אומנה

• פותח הנושא in12
  • פורסם בתאריך

in12

New member
אומנה

יש לי 2 שאלות

קיבלנו היום גורה לאומנה בת חודש וחצי
קילחנו אותה, ואשתי עם הילדים הקטנים הוציאו לה את כל הפרעושים

כעת היא נמצאת כאן בבית ובגלל שהחצר פתוחה (קיבוץ) היא תישאר בבית

השאלות שלי

1.איך אני מתמודד עם הפיפי שהיא עושה כל הזמן?
2.מה לעשות עם הנשיכות שלה? (ואפילו כעת שמעתי נביחונת)

תודה ררבה

דגלמנגה

New member
לכלב, כמו לכסא, יש 4 רגליים. פה מסתיים הדמיון

מזל טוב!!! יש לך בבית תינוקת של כלבים.
היא עושה פיפי כשבא לה - כמו תינוקות של בני אדם,
היא בודקת בעזרת הפה - כמו תינוקות של בני אדם,
היא משמיעה קולות סתמיים - כמו תינוקות של בני אדם,

מה לעשות? טוב, אפשר ליהנות מזה
לכלב יש ינקות פעם בחיים...
לנקות את הפיפי/קקי ולא באקונומיקה! במקומות שמבקשים לשמור נקיים, גם להזליף טיפונת-שתיים של שמן אתרי אקליפטוס (יש בכל סופרפארם בכלום של כסף). הריח דוחה בעלי חיים. לא להגזים, כי הנדיפות גדולה וכל החדר יהפוך לבלתי נסבל עבורה. ע"ג ריצוף קרמיקה (לא טראצו) לכוון לחריצים שבין הבלטות.
להקדיש חדר או חלק ממנו (מגודר+נגישות) לצרכים. כשרואים שמתחיל ה"שטף", להרים אותה ולשאת אותה למקום שייעדתם לה לצורך זה. כשסיימה שם - לצ'פר אותה במזון, במלים ובליטוף. עם הזמן היא תלמד לקשר בין הצרכים לבין המקום לבין הפינוק. מילות המפתח: סבלנות והתמדה. תוכל גם להציב ארגז עם חול חתולים בחוץ, ליד הדלת וכשהיא תעשה את הקישור הנ"ל, היא תיגש ישר לדלת, כמו כלב בוגר. תדאג שיהיה לך כסא בסביבה, כדי שלא תיפול תחתיך, כשתראה את זה בפעם הראשונה
. בלילה, או כשאין איש בבית, הכנס את הארגז פנימה. הקישור, בשלב הזה, צריך להיות עם הארגז ולאו דווקא עם החוץ. גם אחרי שהיא תלמד לקשר צרכים עם תענוג, עדיין יהיו פיספוסים. בעלי כלבים בוגרים יספרו לך כאן על פיספוסים. היה נא סבלן וסלחן. האהבה שהיא תעניק לך ולבני משפחתך תהיה ללא שום תנאי. כלב בבית שייך לתחום של לחם לנפש.
בהצלחה !

in12

New member
תודה רבה רבה על תגובתך

אז ככה
אנחנו שמים נייר עיתון בכנסה לבית, בתיקווה להצליח לשים אותה בנייר.
אני מאוד מקווה שהנשיכות הללו הן יחלפו, כי זה הבן שעדיין זוחל לא מאושר מזה בלשון המעטה.כאשר אנחנו מזהים התחלה של נשיכות ,ישר מביאים בד או משחק שאותו היא כן יכולה לנשוך.

מספר שאלות
1.כאשר אנחנו אוכלים ארוחת ערב,בוקר, היכן היא צריכה להיות,ז"א זה בסדר שהיא מסתובבת לנו בין הרגלים שאנחנו אוכלים?
2.הגדרתי לה מקום לישון, אבל היא כל הזמן חוזרת לחדר הילדים וישנה מתחת למיטה שלהם.

