אומנות לחימה

boldog700

New member
אומנות לחימה

לפעמים אני קורא או שומע וויכוחים על איזה אומנות לחימה אפקטיבית ויעילה יותר ברחוב.? זאת שאלה אבסורדית בעייני... אני חושב שכול אומניות הלחימה אפקטיביות ויעילות במצבי אמת. לדעתי אין דבר כזה אומנות לחימה לא אפקטיבית, יש רק לוחם לא אפקטיבי, שלא תפקד נכון תחת מצבי לחץ ולא הצליח לבטא את האומנות הלחימה בה הוא עוסק. אחרי הכול, אם טכניקות הלחימה פועלות מצוין בתרגול בדוג'ו, אין שום סיבה בעולם שהם לא יפעלו גם במצבי אמת. התוקף לא יצמיח שני ידיים נוספות או שני רגליים נוספות ויתחיל להכות. לכן נשגב מבינתי מדוע שואלים אם אומנות לחימה מסוימת היא אפקטיבית ויעילה לרחוב או לא? הרי ברור שהיא יעילה זאת אומנות לחימה אחרי הכול. לוחם טוב גם עשויי להתגונן מעולה מפני תוקף אפילו שהוא לא למד איזושהי אומנות לחימה... אז מין הסתם הסיכויים של אדם מיומן באיזושהי אומנות לחימה ולהתגונן מפני תקיפה של תוקף עומדים כמעט על מאה אחוזי הצלחה. לוחם מיומן יצליח להתגונן היטב מפני תקיפה באמצעות אומנות לחימה, וזה גם לא משנה איזה סוג של אומנות לחימה. אם טכניקות הלחימה עובדות בדוג'ו כשהשותף לאימון מתנגד בכול כוחו, ועדיין הטכניקות פועלות ועובדות - אז מה גורם לאנשים לחשוב שברחוב זה יהיה אחרת? עד רבה, לדעתי ברחוב השימוש באומנות לחימה תהיה הרבה יותר אפקטיבית ברחוב, מהסיבה הפשוטה שבדרך כלל התוקפים לא מיומנים באומניות לחימה... להבדיל מהשותף בדוג'ו שלמד היטב כיצד להתגונן מהטכניקות שאתה מבצע עליו ומפעיל התנגדות. פשוט דיי נמאס לי לשמוע בורים ששואלים האם אומנות לחימה מסוימת אפקטיבית ויעילה ברחוב? אם זה היה אפקטיבי ויעיל ללוחמים הסמוראים, {בהנחה שמדובר באומנות לחימה יפנית} אז מה גורם לאנשים לשאול האם זה אפקטיבי ברחוב? אומנם התקופות השתנו אך האנטומיה של גוף האדם נשארה בדיוק אותו הדבר.

CRAZY BOLI

New member
אומנות לחימה אפקטיבית או שלא

אתייחס למספר הנחות שכתבת :
״טכניקות שפועלות מצויין בדוג׳ו אין שום סיבה שלא יפעלו במציאות״ -
בדוג׳ו אנו מתרגלים תחת מצבי לחץ שונים אך רובם לא מתקרבים לרמת הלחץ בה נעמוד מול תוקף אגרסיבי ונחוש ברחוב שלא נדבר על חמוש.
בדוג׳ו רוב הפרטנרים לא יתקפו באמת בשיא העוצמה והכוונה והם תמיד ישמרו עליך מחשש לפציעות .
רוב התרגולים יעסקו בתרחיש ידוע מראש וסביר שברחוב יתקפו אותך גם בהפתעה או באופן שלא תצפה מראש .

״לוחם טוב עשוי להתגונן מעולה אפילו שלא למד אומנות לחימה״ לעומת
״הסיכוייםמשל אדם מיומן להתגונן מפני תוקף הם 100% ״

אתה צודק אדם שהוא לוחם בנפשו גם כשלא למד אומנות לחימה עשוי להיות מסוכן ולהצליח להתגונן טוב ברחוב.
אדם כזה עשוי להיות אחד מהתוקפים שיתקפו אותך ברחוב ואז זו כבר בעיה .
לא משנה איזה אומנות לחימה תלמד לעולם לא תצליח להיות מוגן מפני תקיפות ב 100% .

האנטומיה שלנו אותו הדבר אך גם של התוקפים שלנו , וברחוב יש להם יתרון מובהק והוא יתרון הכוונה
!! כשהם רוצים לתקוף ראשונים יש להם יתרון ואנו כאומני לחימה נמצאים בנחיתות ואנו סומכים כביכול על האינסטינקטים שלנו שיעבדו לטובתנו ושנוכל לשרוד את ההפתעה ונמשיך עד לנטרול האיום .

d y s

New member
כמו בכל

דבר אחר ביקום יש אומנויות לחימה יעילות יותר בלי קשר ללוחם

מעניינת אותי דעתך DYS לגבי מה שאמרת פה

איך היית מדרג את אמנויות הלחימה לפי יעילותן למצבי לחימה הישרדותיים.

למעלה