אומנויות לחימה

אומנויות לחימה

שלום. אם מישהו יודע על מקום באזור בית שאן שמלמדים איזה אומנות לחימה אז שיגיד לי בבקשה איפו מלמדים ומה. בבקשה תגידו לי אם אתם יודעים משהו...

קונו

New member
יש בעפולה

לומדים קראטה. בימי שני וחמישי 19:30 - 21:00 בבנין מועצת הפועלים של ההסתדרות. (מול הבנין של עיירית עפולה החדש) אתה מוזמן לבוא לראות ולנסות.

Ryu1

New member
יש דבר כזה?

קראטה "שאי הון"??? איך רואי פייגה מאמן טוב??? תודה.

Ryu1

New member
"שאי הון"

זה זיוף או משהו?? פשוט אני לא מבין כל כך בתחום הקראטה.

shizendo

New member
לא מבין למה ....................

אתה מתעקש, רועי פייגה הוא מאמן טוב מאוד בעבר אימן את נבחרת ישראל בקראטה - כאשר לבית הספר שלהם קוראים שאי-הון מי שהקים את הבית ספר הזה הוא שלמה פייגה,אני אומנם לא קשור אליהם אבל יכול להבטיח לך מקור הקראטה שלהם הוא שורשי ביותר ובהחלט לא זיוף שנה טובה אמנון אלוני

ש מים

New member
אמנון, נראה שהבנאדם מתבלבל

בין שם בית-הספר/דוג'ו (שאי-הון, או מה שלא יהיה) לבין שם השיטה.

ש מייים נראה שאתה מתבלבל

השיטה היא שי הון, אחת ממעט שיטות ישראליות שהוענקו למאסטרים שלהן רשות להעניק תעודות. השיטות הן: קרב מגע/מגן, דניס הישרדות, גדי קנפו ג'יטסו ושי הון. רועי הוא הבן של שלמה פייגה ראש השיטה. רועי הוא לוחם ענק, גם במימדיו וגם ביכולתו הטכנית הנפלאה.

ש מים

New member
שוקראן. למדתי משהו.

אתה יכול אולי לכתוב עוד קצת על השיטה? מה המאפיינים שלה? אגב, אם הבנתי נכון שלמה פייגה בא מקרטה קיוקושינקאי. אז מה הוא שינה בשיטה החדשה שלו? מה האלמנטים שמבדילים אותה מן הקרטה?

ש מים

New member
ועוד משהו: מי זה שהעניק את "הרשות"

מי הגוף שמעניק "רשות להעניק תעודות"? מה מפריע לי מחר להקים שיטה ולהתחיל להעניק בה תעודות, חגורות, סמלים וכיו"ב? איזו הכרה אני צריך וממי? (כן, אני חושב שכבר דיברו על זה כאן בפורום. מה שמעניין אותי באמת זה מי הגוף שהעניק את ההכרה/"רשות" לשיטות שציינת). חתימה טובה וצום קל לצמים (ולצמות
).

בארץ הגוף הוא מכון וינגייט

אם מחר תפתח שיטה, תרצה להעניק תעודות ושחניכים שלך יוכלו לעבור קורס מדריכים לשיטה (בוינגייט כמובן), אז תצטרך שוינגייט יכירו לך בשיטה. אתה כמובן יכול לוותר על כך ולחלק דרגות ותעודות כאוות נפשך, אבל בגלל שחוק הספורט מתיר רק לבוגרי קורס מדריכים להדריך, אז חניכים שלך שידריכו יעשו זאת בניגוד לאותו חוק (שאודותיו דובר רבות בפורום). רן.

ש מים

New member
בעייתי (ואולי לא מדוייק?)

עד כמה שאני יודע, ב-ווינגייט יש קורסי מאמנים ומדריכים רק לשיטות הבאות: ג'ודו, קרטה, טקוונדו. אם אני לא טועה, דניס כתב בראיון איתו (כאן באתר) שווינגייט לא מעניקים תעודות מדריך לחניכים שלו (לפחות: לא מעניקים להם "מדריך דניס-השרדות-ג'וג'יטסו). בטוח שאין שם (בוינגייט) קורס מדריכי שאי-הון. למרות כל מה שכתבתי לעיל, ייתכן שמכון ווינגייט (אגב, אתה בטוח ש-"וינגייט", ולא "מינהל הספורט במשרד החינוך"??) מכיר בשיטות נוספות, אבל משום-מה אינו מקיים קורסים להכשרת מדריכים בשיטות אלו (לא הגיוני כ"כ, אבל אפשרי).