מה דעתכם/ן?

נשמע טוב

לגבי הנשיכות, לתת לה המון צעצועי לעיסה לנשוך, היא צריכה את זה עם חילוף השיניים. כשהיא נושכת לעזוב את האיזור ולא לשחק איתה יותר, אם היא תבין שאתם מפנים לה את הגב כשהיא נושכת אז היא תפסיק לנשוך.
לגבי הארוחות, לא לתת לה אוכל שולחני (לא לתת לילדים להגניב לה את השניצל מתחת לשולחן) כך היא תבוא פחות להפריע ולהתחנן לאוכל. אולי אפשר להצמיד את שעת ההאכלה שלה לארוחות שלכם וככה היא לא תהיה רעבה כשאתם אוכלים.
לגבי השינה, כשהבאנו את הכלבה שלנו סידרתי לה מקום לישון בפינת האוכל, היא שיחקה איתנו שם כל הערב וכשהילדים עלו לחדר שלהם לישון היא עלתה איתם, למחרת הוספנו עוד מיטה בחדר הילדים והיא תמיד ישנה איתם. היא איתנו כבר 8 שנים ועדיין ישנה עם הילדים (בינתיים הפרדנו חדרים, אז לפעמים היא עוברת בלילה מחדר ילדים אחד לשני) לי זה לא הפריע, לילדים זה עזר לישון יותר טוב.
בהצלחה

דגלמנגה

New member
תשנן את תמי יונועה2 ואת דהוג'י - זה התנ"ך והתלמוד של עולם

הכלבים

&nbsp
הערה קטנה לסעיף-2: זה רק מראה לך עד כמה הכלבים הם יצורים חברתיים.
כשג'יני היתה פצפונת (הרבה לפני ששקלה 27 קילו) תמיד ישנה על מיטתי. הכנתי לה מישור משופע מתון רחב, שתוכל לרדת בלילה ולשוב ולעלות חזרה. היתה מנורת לילה זעירה ליד המישור המשופע ועוד אחת ליד ערימת העיתונים שלה (שבה, הדף מתחת לעליון, היה נגוע בשתן ובצואה שלה). היא כבדה את הערימה בנוכחותה כל כמה שעות וחזרה לחמימות של רביצה על הפוך. מעולם לא הזליפה אפילו טיפה אחת על המיטה.

in12

New member
האם זה חובה לקנות גדר גורים?

קניתי סדרת סירטונים של אחד המאלפים באינטרנט וזה מה שרשם

תודה על הסיוע

in12

New member
מספר שאלות, עד איזה גיל הגור צריך להיות בגדר?

ומה ההבדל בין כלוב גורים לגדר גורים במשמעות שלו, ז"א מה עדיף לקנות?

in12

New member
ועוד שאלה לגבי חטיפים

האם היא יכולה לקבל נקנקיות בתור חטיף?

KallaGLP

New member
אין גיל ספציפי.

אני מניחה שזה תלוי במטרה. אם המטרה היא לחנך לצרכים - אז עד שילמד להתאפק ולעשות בחוץ. אם המטרה היא למנוע הרס בבית עד שהוא יתבגר ויעבור חינוך ואילוף - אז בהתאם.
העדפה בין כלוב לגדר - גם זה לדעתי עניין של העדפה אישית. לדעתי גדר זה יותר פשוט ונוח ואולי גם קל יותר להרגיל גור להיות תחום בגדר כי הוא עדיין בו זמנית נמצא אתכם ולא בתוך חלל נפרד. עד כמה שידוע לי, כלוב לרוב דורש הרגלה ארוכה יותר.

KallaGLP

New member
זה לא חובה, זה תלוי בעיקר בכם ובסדר העדיפויות שלכם.

זה עשוי לזרז את החינוך לצרכים וגם להגביל את הלכלוך והבלגן לאזור קטן. השאלה עד כמה זה חשוב לכם.

למעלה