אומד

יאקים

New member
תודה, איתי, על האישור.

ושתי הערות קטנות לי אליך בתגובה: א. בדיעבד, מתברר שאכן (ולא כנראה) לא טעיתי. ב. וקבל תיקון: שתיים הן האפשרויות: 1. נראה שלא טעית. (ואז זהו משפט מורכב בעל פסוקית נושא). 2. כנראה, לא טעית. (ואז זהו משפט פשוט בעל הסגר). ומכל מקום תבניות מעין זו (וכן כמובן ש...; כידוע ש... ודומות להן אינן תקניות. האם יש לך מידע כלשהו הסותר את סברתי/ דעתי זו? סופ"ש נעים לך, איתי.

סוף שבוע נעים גם לך

ידוע שנכון לומר "נראה ש...", אלא שלא פשוט לשרש הרגלים.

יאקים

New member
אכן נכון, וזה מחייב תרגולת וחינוך עצמי.

מכל מקום, מודה ועוזב....ולהישמע

sailor

New member
אל תיתמם

אתה , כמוני למדת לכתוב כתיב חסר גם ללא נקוד וגם הספרים שקראת בצעירותך נדפסו כך. וכמובן, נסיון השלטת החלטות האקדמיה בכח דומה לשיטת האנציקלופדיה הסוביטית ומצליח לבלבל באותה מידה אם לא יותר.

יאקים

New member
בדבר אחד בלבד בתשובתך אתה צודק - כמוני כמוך

למדתי בראשית ילדותנו בטקסטים מנוקדים (משם למדתי את הניקוד ויזואלית עד כדי שליטה יחסית מצוינת כבר בנערותי), וגם כאשר הטקסט לא היה מנוקד הוא הופיע חסר: ספור (סיפור), חצפה (חוצפה), ערב (עירב). כך זה נכון, אך מה בין זה לבין אש וגופרית ומלחמת עולם שאתה קושר נגד האקדמיה בכלל, ונגד כללי הכתיב המלא בפרט? הרי כללים אלה נועדו להקל על הקורא ועל המעיין לרוץ ברהיטות בחומר הכתוב בלי להתעכב האם הכוונה לעֶרֶב או לעֵרֵב או שמא לעָרֵב או אולי בכל זאת לעָרַב.,ואלה מקצת מדוגמות לאלפים שמעידות שהכללים אכן נועדו להקל...אבל אתה לא רוצה לעכל זאת. אז נמשיך להיות חלוקים ואל נשוב לבוסס בעניין זה, שכבר נדון ונדוש די והותר.

sailor

New member
כבר הודגם פה לא אחת

עד כמה רבים המקרים בהם דוקא כשנחוצה אם קריאה כדי לבדל (מנהל/מינהל למשל) "אסור" להשתמש בה לפי הכללים הקיקיוניים הנ"ל ואילו במקרים רבים התוספת לא רק מיותרת אלא אף מבלבלת. מעבר לזאת, שיטת מחיקת ההסטוריה מגונה מעצם מהותה.

יאקים

New member
כבר דשנו בכך די והותר.

אמנם כללי הכתיב המלא אינם פותרים את כל הבעיות, אך את רובן הם פותרים. בוא נישאר חלוקים ונמשיך לעסוק בעניינים אחרים מעניינים לא פחות.

sailor

New member
הכללים יוצרים לא פחות בעיות

מאלה שהם פותרים. לו היו כללים הגיוניים הייתי שוקל שמוש בהם.

יאקים

New member
לו יהי כדבריך!

אני מכבד את החלטתך לא לאמץ את כללי הכתיב המלא, אך בוא נסכים שאין טעם שתתחיל להילחם בהם מלחמת חורמה....

למעלה