אומנות דיגיטלית

י.ש.

New member
אומנות דיגיטלית

בעלון הדיגיטלי שקבלתי כמנוי מחברת אריגנט, בפתיח לכתב העת שלהם אומנות דיגיטלית, גליון 118 נכתבו הדברים הבאים: כמה תהליכים מרכזיים מאפיינים את תחילת שנת 2005 בתחומי האמנות הדיגיטלית בארץ ובעולם. בהסתכלות עולמית, המוסיקה הדיגיטלית תופסת את מרכז הבמה. נראה כי תחומי העיצוב הגרפי, העיבוד בתלת-ממד ועריכת הוידאו נדחקו קצת לפינה. בישראל השוק מתעורר. ההתעוררות מורגשת יותר בתחומי העיצוב הגרפי, הדפוס והוידאו, ופחות בתחום האנימציה. בתחום שולחן העבודה של הגרפיקאי הולך ומתהווה שינוי בו תופסת תוכנת InDesign את מרכז הבמה, די בדומה למגמה העולמית, הרבה על-חשבון מעמדה של פריהנד. אריג'נט היא חברה פרטית העוסקת בשני תחומים עיקריים: האחד שיווק מוצרים לתחום האמנות הדיגיטלית, השני הוצאה לאור של ירחונים, ספרים וכתבי- עת דיגיטליים. http://www.arigent.co.il/new מה דעתכם?

e-magine

New member
לא ברור לי כ"כ מה הם טוענים

לדבי המוזיקה. לגבי יתר הענפים, אני לא מכיר מספיק את השטח.

י.ש.

New member
נקודת המבט שלהם די צרה

הם מסתכלים על העולם הדיגיטלי מבעד לחור המכירו וההכנסות והם כנראה רואים שבחודשים האחרונים קונים יותר ציוד ותכנה לעריכת מוזיקה ופחות תכנות וציוד עזר לעריכה גרפית או לעריכת וידאו. כיוון שאני חובב בתחומים של עריכה גרפית וצילום וידאו אינני יכל להעריך את מה שהם כותבים למרות שאני קורא ומבקר גם באתרים של מקורות אחרים.

למעלה