*אומנות וסמים* ?

FreeFeeling

New member
*אומנות וסמים* ? ../images/Emo11.gif

ראיתי לפני חצי שנה בערך תוכנית בערוץ 1. שמציגה סרטים קצרים והקהל מכלית לאיזה כיוון הסרט ימשיך מאותה נקודת מאבר. הבעיה שנתקלתי בה ומאוד מאוד לא אוהבתי היא שהיה סרט על אמן שהשתמש בגרס. (שזה לגיטימי כמובן ,עם זה מה שהוא מכלית ,הרי כול אחד אחראי לחיים שלו עצמו) הבעיה היא שכול הקהל באולפן ומי שהצבע מביתו חשבו שכול האומנים משתמשים בסמים !! כיבן שבתחום הזה אני לא ממש שולט. אשמח לשמוע מה אתם חושבים.... והאם באמת הרבה אומנים משתמשים בסמים כלשהם ? ומה מומלץ ? (סתםםםםםםםםם)
אגב לאחרונה יחסית נכנסו שתי משקאות שכלולים בחוק – זה לא גם מין סוג של סם ? FreeFeeling

אני עצמי גם לא משתמשת

לא בסמים ולא בסיגריות גרילות ולא אלכוהול לפחות לא כשאני יוצרת... בסיגריות מעולם לא נגעתי כי זה סתם מסריח לדעתי וגם בזבזני. אני חושבת שדאלי היה נכנס למן טראנסים כאלה (אני לא בטוחה אם טהורים) למשל לא לישון המון זמן כדי ל"השתגע" והוציא את המקוריות שלו... אז כנראה יש דרכים אחרות לתפוס ראש.... נשמע הרבה יותר נחמד... (אגב אני לא מחשיבה את המריחואנה כסם) אני לא יודעת על איזה משקאות אתה מדבר....

אכן אמנים רבים השתמשו בסמים

לצערי הרב, אני ראיתי תכנית על אל אס די בערוץ שמונה ועל אמנים שהעידו על עצמם שיצרו תחת השפעת הסם. אני עצמי לא מאמינה ביצירה תחת השפעת חומרים כימיים. אפרת

דאלי ובכלל....

הרבה אמנים סוריאליסטים היו מתחילים לצייר רק אחרי הרבה שעות עירות... אני יודעת שדבר כזה קרה בסוף המאה ה19, עם האימפרסיוניסטים.. אנשים כמו גוגן (נראה לי) וואן גוך (שהיה משוגע) וטולוז לוטרק (שהיה אלכוהוליסט כרוני, ואפשר היה לראות את זה בכמה ציורים שלו) התפרסמו ועשו הרבה רעש, ליד האמנים השקטים יותר.. נראה לי שפשוט בגלל שזה דבר מעניין כביכול ופרובוקטיבי- שומעים על זה הרבה, על שימוש בסמים של אמנים. אבל זה לא מעיד על האמנים, זה פשוט תופעה שבולטת.

זהו שזה מעניין לאללה,

רק הבלגניסטים בולטים? או שקק אותם אנחנו זוכרים מתוך אלה שבלטו?

הכוונה היא..

לא שהם בלטו פחות מבחינת היצירות.. את השמות והיצירות זוכרים ומתעסקים בהם.. אבל את הסיפורים שמסביב לאמנים- בדר"כ זוכרים את הסיפורים הביזאריים ביותר או הפרובוקטיבים ביותר. בגלל שהסיפורים האלה בולטים, משליכים על שאר האמנים את הסטראוטיפ של האמן שנוצר לפי הסיפורים האלה (סמים, אלכו´, שגעונות, וכו´..).

זה בהחלט נכון!

הסטראוטיפים של המסוממים ההזויים מלווים הרבה אמנים, עכשיו הטרנד הוא מחלות נפש, יותר ויותר תערוכות נערכות (גם בניו יורק וזה הגיע גם לארץ) לאמנים שמאושפזים בבתי חולים לחולי נפש...מעניין מה המשיכה הזו אל הבלתי מובן...

FreeFeeling

New member
אפרת "עכשיו הטרנד הוא מחלות נפש" ../images/Emo5.gif

אפשר לשלב ,סמים ואחרי זה הולכים לבית חולים.

יווווו לא התכוונתי לזה!!!

התכוונתי לכך שאמנים בולטים בזכות דברים חריגים, עכשיו זה מחלות נפש, בעיתוני אמנות ובתערוכות כל הזמן מסקרים בתקופה האחרונה אמנים שמאושפזים בבתי חוליםל מחלות נפש או שיצאו משם וכיו"ב. לא התכוונתי שצריך להידמות להם!!!

FreeFeeling

New member
את בסדר גמור ! ../images/Emo8.gif

זה אני.... (הומור שחור) ולכול מי שלא הבין אותי כמו שצריך (כנראה בגללי) על תנסו בבית את הטיפים הללו !!!!!!!!!!!!

למעלה