אומנות לחימה ראשונה

עילו

New member
אומנות לחימה ראשונה

אהלן חברי הפורום אני בן 24 לפני כמה חודשים נשדדתי במהלך טיול בדרום אמריקה- הקיפו אותי שלושה גברים ולקחו הכל כמובן שלא התנגדתי- הושטתי להם את כל הכספ וזה נגמר בשלום אבל זה חידד לי את הצורך ללמוד אומנות לחימה כדי ללמוד להגן על עצמי אני מעוניין שתמליצו לי על השיטה העניינית ביותר שתוכל לעזור לי להתגונן במצבים של אלימות עניין נוספ שזמן רב לאימונים אין- אני מעריך שרק פעם בשבוע- שעה או שעה וחצי ברור לי כי אני לא הולך להפוך לסמוראי מאימון חד שבועי וברור לי שגם אם אתחיל ללמוד עכשיו ועוד שנתיים ישדדו אותי שוב אני אושיט את הכספ בלי לחשוב פעמיים כי ההגנה העצמית הטובה ביותר היא ויתור על האגו כדי להמשיך לחיות ובכל זאת, אני מעוניין להתחיל ללמוד אומנות לחימה כדי לשפר, אפילו בעשרים שלושים אחוז, את יכולת ההגנה שלי במקרי חיים ומוות, מי יתן ולא יגיעו אחרי כל ההקדמה הזו, אני אשמח להמלצה חשוב לציין שאני לא מעוניין ללמוד להלחם קרב של ממש, בסך הכל לחדד את התגובות, לעבוד על מצבי חירום, להשתחרר מחניקות וכאלה כמו שנאמר פה, תמיד יהיה החזק יותר המיומן יותר- אני מאמין שהפתרון הטוב ביותר הוא עזיבה וויתור על האגו ולכן אני מאמין בנתינת מכה אחת ובריחה, או במצב שתוקפים אותי, לתת חסימה אחת שיכולה להיות גורלית, מכה אחת והתרחקות מזירת האלימות, זה כל מה שאני מעוניין ללמוד איזו אומנות לחימה היא עניינית, פרקטית, ישימה למצבים שכאלו וניתן להגיע לתוצאות מהירות בפחות זמן אני גר במרכז, בגבעת שמואל, אם מישהו מכיר אם יש המלצה למורה פרטי, אני גם אשמח, לא אכפת לי להשקיע מעט יותר בשעה שבועית עם מורה פרטי ולקבל יותר תוצאות תודה עילו

bastonbaston

New member
אלן,שבת שלום.

קודם כול-שווחים על קור-רוח;לפי דעתי בזמן הקיים הרשותך הכי כדאי לך להתחיל ללמוד לחימה פיליפינית או שיטות דומות שמבוססות על טכניקות סייף ספרדי-אירופאי,שמתחילות את ההכשרה מכלי נשק(שימוש באביזרים שונים באורך שונה;סכין/נשק קצר,בסטון-מקל בניוני וכו") כי זה בהחלט יכול להגביר את הסיכוים שלך נגד יריב שיש לו יתרון בכוח,טכניקה,גובה וכוי(ובל נשכח שצרות לפעמים לא באות לבד-לי אישית קשה לדמיין מצבשבו שאדם ממוצע יכול להתגבר על מספר תוקפים ללא עזרים..). ולשליטה בחפצים הנמצאים עליך תוכל להוסיף אחר כך תרגילי היאבקות או אגרוף/קיקבוקסינג,מה שיתאים יותר לפיזיולוגיה שלך.

דעתי הפוכה:

לדעתי שימושי יותר ללמוד א"ל שאיננה מסתמכת על כלי נשק, כי כלי הנשק לא תמיד נמצא עלינו (למשל בבגד-ים או בבגדי קיץ קצרים או כשסתם קופצים שניה למכולת), יש בעיה בחוקיות הנשיאה של כלים שונים, כלי עלול ליפול במהלך הלחימה או לעבור לידיים של היריב.

d y s

New member
../images/Emo45.gif

לוחם נבנה מבפנים החוצה ולא הפוך. אסור לנו לתלות את חיינו באביזרים. אפשר להוסיף אותם מאוחר יותר. אפשר להעביר לבחור את השאלון שרץ פה הוא עשוי לעזור.

