אומגה3

softouch

New member
אומגה3

אני מחפשת תוסף תזונה של אומגה 3 ממקור צמחי ולא משמן דגים (הבנתי שכל מה שמוכרים משמן דגים למעשה מזוהם במתכות)
איזה קיימים בארץ?

ועוד שאלה. האם מישהו שאינו צמחוני אבל יחסית ממעיט באכילת בשר (עוף פעם בשבוע, דג פעמיים בשבוע וזהו) חייב לאכול קטניות?
כן אוכלת ביצים, קוטג', סויה, חלב סויה, הרבה אגוזים.
תודה

softouch

New member
ושאלה על ויטמין K

זה נכון שצריכה גבוהה של ויטמין K מפירות\ירקות יכול להפריע לתפקודי קרישה ולגרום לדילול הדם?
זה נכון שצריכת אומגה3 מדללת את הדם וגם משפיע על תפקודי קרישה?

האם אומגה3 ממקור צמחי כמו שמן זרעי פשתן הוא מקור טוב\זמין?

המקור של הדגים הוא יותר טוב

כי בצימחי חסר משהו שרק בגוף מומר לצורה הסופית הפעילה.
שמן דגים בין הייתר מדלל את הדם וזה גם מה שטוב בו. רק אם מגזימים בכמות ו/או לוקחים עם תרופות שמדללות ו/ או יש בעיה מלכתחילה של קרישיות ודם דליל, אז יתכנו בעיות.

בקשר ל- K לא ידוע לי שהוא גורם בעיות רק כתוצאה מאכילת ירק ירוק או פירות.

softouch

New member
אתה בטוח?

פעם לקחתי כמה חודשים רצוף אומגה3 (3-6 כמוסות ביום) של אלספא והחלו לי בעיות בתפקודי קרישה וגילו את זה רק בגלל שהיתי צריכה לעשות איזה ניתוח ועשו בדיקת דם. ומאז פשוט הפסקתי לקחת לחלוטין. אבל כיום אני לא מקבלת אומגה3 משום מקור מלבד אגוזי מלך ומידי פעם לעיתים רחוקות סלמון...אז אני לא יודעת אם שווה לתסף. ואם כן- כמה לקחת?

תיקון למה שנאמר מעליי

הוא מתכוון ל DHA ,שאותו כמו שאמרתי אפשר להשיג ממקור צמחי של אצות אבל זה נמכר רק בחו"ל , כרגע בארץ אי אפשר להשיג .

נ.ב אם במקרה את מעוניינת לקנות ממני (אני במרכז) יש לי חבילה אחת(אין לי יותר) שנשארה לי מההזמנה הקודמת שאין לי בעיה למכור אותה עם DHA צמחי וללא חשש למתכות כמו תוספי דגים .

gray star

New member
אומגה 3 משפיעה לטובה לדילול הדם

שמן זרעי פשתן הוא מקור לחומצה שהגוף שלך צריך להמיר כמו מרווה.
אבל תראי, אני לא מאמינה אבל יכול להיות שעלייך זה השפיע שונה, כמו שיש אנשים שבננה ומצות עושה להם עצירות, ולאחרים היא עושה ההפך.. את בטוחה שלא לקחת עוד כדורים באותה תקופה שיכלו לגרום לזה? היית במצב של לחץ? זה גם יכול להשפיע. ועם מי התייעצת לגבי כמות האומגה 3?

תשובות

בארץ ממקור צמחי תמצא רק תוספות של מרווה לדעתי , אבל נראה לי קצת בזבוז של כסף - אפשר פשוט לקנות זרעי פשתן ולטחון אותם ולקבל אותה אומגה 3 עם כל שאר היתרונות של זרעי פשתן ...

מה שאין בארץ זה תוסף צמחי של אומגה 3 מסוג DHA , אומגה 3 DHA צמחי אפשר למצוא רק בחו"ל אני אישית הזמנתי מחו"ל כבר כמה פעמים זה אפילו יוצא יותר זול מהמחירים בארץ אפילו עם המשלוח .

לגבי מי שצמחוני צריך לאכול קטניות - קודם כל סויה היא קטניה אז אתה כן אוכל קטניות - דבר שני כדאי לאכול קטניות כי הן נורא בריאות - אפשר להסתדר עם מה שציינת אבל לא רואה סיבה להגביל את התפריט ולהימנע ממזונות בריאים .

לגבי ויטמין K , נשמע לי כמו קשקוש אבל לא בדקתי את זה.

לגבי אומגה 3 משפיעה על תפקודי קרישה - אומגה 3 בכמויות גבוהות שהן הרבה מעל הכמויות המומלצות יכולות לגרום לתופעות כאלו אבל בכמויות המומלצות אין בעיה - אם מישהו צורך הרבה אומגה 3 ורואה שהוא מדמם בקלות אז פשוט שיפחית בכמויות אבל צריך לצרוך דיי הרבה בשביל להגיע לזה .

