תודה על התשובות
אני בת. ואפילו דיברנו במסנג'ר פעם
משהו שלא ברור לי. אנחנו אוכלים דגים כי הם מכילים אומגה3, שבעצם הדגים קיבלו אותה מהאצות שהם אכלו בים. האם הדגים גורמים לאיזה שינוי\עיבוד שגורם לאומגה3 שבהם להפוך ליותר זמינה מאשר של אצות?
אם ממקור פשתן הוא לא מכיל DHA, מה זה אומר? שזה לא איכותי\נספג\תורם מה שנחוץ? אני לא כ"כ מבינה בזה וזה מעניין. גם אגוזי מלך הם כמו פשתן או שפשתן מקור יותר טוב מאשר אגוזי מלך?
קטניות עושות לי כאבי בטן (מעי רגיז IBS).
ובשר מגעיל אותי ואני שונאת ואני מרגישה רתיעה מלהכניס גופות, ועוד אחרי שעברו חימום (אפיה, טיגון וכו) לבטן שלי. אז צורכת בכמויות קטנות, לעיתים, ולא כל יום כמו שמומלץ כדי לצאת על ידי חובה. כי אני לא רוצה קטניות. וצריך הרבה יותר בכמות של קטניות בכדי להגיע לכמות קטנה של חלבון מהחי.
כל בשר יושב הרבה זמן במערכת העיכול ותהליך פירוק ארוך. זה גרוע לאנשים עם IBS ונטייה לעצירות כרונית....אני לא נכנסת עכשיו לדיון על צמחונות והאם האדם מתאים לצריכת בשר כי עובדה שבני אדם צורכים מעכלים ואבות אבותינו התקיימו על זה, אבל אני חושבת שהכמויות שמומלצות היום לא באמת נכונות. ולכל אחד מתאים משהו אחר. לבחורה בגודל שלי, לא צריך כ"כ הרבה חלבון מבשר\עוף וכו', זה סתם מכביד ומעמיס ואם חייבים אז מספיק כמויות קטנות, אני פשוט מעדיפה כמה שיותר דברים לא מעובדים\גולמיים\צמחיים..אני כן מבשלת ואופה, אבל זה עדיין משהו אחר מלקנות קופסאות וקרטונים של קורנפלקסים או שניצלים\קציצות.
שוב אין לי שום עניין לעורר דיון על צמחונות וכו', נחרש ונטחן מכל כיוון.