אומן ראש השנה

שלוי2

New member
אומן ראש השנה

אם בראש השנה באים כ 150000 לאומן, איך אפשר בכלל להתקרב לאזור הציון, ואם זה בלתי אפשרי אזי אולי מוטב לבוא במועד אחר?

meran3

New member
גודל יקרת ראש השנה שלו

רבינו הקדוש אמר הראש השנה שלי עולה על הכל, ועוד אמר כן תאכל לא תאכל, כן תישן לא תישן, כן תתפלל לא תתפלל העיקר שתהיה אצלי על ראש השנה יהיה איך שיהיה. הראש השנה שלי הוא חידוש גדול, והשם יתברך יודע שאין הדבר הזה בירושה מאבותי, רק השם יתברך נתן לי זאת במתנה שאני יודע מהו ראש-השנה, לא מבעיא אתם תלויים בראש השנה שלי אלא אפילו כל העולם כולו תלוי בראש השנה שלי. עוצם גודל החיוב להיות אצלו על ראש השנה, ואין דבר גדול מזה. כמה צריכין לחזק לשבר את המניעות מדבר שבקדושה, בפרט המניעות מלהיות על ראש השנה שצריכים לשברם ביותר ולהיות דווקא על ראש השנה. יכולים אז אנשים לקבל תיקונים מה שבכל השנה לא היה באפשר שיהיה להם תיקון בשום אופן, אף על פי כן בראש השנה יכולין אפילו הם לקבל תיקון.

שלוי2

New member
אבל

תוד אבל לא הסברת לי למה לנסוע לשם אם אי אפשר בכלל להגיע לציון בראש השנה

meran3

New member
אומאן אומאן ראש השנה

העיקר זה להיות באומאן בראש השנה, וברור שאפשר להגיע לציון הקדוש, אפילו כמה וכמה פעמים במהלך השהות, יש שם אהבה עצומה ואף אחד לא ימנע ממך להגיע לגעת בציון ולהתחבר לרבינו, אני ראיתי בעיניי מיהודי המקום שמבחוץ נראה כי אין להם שייכות ליהדות, אבל הם נולדו באומאן והיו שם כל ראש שנה והם באים לציון ומניחים תפילין ומתפללים, והרבה מתגיירים גם, וכתבתי קודם כן תאכל לא תאכל העיקר זה להיות האומאן בראש השנה. ושמעתי מהרב שלום הרוש שלפני כמה שנים לא נתנו להתקרב בכלל לאיזור של הציון והם התפללו ברחוב שלום עליכם שזה קצת רחוק מהציון וזה חיזוק להגיע, ואם אני לא טועה רבי נתן כתב לבנו שאפילו אם יעמוד בשוק ויראה את הבנין שעל הציון ויגיד תיקון הכללי זה כמו להיות בציון. אז קדימה להכין רצון השתוקקות כסופים וגעגועים וקדימה לרוץ לרבינו.

meran3

New member
בזכות רבינו

והלוואי שיבואו 150 מיליון לא 150 אלף

meran3

New member
1

הנשה שארב וידחי תוצבקתה תא ןייצמ ןמחנ יבר .רתויב דבכנ םוקמ ,עודיכ ,שפות ,ןמחנ יבר לש ותנשמב הנשה שאר הנשה שארה :רמאו הנע" .ךרבתי םשה תאמ ורובע תדחוימ הנתמכ "ילש הנשה שאר" םשה קר ,יתובאמ השוריב הזה רבדה ןיאש ,עדוי ךרבתי םשהו .לודג שודיח אוה ילש .(ה"ת ן"רהומ ייח) "הנתמב תאז יל ןתנ ךרבתי ילש םיברוקמהש רחאמ ,ילצא אלפ היהו .לכה לע הלוע ילש הנשה שארה :רמא" ,הנשה שאר לע םלוכ ויהיש ,ילא םיברוקמה םישנאה לכ ורהזי אל המלו ,יל םינימאמ .(ג"ת ן"רהומ ייח) " ה נ ש ה ש א ר ק ר א ו ה י ל ש ן י נ ע ה ל כ יכ ?רדעי אל שיא הנשה שאר ברעב רבידש ,םישודקה וירבד ללכמו" ,ודימלת ןתנ יבר הז ןינעב ףיסומ .הנשה שאר לע ולצא תויהל בויחה םצוע םעפה דוע ונדמל .םירבד המכ ונדמל ,ןורחאה ויתועונתמו הזב זא םישודקה וירבד יובירמ ןכ יפ לע ףא ,רבכמ תאז ונעדיש יפ לע ףא יכ ונדמל םגו .בתכב תאז ראבל רשפא יאש ,רתויו רתוי בויחה םצוע וניבה ,זא תוארונה ד י מ ת ה נ ש ה ש א ר ל ע ן מ ו א ב ו ל צ א ת ו י ה ל קזח ונוצרש .(ו"ת ן"רה תוחיש) " ה ז מ ל ו ד ג ר ב ד ן י א ש ו ו ת ו ק ל ת ס ה ר ח א ל זא ןילוכישו ,אקייד הנשה שאר לע ולצא תויהל םיכירצש" ורמואב ,ןתנ וירבדל םעט םג ןוקית םהל היהיש רשפאב היה אל הנשה לכבש המ (םשפנל) םינוקית לבקל םישנא לכבש יפ לע ףא .ןוקית לבקל םה וליפא םילוכי הנשה שארב ןכ יפ לע ףא .ןפוא םושב םילוכי םה םג ,הנשה שארב לבא .םנקתל לוכי היה אל ל"ז ומצעב אוה וליפא הנשה וניא אוה םג הנשה לכבש המ םינוקיתו םינינע הנשה שארב השוע אוהש רמא יכ ,לבקל .(ו"ת ן"רהומ ייח) "תושעל לוכי

ברשותך ...

