אומנה

אומנה

יש כאן למישהו ניסיון בהכנסת כלב נוסף לבית כאומנה? השאלה שלי היא יותר בהקשר לכלב המאומץ, שרגיל לחיות כמה שנים טובות ככלב היחיד (במקרה שלי כלבה). יש לכם טיפים - למה לצפות? איך להכין אותה? את עצמי? תודה

קרמיט524

New member
אם יש לך אפשרות כזאת

קחי איתך את הכלב הפרטי כשאת מגיעה לאסוף את כלב האומנה.
תנסי לראות איך הם מסתדרים מחוץ לטריטוריה הביתית של הכלב.
במידה וזה לא מסתדר, כשכלב האומנה מגיע הביתה, אל תכניסי אותו ישר, אלא קודם תוציאי אליו את הכלב שלך. תנסי לחבר ביניהם בחוץ, אפילו להוציא אותם לטיול משותף ביחד (יד אחת אוחזת בשתי הרצועות), תנסי לראות איך עובדת האנרגיה שלהם. רוב הסיכויים שאם תהיי רגועה ותעשי את זה נכון לא תהיה לך בעיה ליצור תקשורת ואנרגיות טובות בין שני הכלבים.
כשאת רואה שהם זורמים ביחד, תתחילי לכנס אותם לכוון הבית
.
יכול להיות שהכלבה שלך לא תאהב את זה, אבל יהיה לך יותר קל להרגיל אותה לרעיון, אחרי שכבר הכירה את הכלב החדש מחוץ לטריטוריה שלה.
לפני שאת מכניסה את הכלב החדש הביתה, תדאגי שקערת המזון והמים של הכלבה שלך מחוץ להישג ידה, עד שאת רואה שהם מסתדרים.
וכמובן רצוי ששניהם יאכלו וישתו מכלים נפרדים, אם צריך, אז כל אחד במקום אחר.
את כל מה שאני כותבת כאן אני מבססת על הניסיון שלי עם כלבתי הנפלאה, שהייתה טריטוריאלית וקנאית במיוחד ונאלצה לארח כלב אומנה לשבוע. כך שיכול להיות שחצי ממה שאני מתארת פה בכלל לא יקרה. והתהליך יהיה ממש פשוט וקל בשבילך. אבל הלקח שלי מהסיפור, שבפעם הבאה, זה מה שאעשה, לא משנה מי הנפשות הפועלות.

תודה רבה!!

באמת חשבתי להפגיש ביניהם בחוץ קודם כל, אז חיזקת לי את קו המחשבה

והכלבה שלי טריטוריאלית, כך שהעצות מאוד רלוונטיות.
חוץ מזה ששני הכלבים הם גדולים, אני לא בטוחה שעם יד אחת זה יסתדר :)

קרמיט524

New member
אני מקווה שיסתדר

החשיבות של זה היא כי ככה הכלבים מבינים שהם באותה להקה, "ויד אחת נוהגת בם". זה טיפ שקיבלתי כאן בפורום בזמנו, יחד עם עוד עצות מעולות, והוא עזר לי המון.

אנחנו שמרנו על כלב במשך שלושה שבועות

הכלב שלי מאד חברותי ומאד לא טריטוריאלי, אז זה היה פשוט. הנסיך שלי אפילו נתן לאורח שלו לישון לו במיטה, ולא פצה פה. היו אמנם קערות מים ואוכל נפרדות אבל הם העדיפו לחלוק ואכלו שניהם מקערה אחת וכשסיימו אותה עברו לשנייה.
אבל כן הפגשנו ביניהם קודם לכמה שעות, לוודא שהכל טוב.
אגב אני חששתי מאד שהכלב שלי יהיה שבור-לב אחרי שנחזיר את האורח לביתו, אבל לא נראה שהוא שם לב בכלל.

למעלה