אומגה3-מידע

• פותח הנושא o g
  • פורסם בתאריך

o g

New member
אומגה3-מידע

בקר טוב לכולם ובראש וראשונה לאילין שקצת מתאוששת וחוזרת לעצמה רציתי לקבל מידע על המינון של תוסף אומגה3 לילדים התחלנו עם הבן לפני שבוע, בינתיים אין שום השפעה הגיוני שצריך עוד זמן אבל רציתי לוודא שהוא מקבל את המינון הנכון די קשה לו לבלוע את הקפסולות הגדולות ועוד בהשוואה לקלוניריט הקטנטנים שהוא בולע אפילו בלי מים תודה מראש אורית

בוקר טוב אורית!../images/Emo23.gif

אני באמת מרגישה טוב היום. תראי אני לא מכירה את האומגה 3 ,אבל כשהיינו קטנות בבית כל הבנות ואמא שלי רצתה לתת לנו כדור שקשה לנו לבלוע היא היתה עושה ככה. את לוקחת שקית אוכל ניילון של סנדויצ'ים לבית ספר פותחת אותה ושמה את הכדור בפנים. סוגרת על הכדור את השקית(כי את שמה את הכדור באמצע) ואז עם הפטיש הזה שדופק את השניצלים דופקים את הכדור, מכניסים למים או למיץ וזה נבלע בשניות , זה פשוט הופך להיות אבקה ולא מרגישים את זה. את מכירה את הפטנט הזה? ניסית אותו פעם?? מקוה שזה יעזור ושלפחות הועלתי במשהו. תודה שהתעניינת בי אוהבת אותך מאוד המשך יום מואר ונעים.

חגית35

New member
שמן דגים מריח ומ...סריח...

אז עדיף לבלוע הכמוסה בשלמותה קראי את guybz פה בפורום ואת המאמר הרציני והמקצועי שלו ושאלי ונענה בגדול - לא ציינת משקלו אבל יש המלצות של מינונים וזה שוב תלוי במוצר של איזו חברה יש לחשב חיבור של שתי חומצות השומן ולראות כמה גרם מצטרבר יש בכל אחת ואז לחשב כמה כמוסות וכמה פעמים ליום מתחילים עם גרם אומגה 3 ליום שבמקרה של המינון השכיח (אלספה של טעם טבע) מדובר ב-300 מ"ג אומגה 3 לכמוסה המורכב משתי חומצות השומן EPA- 180מ"ג ו-DHA-120 מ"ג, סכ"כ כאמור 300 מ"ג לכמוסה. מה שאורמ שגרם אחד ליום זה 3-4 כמוסות (900-1200 מ"ג בחשבון פשוט). מינון תחזוקתי קבוע ישאף לבין גרם לשני גרם ליום ומינון טיפולי יעלה מעל ה-3 גרם ליום ואז אולי תצטרכו להוסיף נוגד חימצון כמו למשל ויטמין סי או E . בשלב זה עדיין אין צורך. חשוב לקחת אחרי אוכל (בערב הכי טוב) שלא יהיו גיהוקים עם ריח דגים...

השגיא

New member
זה תלוי

במשקל הילד ובכמות ה- epa וה-dha שיש בכמוסה, [חשוב לקחת אומגה 3 עם שתי החומצות] ובכל מקרה צריך לעשות "הרמה" הדרגתית של הכמות. זה גם תלוי אם הוא לוקח תרופות אחרות. לגיא בן צבי יש המון ידע וגם רצון לעזור.... אצל הבן שלי ראו שיפור כבר אחרי שבוע וזה ממש הדהים אותנו. לשמחתי אין לו בעיה בבליעת הכמוסה והוא מאוד רוצה לעזור לעצמו אז גם אם לא קל לו הוא מתמודד בגבורה. גלית