אומגה 3 צמחי מפשתן הוא מקור טוב ,הבעיה היא שהוא לא מכיל DHA שאותו אפשר למצוא רק באצות ממקור צמחי .

softouch

New member
אבל זה ללא EPA

כן זכור לי באמת שראיתי את זה

אבל אם אני לא טועה לא ראיתי אף חנות ממשית שבאמת אפשר לקנות שם את התוסף הספציפי הזה - אולי אפשר למצוא את זה במקומות מאוד ספציפיים - אבל בגלל שהכמוסות האלו הן דיי בדיחה כי אלו כמויות דיי נמוכות לא באמת טרחתי לאתר איפה אולי כן אפשר למצוא וכמה זה עולה- אני מעריך שזה עדיין לא ישתלם מאשר להזמין מחו"ל אבל אם למישהו יש מידע אחר אשמח לשמוע .

gray star

New member
60 קפסולות

מחיר אני יודעת שלא יותר מ100 כשאני ראיתי את זה שם.

softouch

New member
תודה על התשובות:)

אני בת. ואפילו דיברנו במסנג'ר פעם :p

משהו שלא ברור לי. אנחנו אוכלים דגים כי הם מכילים אומגה3, שבעצם הדגים קיבלו אותה מהאצות שהם אכלו בים. האם הדגים גורמים לאיזה שינוי\עיבוד שגורם לאומגה3 שבהם להפוך ליותר זמינה מאשר של אצות?

אם ממקור פשתן הוא לא מכיל DHA, מה זה אומר? שזה לא איכותי\נספג\תורם מה שנחוץ? אני לא כ"כ מבינה בזה וזה מעניין. גם אגוזי מלך הם כמו פשתן או שפשתן מקור יותר טוב מאשר אגוזי מלך?

קטניות עושות לי כאבי בטן (מעי רגיז IBS).
ובשר מגעיל אותי ואני שונאת ואני מרגישה רתיעה מלהכניס גופות, ועוד אחרי שעברו חימום (אפיה, טיגון וכו) לבטן שלי. אז צורכת בכמויות קטנות, לעיתים, ולא כל יום כמו שמומלץ כדי לצאת על ידי חובה. כי אני לא רוצה קטניות. וצריך הרבה יותר בכמות של קטניות בכדי להגיע לכמות קטנה של חלבון מהחי.
כל בשר יושב הרבה זמן במערכת העיכול ותהליך פירוק ארוך. זה גרוע לאנשים עם IBS ונטייה לעצירות כרונית....אני לא נכנסת עכשיו לדיון על צמחונות והאם האדם מתאים לצריכת בשר כי עובדה שבני אדם צורכים מעכלים ואבות אבותינו התקיימו על זה, אבל אני חושבת שהכמויות שמומלצות היום לא באמת נכונות. ולכל אחד מתאים משהו אחר. לבחורה בגודל שלי, לא צריך כ"כ הרבה חלבון מבשר\עוף וכו', זה סתם מכביד ומעמיס ואם חייבים אז מספיק כמויות קטנות, אני פשוט מעדיפה כמה שיותר דברים לא מעובדים\גולמיים\צמחיים..אני כן מבשלת ואופה, אבל זה עדיין משהו אחר מלקנות קופסאות וקרטונים של קורנפלקסים או שניצלים\קציצות.
שוב אין לי שום עניין לעורר דיון על צמחונות וכו', נחרש ונטחן מכל כיוון.

האומגה 3 שבאצות ובשבדגים זאת אותה

מולקולה , אין כאן עניין של זמינות או ספיגה .

איזה דיון על האם האדם מתאים לצריכת בשר ? מי דיבר על זה בכלל
? איזה דיון על צמחונות?

אם יש לך בעיה עם קטניות ואת רוצה לצרוך כמויות קטנות של בשר ובעיקר מהצומח וחוששת לחלבון שלך אז הייתי ממליץ להתייעץ עם תזונאית לגבי זה או לחילופין להשתמש במחשבון כלשהו כמו הקרונומטר ולבדוק שאת עומדת בהמלצות הצריכה של כל חומצות האמינו .

gray star

New member
עליה וקוץ בה

באומגה 3 צמחי המיוצר באצות יש רק די אייג' איי', יש גם מרווה מרושתת שנמכרת בקפסולות אבל לא כל אחד יכול להמיר את החומצה שבה ala לחומצת השומן החיונית, דוגמא ידועה לכך היא חולי סכיזופרניה. כך שאין להם מקור אחר חוץ מדגים/שמן דגים, אחרת לא יקבלו אומגה 3. חוץ מזה הרבה אנשים אינם יכולים לעשות את ההמרה הזאת. אם את יודעת שאין לך בעיה בהמרה את יכולה להשתמש באצות או במרווה, ואם יש לך אז לכי על תוסף מדגים קטנים שסופגים פחות מתכות.

לדעתי את מסודרת עם הסויה והמוצרי חלב.

softouch

New member
איך יודעים

אם אני כן יכולה להמיר או לא?....יש לי ADD (הפרעת קשב וריכוז) וקראתי בהרבה מקורות שזה יכול להועיל. גם לבעיות כמו דכאון\חרדה. וזה ישמע אולי תלוש...אבל בתקופה שהיה לי אקנה, לקחתי אומגה3 וזה עזר לי. ואיזה תוסף כזה יש שהוא מדגים קטנים?
יש לי גם ביצים. ודגים (בכמות קטנה).

למעלה