אומנות לחימה סינית

• פותח הנושא cl12
  • פורסם בתאריך

cl12

New member
אומנות לחימה סינית

היי שמי חן מיבנה :)
מחפש מקום ללמוד בו אומנות לחימה סינית באזור יבנה.. מקום שיקבל אותי כמו שאני עם היתרונות והחסרונות
את היתרונות אחסוך מכם. החסרון זה שאני לא בחור "רגיל"

ש מים

New member
"הרגילים" הם מעטים מאוד

למעשה, אתה מעלה סוגיה שמסקרן לשאול בפורום: האם הייתם מגדירים את הקבוצה שלכם כמכילה "אנשים רגילים"?

cl12

New member
"הרגילים"

הרופאים יגדירו אותי כאדם חולה. אולי אני חולה, אבל מאוד יצירתי, מאוד מוצלח בתחום שלי.
ואם מורה כלשהו בתחום כלשהו לא סומך עלי ועל מה שהוא רואה ושומע אז מה עשינו פה?
מבחינתי הוא נכשל. ולכן אני אחשוב פעמיים בפעם הבאה שאפתח ואספר על חסרונותיי למורה אחר.
אבוא נקי בלי לספר כלום

ש מים

New member
אין צד אחד שאשם בכל

ראשית, מאחל לך הרבה בריאות ובעיקר: חיים מאושרים ומלאים.
ולתוכן דבריך:
התפיסה שלי היא שיש מן הצדק בדבריך. כלומר, כל אחד יכול למצוא את עצמו ולעסוק ב-"שיטה טובה" (הכוונה בעיקר הינה לשיטה שהיא "אמנות לחימה" ולא "ספורט לחימה"), ומורה טוב, שבקי ברזי התורה בה הוא עוסק, ידע להתאים את התכנים (של השיטה) למוגבלויות ולייתרונות של כל תלמיד. מצד שני, אין ארוחות חינם! גם התלמיד מצידו נדרש להמון השקעה (וככל שמוגבלויותיו גדולות יותר, כך לצערי נדרשת השקעה, ובעיקר אורך-רוח, גדולה יותר).
והעיקר - כמו שאומרים המורים שלי - להתמיד ולהמשיך ללכת!
בהצלחה!

cl12

New member
זו בדיוק הנקודה

זו בדיוק הנקודה! באתי בכוונה להשקעה מקסימלית, ולא רק בכוונה אלא בפרקטיות. קראתי מלא על אותה אומנות לחימה.. באתי מוכן מבחינה נפשית שאני מתכוון רוצה ומוכןללמוד.
אבל... נפלתי בפח של עצמי, כמו שאני עושה בדרך כלל גם עם בנות - נפתחתי מהר, ואז הכנות והפתיחות והאמיתיות שבי יצאו לאור וזה קצת הפחיד את אותו מורה. ובמילים אחרות הוא לא ידע איך לאכול אותי.
וזה קצת מאכזב. למרות שאני בשניה אחת מביא לו את ה"אישור" הדרוש. וחוזר ישר לאימונים.

ש מים

New member
שוואיה, שוואייה...

כמו שאומרים אצלנו בשכונה: איל עאג'ה מין אל שאטן. החיפזון מהשטן.
לכאורה זה לא קשור לאמנויות לחימה, אבל לדעתי: בהחלט כן! כי מה היא "אמנות לחימה", אם היא באה לידי ביטוי רק על המזרון, או "ברחוב"?
אז - "בדיוק כמו עם הבנות": אל תפחיד את "היריב", אל תקפוץ עליו ואל "תיחשף" בפגישה הראשונה. יש כאלה שעלולים לפחד ולברוח ויש כאלה שזה יהיה להם "כבד". קח את הזמן, תן לעצמך (ולצד השני) להתגלות בהדרגה. סקרן אותם, תפגין עניין, תפתה אותם להפתח (אמרתי כבר "נינג'וצו"?
). עם בנות כמו עם המורה בדוג'ו...
בהצלחה.

יוסי לוי עושה אי צ'ואן/ דה צ'אנג צ'ואן ביבנה

הוא התאמן בסין כמה שנים, ומלמד בארץ, לאנשים עם הרבה כח רצון סבלנות והתמדה.

מורה בחסד, ממליץ עליו.
יוסי עוסק בחנוך גופני ובחקר תנועה החל מילדים וכלה בגיל השלישי.

הטלפון שלו הוא: 054-638-1242
המון הצלחה

דמיטרי5

New member
הנה: לימוד לחימה והגנה עצמית. וו-שו - קונג פו קרבי

אולי זה יהיה מעניין בשבילך:
---------------------
טכניקה קרבית טבעית ויעילה ביותר
פיתוח כושר,גמישות ומהירות
עבודה בנקודות רגישות ומרכזי העצבים
לימוד בכלי נשק ועבודה בכל חפץ מזדמן בתור כלי נשק
המאמן עם מעל 20 שנות ניסיון, יחס אישי