אומגה3

אומגה3

אוכלת כל יום אגוזי מלך, קשיו, שקדים, וגרעיני פשתן טחון. מערבבת במעדן.. האם פשתן שנטחן לפני כמה חודשים, שמור במקפיא בשקית אטומה (לא נחשף לאור) הוא מקור טוב לאומגה3? בעקרון זה מוסיף לי בקל', וחשבתי שזה מקור טוב לאומגה3. אבל זה מכביד בבטן. ויש בזה גם סיבים, מעדיפה פחות מהם. אז ~אם *נניח* עדיף מבחינת איכות\ספיגה כמוסות של אומגה3 על פני פשתן, זה יהיה יותר נוח, לבלוע וזהו... מצד שני הריח גורם לתהות אם זה באמת מתאים לאדם + קצת מדאיג לבלוע שמן בכמוסה ש~פעם~ הוציאו מכבד של איזה דג מת... אפשר לסמוך על כמוסות אומגה לכמות מספיקה? מה ההמלצה בכמות ליום? אשמח לדיעה מקצועית:)

dckur

New member
אני מרגיש חופר ../images/Emo7.gif

בכל מקרה שמן פשתן, ובכלל פשתן טחון ואגוזי מלך - נותנים שרשראות קצרות ALA בעוד שבשמן דגים יש את הארוכות שלהן מקשרים את הסגולות ה EPA ו DHA, אם כי זה לא חד משמעי ויש דעות לכל הכיוונים... גוף האדם יודע להמיר ALA ל EPA ו DHA, אבל לא לכולם המנגנון הזה יעיל באותה מידע... ככל שצורכים פחות דגים אז בד"כ המנגנון משתפר... יש מחקרים על זהב Pubmed --- אני מסתפק באגוזים ופשתן טחון אפשר לקנות גם DHA ו EPA מהצומח ולא מדגים... הרבה פעמים כפסולות שמן הדגים מזוהמות במתכות כבדות כמו כספית, זו אחת הסיבות שיש הסתייגות מבריאות הדגים. בכל מקרה כמו שאמרתי אין הוכחות חד משמעיות שהשמן דגים עושה תועלת, אבל דווקא יכול לעשות נזק... וטבעי או לא זה שטויות, האדם יודע להנדס לעצמו מזון הרבה יותר טוב ממה שיש בטבע. כל מי שחושב שפעם אנשים חיו יותר טוב והיו יותר בריאים חיי בסרט, הם פשוט לא היו מגיעים לגיל של היום. תראו מה הרפואה נותנת, ועד איזה גיל אנשים חיים היום, אולי זה לא טבעי - אבל בהחלט זה עושה את העבודה.

dckur

New member
וכמובן כמויות

Add 0.5 g of uncooked ALA to your diet daily (see chart). This would be the equivalent of: 1/5 oz English* walnuts (3 halves) 1/4 tsp of flaxseed oil 1 tsp of canola oil 1 tsp ground flaxseeds

המ

למה חופר? לא זכור לי שענית על זה בעבר תודה!:) לגבי זיהום במתכות. אם כתוב על זה שאין בזה זיהום מתכות, זה של אלספא, אז הן כן בסדר ועדיפות? למה יכול לגרום לנזק?

dckur

New member
אין זיהום זה אומר בהכרח שאין שם?

זה כמו בכל דבר, יש תקן אם הזיהום קטן ממשהו אז אין... בכל מקרה הייתי ממליץ לך לדבוק גם אפשרויות מהצומח ששם אין את הבעיה הזאת.

דרך אגב עכשיו הזמנתי מחו"ל DHA מאצות

אני עושה ניסוי לראות אם אני ארגיש שיפור כלשהו בהרגשה .

יש הבדל בין שמן ממקור של דגים

לשמן ממקור צימחי. בעקרון הצימחי פחות טוב. אפילו שכל הצמחוניים והטבעונים למיניהם לא מסכימים עם זה, זה המצב.
ואין צורך לשמור פשתן טחון. קונים זרעים שלמים ומטחנה קטנה. ופשוט טוחנים כל ארוחה את הכמות הרצויה ואוכלים.

פשתן זה לא מקור לאומגה 3

יכולת ספיגה עלובה מאוד, 10% לערך מכלל האומגה 3 שאת אוכלת. לכן, כדאי להתמקד באומגה 3 מדגים (מסויימים) או לקחת את זה בקפסולות.

dckur

New member
אגב במה טובות הכפסולות מדגים לעומת מהצומח?

יש כיום תוספי DHA מהצומח למשל גם EPA , בלי חשש למתכות כבדות. אז מה ההגיון ולהעדיף את הדגים? בפרט שהטעם לוואי של זה פשוט לא אנושי.

מבחינת קפסולות אין הבדל

ה DHA הרי דגים מקבלים את זה מאצות אז הקפסולות הצמחיות שבאות רק מאצות הן בעצם אותו דבר . אין באמת הגיון להעדיף DHA מאצות על DHA מדגים חוץ מהפן האיכפתי כמובן אם מישהו לא רוצה להרוג סתם דגים עבור משהו שאפשר להשיג מהצומח . ההבדל הוא בשמנים שם יש רק ALA בשמנים צמחיים , אבל גם בשמני דגים צריך לשים לב כי אפשר ליפול הרי הדגים מקבלים את זה מאצות ולדגים לא בהכרח יש אומגה 3 מסוג DHA בכמות טובה זה תלוי בתנאים הסביבתיים שהם גדלו בהם והייתי ממליץ למי שצורך שמן דגים בשביל להעלות את כמות האומגה 3 להתעניין בתנאים הסביבתיים שהדגים גדלו בהם ..

תשובה

המקור של אומגה-3 מפשתן הינו טוב אבל לא מכיל את אותן חומצות שומן שאנו זקוקים להן ומקבלים אותן ישירות משמן דגים. לכן ממליצה לקחת תוספת של שמן דגים. המינון המומלץ הוא חצי גרם =500 מג ליום. EPA ו- DHA

למעלה