אומייגאד רגע.

NekoNeko

New member
אומייגאד רגע.

אם הארס של הבסיליסק משמיד הורקרוקסים... למה הארי לא התפוצץ כשהבסיליסק נשך אותו בחדר הסודות?

Mor L

New member
או מי גוד!!!............................

מיקה את גאון!!!

Rumbleroar

New member
הוא היה בתהליכים
|:){|

אני מניחה שבתור בן אדם וכל זה הוא לא בדיוק מתפוצץ (גם שאר ההורקרוקסים לא התפוצצו
), אלא סוג של נרקב מבפנים. הוא בדיוק התחיל, ואז פוקס בא ועצר אותו, החצוף הזה והדמעות המקודשות שלו

NekoNeko

New member
אבל הוא לא היה אמור לצרוח ולהתפצפץ באור לבן

כמו הדמות של טום רידל?

אמממ.. לא
..

הדמות של וולדמורט הייתה זיכרון שהתחיל להיבנות לגוף אמיתי, בגלל זה הוא "התפצפץ באור לבן". אבל, כמו שאמרו, ההורקרוקסים האחרים לא הגיבו ככה וגם הארי
.

זה נכון, התהליך הזה לא הושלם- פוקס ריפא אותו

בסופו של דבר. הורקרוקס צריך להיות מושמד, משמע הארי צריך להיות מושמד. אם הארס של הבסיליסק היה הורג את הארי- גם ההוקרקורס היה מת. אבל זה לא קרה. כשוולדמורט שלח "אבדה קדברה" בהארי, הוא באמת הרג אותו. הארי, פשוטו כמשמעו, היה מת לכמה רגעים. בגלל זה גם הנשמה שלו וגם החלקיק נשמה של וולדמורט שהיה בתוכו (ההורקרוקס) הגיעו לעולם הזה של בין חיים למוות. להארי הייתה את האפשרות לחזור. להורקרוקס לא
.

Mor L

New member
אז בעצם אם הבסיליסק היה הורג את הארי

אז להארי לא היתה אפשרות לחזור לחיים? למה באמת הוא לא מת מוולדמורט בשביעי? אף פעם לא הבנתי את זה... הארי לא יכול למות בכלל? או רק לא יכול למות מוולדמורט? או רק לא יכול למות כאשר הוא מקריב את עצמו? למרות שזה לא נשמע הגיוני כי מיליונים של קוסמים מתו כשהקריבו את עצמם למען אחרים...

תמיד פעם בכמה חודשים מתפתח הדיון סביב

הישארותו של הארי בחיים
. מה שאני חושב שמשתמע מהכתוב זה שהארי לא יכל להיהרג ע"י וולדמורט. ההקרבה שלו לא קשורה לזה שהוא נשאר בחיים, היא קשורה לזה שהוא הציל את כל השאר בזמן שעשה את זה. ההסבר ללמה הארי נשאר בחיים היא שמאז ומתמיד נשאר בדם של הארי שריד מההגנה של לילי. דמבלדור ניצל את השריד הזה כדי ליצור סביבו את ההגנה הכי גבוהה שהוא יכל לספק וזאת אותה הגנה שפועלת כל עוד הארי מצוי בקרבת קרובי דם של לילי (פטוניה), כל עוד הבית של הדרסלים הוא הבית שלו וכל עוד הוא לא מגיע לגיל 17. כמו שאנחנו יודעים, ברגע שהארי הגיע לגיל 17 (גיל הבגרות) ההגנה הזאת פגה וכולנו חשבנו שעכשיו הוא פגיע לחלוטין, אבל טעינו. אומנם ההגנה של דמבלדור פגה, אבל השריד מאותה הגנה של לילי זורם בדם של הארי. זה משהו שהשאיר חותם. בספר הרביעי, ברגע שוולדמורט בנה את הגוף שלו מהדם של הארי הוא לקח לעצמו גם שביב מהשריד הזה ויצר את הקשר הכי מוזר שנוצר אי פעם בשני קוסמים. וולדמורט בעצם הכפיל והעצים את ההגנה הזאת ובגלל ששריד ההגנה זרם בדם שלו גם, הוא לא יכל להרוג את הארי. הארי יכל להיהרג בקלות ע"י כל קוסם אחר, אבל הקשר הזה שוולדמורט יצר בינו לבין הארי מנע ממנו להרוג אותו בעצמו.

Mor L

New member
חח תודה,אבל זה שהוא הציל את כל השאר במותו שלו

זו הקרבה
אז אם בהארי לא היה ההוקרוקס של וולדמורט, גם אם וולדמורט לקח להארי את הדם כדי לבנות את הגוף של עצמו, הארי בעצם היה מת? כי אני הבנתי שבגלל שהיה בתוך הארי את ההוקרוקס, היתה לו אפשרות בחירה לחזור לחיים. או שהבחירה ניתנה לו רק בגלל שהוא הציל אחרים במותו כאשר הדם שלו נמצא אצל וולדמורט?...

הבחירה ניתנה לו כי הדם שלו זרם בדם של

וולדמורט וככה וולדמורט קשר אותו לחיים. מה שההקרבה שלו עשתה זה להגן על כל האחרים, אין לזה השפעה עליו.

Mor L

New member
לא הבנתי, מי היה חי?

אבל בזיכרון של סנייפ בספר השביעי סנייפ אומר לדמבלדור שהוא בעצם גידל את הארי כל השנים כדי שהוא יקריב את עצמו

דמבלדור היה חי
.

ונכון, דמבלדור באמת התחיל בזה שהוא גידל את הארי כדי שהוא יקריב את עצמו. רק בספר הרביעי עלתה בדמבלדור איזושהי תקווה שהארי ישרוד את ההקרבה הזאת. אבל שוב, זאת הייתה רק תקווה. הוא לא יכל להיות בטוח בזה (כי הרי לא היו מעולם שני קוסמים כמו הארי ווולדמורט שהיה ביניהם כזה קשר מסובך), אבל הוא ניחש נכון. בגלל שזאת הייתה רק תקווה- מבחינתנו זה עדיין נקרא לגדל את הארי כמו "חזיר לשחיטה".

Mor L

New member
תעזוב כמה שזה גורם לי להקיא מדמבלדור

אני חושבת איך בדיוק דמבלדור ידע שהארי יצטרך להקריב את עצמו? למה שמישהו חשב בכלל שוולדמורט יחזור לחיים?

לא באמת חשבתי על זה אף פעם, אבל יכולים להיות

כל מיני דברים שיכולים לגרום לאנשים לחשוב שוולדמור יחזור לחיים.. אולי זה שלא הייתה גופה (תכלס כשחושבים על זה- לא הייתה גופה?
), זה שמה שקרה בלילה ההוא היה מקרה יוצא דופן שלא קרה כמותו אף פעם בעולם הקוסמים.. אני מניח שדמבלדור פשוט חקר את הנושא וברגע שהארי התחיל ללמוד בהוגוורטס, כבר לא היה ספק שוולדמורט מנסה לחזור לחיים (הנסיון לקחת את אבן החכמים, היומן של רידל..). תכלס אני צריך לעשות ריענון של הספר השישי, אבל אני חושב שדמבלדור תמיד ידע על ההורקרוקסים, פשוט לא כמה כאלה יש.

למעלה