אומנות יפנית

Vendetta

New member
אומנות יפנית

מישהו יכול להפנות אותי למקורות מידע על אומנות יפנית (ספרים/אתרים/מאמרים/גלריות - כל קצה חוט יתקבל בברכה...)?

CountDust

New member
קצה חוט ../images/Emo13.gif

מבחר קישורים על אומנות יפנית וסינית

יש עכשו תערוכה במוזאון ישראל

בירושלים. למעשה 3 תערוכות: אחת של חפצי אומנות ונוי יפניים המאה ה-19, אחת של הדפסים של שחקנים ונערות שעשועים (אוסף פינס) ואחת של אומנות עיצוב מודרני. הייתי לפני שבועיים בערך ומאוד נהנתי, למרות שהאוצרות בתערוכה המודרנית קצת תמוהה, וזה נראה בעצם יותר כמו אוסף של כל-דבר-יפני-מודרני-שיכולנו-לשים-עליו-יד, ופחות כמו אמירה אוצרותית אחידה, אבל למרות זאת - שווה. קניתי את הקטלוג של אוסף פינס - הוא יפייפה! אז לפני שאר החיפושים מאוד כדאי ללכת ולהתרשם ממקור ראשון. דרך אגב, לא הצגתי את עצמי
sumimasen וקידה לכולם, שמי יערה, ואני לומדת יפנית באונ' ת"א שנה ראשונה

Vendetta

New member
את בטוחה שהתערוכה עדיין מוצגת?

אם כן, אין סיכוי שאני מפספס אותה.

neko

New member
לא לשכוח שיש מוזיאון יפני שלם

(אם כי קטן) בחיפה, מוזיאון טיקוטין.

neko

New member
המממממממממ

הנה קישור מגוגל: http://www.haifamuseums.org.il/felix.htm המוזיאון חמוד אך די קטן. אפשר לבלות בו חצי שעה - שעה נחמדה מאד. אפשר לשלב עם טיול בגן החיות שנמצא ממש ליד ולקבל יום כיף בחיפה (שזה מה שחברה שלי ואנוכי עשינו בשנה שעברה).

shira chan

New member
אמנות יפנית

במוזיאון רמת גן לאמנות המזרח הרחוק מוצגת עכשיו תערוכה של קזואו אישיאי, שהוא קליגרף יפני שחי בארץ. האמנות שהוא עושה היא יפנית וסינית מסורתית (הוא למד אצל מאסטרים סיניים). הוא שומר על רמה גבוהה של מאסטר ומאד נאמן למסורת. אפשר גם ללמוד אצלו.

למעלה