ננדין

New member
לחימה ביד ריקה זה המצאה מודרנית

או יותר נכון התמקדות מודרנית! הרי בכל שיטות הלחימה העתיקות שבאמת שימשו לשדה הקרב, בכל מקום בעולם לימדו נשק הרבה קודם ליד ריקה (אם בכלל לימדו יד ריקה...) ובחלוקת זמן הרבה יותר גדולה לנשק לעומת יד ריקה (שוב, אם בכלל לימדו יד ריקה...) וכך זה גם בכל צבא/ארגון בטחון מודרני היום... ואגב, בא"ל הפיליפיניות לא לומדים רק לחימה בכלים אלה לומדים בעיקר לחימה עם כלים, זה לא אומר שמזניחים את הצד של היד ריקה זה רק אומר השיטת לימוד היא שונה ממה שאתה מכיר ומאמין שהוא נכון...

d y s

New member
אני לא מדבר על שיטה

אלא על מהות. תפקידי הוא לבנות לוחמים שאוחזים בכלי נשק . האמן לי בשדה הקרב שורדים אלו שלא נתמכים ע"י אמצעים אלא ע"י אישיותם. ולפי בקשת השואל.אישיות לדעתי בונים דרך גוף ונפש ואח"כ כלים. אם תוכל להתמודד עם בעיה במינימום ההכרחי אז יקל עליך להתמודד עימה עם עזרים. ובאשר למקורות ההיסטוריים שלך ברוב התרבויות הלוחמות הרציניות הוקדש פרק נכבד ללא נשק. חוץ מזה שבתרבויות אלו נדרשו הלוחמים לשדה קרב ואילו אתה תידרש במקסימום להגנה עצמית. לא היית רוצה להיות נתון לחסדיו של שופט זה או אחר בנוגע להגנה עצמית. שליטה לומדים בתחושה ולא בסימולציות מלומדות. כל טוב.

זו אינה ההסטוריה

לשדה הקרב תמיד יצאו עם כלי נשק - ובהעדפה לכי ניקוב וביתור: חיצים, חניתות, חרבות, פגיונות וכיוב'. אפילו לאלות הוצמדו קוצי ברזל. זו המציאות והיא לא ממש שונתה: קליעים הם ראשי חץ מודרניים... פצצות מבתרות בשר... אף אחד לא מנצח מלחמה בבריח על פרק כף היד ולחימה בידיים ריקות היתה עבור כל חייל בכל עת ומקום - השלמה ותו לא. שדה הקרב האזרחי - קרי הרחוב האלים, נותר נאמן למציאות הקדומה יותר מאשר שדה הקטל הצבאי. נכון שיש לנו כיום גם ברחוב נשק חם, אך תקיפות בכלי דקירה למינהן עדיין הינם אמצעי הקטל השכיח ביותר... בברכה, יובל.

NetaSher

New member
יד ריקה בפיליפינים

שמתי לב שכל קבוצות הארניס שאני נתקלת בהן כאן, תמיד מתאמנים עם מקלות ולפעמים גם חרבות למיניהן וסכין בדלתיים סגורות (או כשהם רוצים להרשים). תהיתי למה אני רואה רק קבוצות בחו"ל (זאת אומרת לא בפיליפינים) שמתמקדות ביד ריקה וסכין (כמו בארץ) ואילו בפיליפינים 90% זה מקלות. התשובה שאני קיבלתי היא: "אנחנו מעדיפים לגמור אותו עם נשק". ומה אם אין עליכם נשק? "כל דבר הוא נשק". אולי רק בלינטאווק מתמקדים גם ביד ריקה, אבל השאר בקושי...הם מאוד נשקופילים כאן

נטע'-לה:

מה שלא מתאמנים עליו - לא באמת שם ומה שמתאמנים עליו % 90 מהזמן - זה מה שיודעים לעשות. יש לי הרבה פחות "זמן פיליפינים" ממך אבל אני חייב להגיד לך שמכל מה שאני ראיתי שם: הבאלינטאו'ק הייתה הגישה המתאימה ביותר להגנה עצמית מבוססת מציאות... בהנחה שהמציאות אינה מאפשרת לי לשאת זוג מקלות לכל מקום, לזהות ולנטרל כל איום ממרחק הושטת באסטון. שלך בגעגועים, יובל.