מי הגוף המעניק אישור לשיטה חדשה?

הגוף הוא וועדה של משרד החינוך, התרבות והספורט. הגוף אינו מכון ווינגייט. מכון ווינגייט מקבל תקציב מהמדינה אבל הוא גוף פרטי. זה שיש חפיפה בין מספר אנשי מערכת לבין מספר אנשי וינגייט... זה, איך לומר? :) חברים בוועדה מאמני אומנויות לחימה בכירים וותיקים ממספר אומנויות וגם ביורוקרט אחד של המערכת.

../images/Emo51.gif על התיקון

פשוט התבלבלתי עם מכון וינגייט, שהוא כמו "הזרוע המבצעת" של המערכת. רן.

הגוף שמעניק "רשות להעניק תעודות ?

אז ככה בישראל שלא כמו במדינות "מתוקנות" " , ליהודים אסור ליסד שיטה או תורת עבודה חדשה . בהחלטה "מימי המנדט" , שע"פ הידוע לי הושגה ע"י מקורבים הוחלט להכיר רק בשיטות המגיעות מהמזרח הרחוק או המוכרות ע"י האיגוד העולמי לספורט "אגפיס" . כמו כן ובעיקר בגלל מלחמות היהודים הוחלט להכיר במספר שיטות ישראליות כשיטות לחימה (אפילו היתה החלטה אח"כ לשלול את ההכרה מהשיטות הנ"ל ) כגון : הישרדות , קרב מגע , קרב מגן , שי הון . שיטות נוספות אשר ביקשו הכרה נדחו על הסף וידוע לי על מספר ראשי שיטות חדשות אשר הגישו בג"ץ וע"פ הידוע לי החזיר בג"ץ את ההחלטה בנושא לועדה . חברי הועדה מטעם משרד החינוך והספורט בישראל מונים ע"פ הידוע לי חמישה חברים בהם נציג מטעם משרד החינוך , האחראי מטעם וינגייט על קורסי המאמנים לאומוניות לחימה , ועוד שלושה חברים שאת שמם לא הזכיר במיוחד מפני שלא קיבלתי את אישורם . לצערי בישראל קשה מאוד לקבל פיתוח שיטה ולכן מוצאים מאמנים וראשי שיטות "סידורים" חדשים להכרה . הבעיה נוצרת בעיקר עקב דרישת המדינה דרך מוסדותיה , לעסוק בתחום ההדרכה עם תעודת הסמכה (אגב בעבר לוינגייט היתה בלעדיות בתחום ) דבר המקשה מאוד על מאמנים אשר הקימו ויסדו תחום חדש . אגב , עד לשנים האחרונות ואולי עדיין אצל מרבית האוכלוסיה בישראל נתפסת וינגייט כשלוחה / זרוע של משרד החינוך , אך אל כך הדבר . וינגייט הוא מוסד אקדמי ככל מוסד אקדמי אחר אשר ברבות השנים קיבל מונופול על התחום . כיום ישנם גופים נוספים על וינגייט המסמיכים ע"פ אישורים ממשרד החינוך לקורסי מדריכים/מאמנים . בהתחשב בעובדה שבעולם קיימות אלפי שיטות אם לא עשרות אלפים נראה לי תמוהה ביותר העובדה שכאן אין הכרה בפיתוחי שיטות חדשות . האמת , לא ממש חשובה ההכרה כמו האמונה בדרך . לכל בעיה יש פתרון וכל אחד המעוניין יכול בודאי לפתח כל תחום ( הרי כל מאמן עסק והגיע לכדי שליטה בשיטה כזאת או אחרת באומנות לחימה כזאת או אחרת ) ולהמשיך להקים דור של ממשיכים . כהן חיים התגוננות רחוב

Kenshinkan

New member
הנקודה העיקרית

מכון וינגייט אמור ללמד את תלמידי קורב מדריכים איך להדריך ותו לא. לצערינו יש שם בהנהלה מעין old boys club שהחליטו שהם מאשרים כניסה או לא מאשרים לשיטות כאלה ואחרות. לא משנה מי המציא את שיטה X ומי פיתח אותה ומה שמה. קורס מדריכים אמור ללמד את חניכיו איך להדריך וזהו. בעז

bmt29

New member
השמועות אומרות שהוא תותח!

ולא, הוא לא פייגה למרות שם המשפחה...

roy33itc

New member
שמוליק אני למדתי אצל רועי שנה וחצי

ואשמח לספר לך את דעתי עליו (אפשר גם בפרטי) לילה טוב גמר חתימה טובה

למעלה