התקבצות יחדיו בראש השנה ראש השנה במשנתו של רבי נחמן, תופש, כידוע, מקום נכבד ביותר. רבי נחמן מציין את "ראש השנה שלי" כמתנה מיוחדת עבורו מאת השם יתברך. "ענה ואמר: הראש השנה שלי הוא חידוש גדול. והשם יתברך יודע, שאין הדבר הזה בירושה מאבותי, רק השם יתברך נתן לי זאת במתנה" (חיי מוהר"ן ת"ה). "אמר: הראש השנה שלי עולה על הכל. והיה פלא אצלי, מאחר שהמקורבים שלי מאמינים לי, ולמה לא יזהרו כל האנשים המקורבים אלי, שיהיו כולם על ראש השנה, איש לא יעדר? כי כ ל ה ע נ י ן ש ל י ה ו א ר ק ר א ש ה ש נ ה " (חיי מוהר"ן ת"ג). מוסיף בענין זה רבי נתן תלמידו, "ומכלל דבריו הקדושים, שדיבר בערב ראש השנה האחרון, למדנו כמה דברים. למדנו עוד הפעם עוצם החיוב להיות אצלו על ראש השנה. כי אף על פי שידענו זאת מכבר, אף על פי כן מריבוי דבריו הקדושים אז בזה ומתנועותיו הנוראות אז, הבינו עוצם החיוב יותר ויותר, שאי אפשר לבאר זאת בכתב. וגם למדנו שרצונו חזק ל ה י ו ת א צ ל ו ב א ו מ ן ע ל ר א ש ה ש נ ה ת מ י ד ל א ח ר ה ס ת ל ק ו ת ו ו ש א י ן ד ב ר ג ד ו ל מ ז ה " (שיחות הר"ן ת"ו). גם טעם לדבריו נתן, באומרו "שצריכים להיות אצלו על ראש השנה דייקא, ושיכולין אז אנשים לקבל תיקונים (לנפשם) מה שבכל השנה לא היה באפשר שיהיה להם תיקון בשום אופן. אף על פי כן בראש השנה יכולים אפילו הם לקבל תיקון. אף על פי שבכל השנה אפילו הוא בעצמו ז"ל לא היה יכול לתקנם. אבל בראש השנה, גם הם יכולים לקבל, כי אמר שהוא עושה בראש השנה ענינים ותיקונים מה שבכל השנה גם הוא אינו יכול לעשות" (חיי מוהר"ן ת"ו).

פראזניק

New member
א ו-ב

א. אם רוצים באמת, אפשר להגיע לציון. אני מגיע כל שנה (בלי להרוג אנשים...). ב. לא צריך להגיע לציון עצמו. כל חצר הציון נחשב "ציון" לענין תפילה על הציון. וכפי שכבר אמרו כאן, רבינו אמר לבוא אליו לר"הץ בערב ר"ה להיות בציון, ובר"ה עצמו הענין אינו הציון כלל ועיקר (להיפך, כמדומני שלא נהגו בר"ה ללכת לציון). בראש השנה הענין הוא להתפלל בקיבוץ באומן. בהצלחה.

שלוי2

New member
תודה- מה הכונה החצר האם גם הרחוב

הרחוב הקטן - יש בו ירידה טיפה תלולה ,ומצד ימין נכנסים לחצר ברחוב היכן שיושבים בני הנכר המוכרים כל מיני...חפצים

meran3

New member
המקומות הקדושים

אני רואה שכבר היית באומאן, אשריך. רבינו אמר להוציא כרוזים על ראש השנה שלו, וזם תהיה על ציון הבעל שם טוב, רבי נתן ורבי לוי יצחק מבארדיטשוב, ועוד הרבה צדיקים באוקראינה, יש כ-200 מטר מהציון של רבינו את רבי אברהם בר נחמן,רבי שמשון בארסקי, רבי נפתלי, רבי נחמן חיילהס, רבי יוסף יונה הבן הצעיר של מוהרנ"ת ורבי נחמן מטולטשין.

פראזניק

New member
החצר

כוונתי לחצר שסביב הציון. ואם שם מלא, אז גם הסמטה הסמוכה. ציון רבי אברהם בן רבי נחמן (ובאותו בית קברות קבורים גם רבי נפתלי, עליו ועל רבי נתן אמר רבינו "ממני אין יודעים, רק נתן נפתלי קצת" ועוד מגדולי אנ"ש) מרוחק מציון רבינו בערך קילומטר. על מנת להגיע לציון ראבר"נ ושאר הטמונים שם, יש לרדת לכביש הסמוך לנהר התשליך, ללכת איתו ישר בכיוון ההפוך מכיוון הציון (כיוון כביש קייב אודסה), בערך קילומטר. בצד ימין של הכביש נמצא בית החיים שגודר מחדש. שער בית החיים נמצא ממש מול המצבה, שרואים אותה מהכביש. אפשר לראות את המצבה גם כשמגיעים לאומן עם האוטובוס (אבל בד"כ לא עם מוניות או באמצע השנה, כשהרכבים מגיעים לרחוב פושקינא עצמו). כשהאוטובוס יורד מכביש קייב אודסה (ליד תחנת הדלק) הסתכלו לצד שמאל. בהתחלה תראו את גדר בית החיים ובהמשך את המצבה. ואל תשכח את מאמר רבינו, ראוי כבר להתחיל להפיצו לקראת ר"ה: כל העולם תלוי בראש השנה שלי.

meran3

New member
אומן

אחי תתחיל להירשם ולרשום אחרים לנסיעה לרבינו הקדוש

למעלה