NetaSher

New member
My point exactly ../images/Emo13.gif

It's just that in Israel, CSSD arnis is more reality self defense/street fight oriented. In the Philippines there are a lot of different arnis styles, not all focus on self defense, there are styles that are traditional/classical, military/police, sports etc ...so most of them are stick Miss you too

"לוחם נבנה מבפים החוצה ולא הפוך" ../images/Emo45.gif

רק שלהיות לוחם זה עניין של גישה והלך רוח (סטייט אוף מיינד) ופחות מה אתה לומד... המיקוד בכן / לא כלי נשק הוא בבחינת ה"איך" ולא ה"מה" ...

d y s

New member
זהו שלא

האיך חשוב כי בקרב הגנה עצמית אמיתי לא אתה מכתיב את האיך אלא התוקף. הדרך לשפוט קיצוניות היא ע"י קיצוניות. חשוב מה היית עושה אילו היית מותקף ערום לחלוטין בסביבה נייטראלית לחלוטין מבחינת עצמים בהםניתן להשתמש. בסביבה שכולה מבחינה אנושית בצד של התוקף שהוא עצמו גדול וחזק ממך. מה נשאר? לחימה על חייך ככה מלמדים לוחמים לחימה אמיתית וסטייט אוף מיינד.

ננדין

New member
לדעתי אתה מפספס את העניין בא"ל הפיליפיניות...

מלמדים יד ריקה ויותר מזה, הרעיון בא"ל הפיליפיניות היא התנועה הקונספטואלית, קרי תנועה אחת ללחימת כלים קצרים (סכין, מקל לאחיזה ביד אחת ומצ'אטות) ואותה תנועה ללחימת יד ריקה, רק הניואנסים והדגשים שונים ולכן בכלל יש צורך בא"ל הפיליפיניות לתרגל לחימת יד ריקה טהורה...ויש לא מעט זמן אימון ואפליקציות של יד ריקהה בא"ל הפיליפיניות (לפחות אצלנו...) וזה לדעתי הרבה יותר יעיל (ברמת הלימוד) מסט שלם של טכניקות ותנועות ללחימת כלים וסט שלם (ושונה!) ללחימת יד ריקה... אגב, זה לא שונה מהותית ממה שהולך בא"ל היפניות(תנועות ידיים באיקידו לעומת תנועות חרב) ובא"ל האוקינאוויות (עבודת טונפה לעומת קראטה...) רק שהפיליפינים מתמקדים בקונספט הזה...

gafni

New member
יש כאלו שלא מסתובבים בלי כלי זין

כן , כן ,אפילו ערומים באמת.

לא זו כוונת המשורר

בכותבי "איך" ולא "מה", אני מתייחס לתכנים של אימון, לטווחים, לעצימות מגע וכיוב'.. לא לברק בעיניים ולשירה שבלב... אם זאת, אפילו כחבר בשיטה ובית ספר המתעדף חומר ריאלי על פני חומר מסורתי: אני עדיין אוחז בדעה כי עיקר החשיבות נעוצה בקונספט של האימון כמוזכר לעייל ולא (רק) בחומרים - גופא. אגב: אם אתה עירום וערייה מול יריב חזק ומיומן ממך - ולא פחות נחוש (!): אתה תפסיד. כאלו הם החיים. בעת הצורך - למד לא להיתפס בלי כלי הזין ביד...

d y s

New member
ובכן החיים לימדו אותי אחרת

ומסורתי אינו סותר ראלי. להמציא את הגלגל כל פעם מחדש מוסיף לנו לאגו. נלך איש איש ודרכו בהצלחה.

ננדין

New member
אני אנסח את זה אחרת

למי התכוונת ולמה כשכתבת "להמציא את הגלגל כל פעם מחדש מוסיף לנו לאגו"?

d y s

New member
לאף אחד במיוחד

אינני מבין את נימת החקירה. נסו לא לחפש את מה שאינו שם. כבודכם במקומכם מונח. לעיתים נוח לנו להרגיש כנושא אף שאיננו הנושא.

למעלה