזר בבחירה

ספצפית שלמה (ולא רק הוא, זו גישה די נפוצה בשיטות יפניות) בדר"כ העדיף צפייה מהצד על "לנסות לחוות". באם אני אנסה לתת סיבות רציונליות הרי שיש פה אלמנט משמעותי של קושי להשוות את החוויה באימון אייקידו של בחור שמנסה לאימון אחד כשהוא לא יודע לפול בבטחון לחוויה של מתאמן שכבר נופל בבטחון (אפשר לעקוף זאת באופן מלאכותי, אבל זה דורש אימון מיוחד כל פעם שמישהו רוצה להצטרף ... ).
זה לא מיקרי שחלק ממועדוני האייקידו פתחו "קבוצות מתחילים" נפרדות, יש סט כישורים בסיסי שנרכש בהתחלה ובלעדיו האימון מאוד מוגבל.
&nbsp
וביחס ל 3 אמנויות, למיטב ידיעתי שלמה מחזיק רק קבוצות שמתאמנות בקורינדו אייקידו וקראטה כרגע. ג'ודו הוא מלמד רק במפגשים / סמינרים שונים ולא בקבוצה. ועד כמה שאני מכיר, הבחור הזה יימצא עצמו בקלות מבחינת הגיל בשתי הקבוצות (בשתיהן יש גם צעירים בגיל וגם צעירים ברוחם).
&nbsp
&nbsp
אמיר

ש מים

New member
נינג'וצו Bujinkan עם דני ווקסמן

דני ווקסמן, מראשוני התלמידים המערביים לנינג'וצו (ואולי "הראשון") מלמד ברמת-חן, רמת-גן: נינג'וצו, ג'ודו וזן. לכאורה השיטה והדרך תואמים למה שאתה מחפש. מובטחת לך עבודה פנימית רבה ולא קלה, אבל עם תוצאות ענקיות.
להרחבת התמונה, מצרף שו"ת עם דני, כאן בפורום וכן מעט מידע מוויקיפדיה (מצטער, סרטים וקידום מכירות אינם התחום החזק שלו
).

RoyceGracie

New member
אם אתה אוהב קרקע אני ממליץ על ג'יו ג'יטסו

אצל חיים גוזלי - לוחם הג'יו ג'יטסו המעוטר ביותר בישראל ועדיין לוחם פעיל. זה הפייסבוק שלו:
https://www.facebook.com/haim.gozali?fref=ts
&nbsp
טכניקן ברמות הגבוהות ביותר, תלמיד של רנזו גרייסי (הבן של ממציא השיטה ולוחם מפורסם בעצמו).
מומלץ מאד

למעלה