אומנות לחימה לילדים

dannyba

New member
אומנות לחימה לילדים

מהו הגיל המינימלי שאפשר להתחיל להתאמן - לדוגמא תרום-גודו? יש לי בן בן-3, האם יש מסגרת כזו בארץ? מאין התעמלות-גודו?

בן 3../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif ../images/Emo68.gif

זו די בעיה... זה גיל נורא צעיר.. ובגיל הזה עדיין, לא קולטים שומדבר. אצלנו למשל (קראטה) ההרשמה מתחילה מגיל 5 וחצי.. זה הגיל הכי מינימלי שיש.

amir_aikido

New member
שאלה סקרנית

יש לי שאלה ואשמח אם תועיל/י לענות: למה ללמד ילד בן 3 אמנות לחימה או משהו דומה ?? מה המטרה שלך בשליחתו דוקא לחוג כזה ? אני כמובן מאוד אוהב אמנויות לחימה ולכן זה חיובי בעיני, אבל אני פשוט סקרן למה שהורה ירצה לשלוח ילד דוקא לחוג מהסוג הזה. בתודה אמיר

avima

New member
הי אמיר

את שחר שלי כבר ראית נכון ? הסיבה שגם אני חשבתי על כך היא פיתוח קורדינציה ותנועה. שחר (אמר האבא הגאה) חכם מאוד ולחליפין מבחינה גופנית לא כול כך אוהב לזוז. ניסיתי לענין אותו לשחק איתי בכדור לרכב על אופנים ועוד אבל התכשיט מעדיף לשבת בבית לשמוע סיפורים. אחת האופציות היא לנסות משהו בקבוצה (עם קטנטנים אחרים) כי לפעמים כשהוא רואה ילד אחר הוא בכול זאת זז. אגב אצל אורי יש ילד כזה (אמנם מבוגר יותר) ואבא שלו מביא אותו לאימון בדיוק מאותה הסיבה.

dannyba

New member
צעיר צעיר אבל לוחם

3 זה באמת גיל קצת צעיר, אבל הוא לוחם אמיתי :) רציתי למצוא לו מסגרת שתהיה יותר התעמלות מאומנות. שמעתי שיש חוג שנקרא טרום-גודו (שניתן להתחיל בסביבות 4), ורציתי לדעת אם מישהו מכיר את החוגים האלה. כמובן שגודו זה הדבר הטבעי ביותר, מכיוון שזה לא דורש ריכוז/לזכור קאטות וכו´ (לפחות בחגורות הנמוכות).

טרום קראטה.

בפ"ת, בדוג´ו של רוני קלוגר, יש טרום קראטה לילדים (כמדומני, מגיל 5, אבל לא וודאי). המדריכים מנוסים בהדרכת ילדים, האוירה ותהליך הלימוד מותאמים במיוחד לגיל הרך. הילדים לומדים שליטה עצמית, בטחון והגנה עצמית. בד"כ, ילדים שהתחילו בטרום קראטה, ממשיכים גם בגיל מבוגר יותר. לפרטים נוספים, צור קשר באי מייל או כאן בפורום. סלבו.

מריושי

New member
ואצלנו יש

משהו שנקרא גוג´ו קט עובדים עם הילדים על קואורדינציה, מוטוריקה וכו´ נראה לי שמתחילים מגיל 4 אבל לא בטוח (בניגוד לסלבו אני עושה גוג´ו בארגון של ירון בינימיני)

אומנויות לחימה לילדים

אנחנו מתחילים ללמד ילדים מגיל 3.5 בקבוצה מיוחדת שאימוניה מתקיימים רק פעם בשבוע. אחרי מספר ניסיונות בקנדה וארה"ב הצלחנו לבנות תוכנית שמתאימה לילדים בגילאים אלו אשר כוללת משחקים התפתחותיים ותרגול בסיסי של אומנות לחימה (במקרה שלנו- ג´יו-ג´יטסו). באימון אנחנו מפעילים ילדים והורים ביחדץ כך ילד לומד לסמוך על מדריך ובנוסף גם נבנת המשמעת הדרושה לאימון בשלבים מאוחרים יותר. הקבוצות הן עד 10 ילדים.

avima

New member
פרוט בבקשה

אם תוכל לפרט (עדיף דרך הדוא"ל) אודה לך מאוד. אני לא משוכנע שיתאפשר לי להשתלב בתוכנית אבל ללמוד ממנה לגבי עבודה עם בני יכול להיות נהדר. הפרוט הוא בנקודות שציינת איזה משחקים (דוגמאות) ? איזה תרגילים ? איך שומרים על ריכוז וענין לאורך המשחק ? אינפורמציה לגבי מועדי התרגולים מיקומם וכדומה אף היא מבורכת.

למעלה