guybz

New member
ברבו בנות! אני רואה שהפכתן למומחיות

אכן אורית מה שחגית וגלית כותבות זה באופן כללי נכון. באופן ספציפי כל ילד עם הבעיות המטבוליות שלו והתזונה שלו. לטענתי אם לוקחים אומגה 3 ומתקנים כמה תקלות שכיחות בתזונה, שאינני יודע האם הילד שלך סובל מהן, אז ניתן לראות שיפור מהיר מאד יחסית (ימים ספורים) בסימפטומים ה"נפשיים" של הטורט- כלומר חרדות, התקפי זעם ו OCD. לגבי שיפור בטיקים המסלול הרבה יותר ארוך אבל קל יותר להתמודד מתוך מצב של רוגע. אם תפרטי לגבי הילד שלך אוכל לנסות לכוון אותך גיא

o g

New member
אומגה3-תודות

תודה לכולכם הבן שלי בן 10, שוקל כ-45 קג והטוראט מתבטא אצלו בעיקר בטיקים. הוא לא מתנגד לכמוסות ובולע אותן למרות שהן קצת גדולות אבל חשבתי לנסות להשיג כמוסה יותר מרוכזת עם אותו מינון של חומר פעיל כך שהוא יצטרך לבלוע את זה רק פעם ביום. כעת עם המידע שנתתם לי אבדוק זאת. שאלה נוספת באותו עניין- הוא לוקח גם קלוניריט (6 ביום)האם ידועה לכם איזו שהיא בעיית ספיגה של החומר אם הוא לוקח את האומגה3 יחד עם הקלוניריט? אורית אלין-את טובת לב ונדיבה. מאד מקווה שתוכלי להגיע ביום שישי לרעננה.

חגית35

New member
האם הקלוניריט עושה משהו?

גם בני נטל 6 ליום ועכשיו שהורדתי לו בהדרגה בדיוק עד שהגענו לכדור אחד כי חשבנו יחד עם הרופאה שלו שזה לא מספיק עושה משהו לטיקים או אחרת, גיליתי עד כמה ההחמרה קשה (יותר טיקים בכל זאת והחמרה ניכרת בהתנהגות והרגיעה האימפולסיביות והתזזיתיות וההיפארקטיביות וזה עם קונצרטה 36 כל יום) ואנו עולים חזרה שוב. בכל מקרה אין בעיה של שילוב של אומגה 3 וקלוניריט הערה- אומגה 3 במינונים גבוהים יכולה להגביר השפעת תרופות מדללות דם כי היא בעלת השפעה כזו בעצמה (לכן מיטיבה לסובלים מטריגליצרידים גבוהים ורמות כולסטרול רע גבוהות ודם סמיך) לפיכך לנוטלים אספירין או קומדין ודומיהם יש בהחלט להיזהר שמא יהיה אפקט יתר של דילול הדם. (סכנה בעת היפצעויות שיהיה יתר דימום- למשל לפני ניתוח!!! או בעת סתם גילוח...)

guybz

New member
חגית יקירתי אל תטעי את הפורום

אומגה 3 במינונים הכי גבוהים בעולם לא מדללת את הדם מעבר לנורמלי. מה שכן היא מונעת קרישת יתר מצד אחד ועליית לחץ דם מצד שני. קרישת יתר ולחץ דם גבוה בכל מקרה הן תופעות מאד מסוכנות. לכן אומגה 3 טובה בכל מקרה כזה. האמירה "מדללת את הדם" גם לא נכונה וגם מבהילה סתם לא לצורך. הנושא של דימום יתר במינון גבוה מאד של אומגה 3 כלומר מינונים של מעל 10 גרם ביום נבדק ונמצא כלא קיים, קראתי על כך מחקרים שנועדו לבדוק נושא זה ספציפית. כלומר גם במינון מאד גבוה יחסית אם לאדם יש קרישה נורמלית, כלומר הוא לא המופיל, הדם יפסיק לזרום מעצמו אחרי פרק זמן רגיל. נכון שאומגה 3 מונע את הצורך בתרופות המדללות את הדם באופן מלאכותי וזה דווקא יתרון. רום לוקח המון אומגה 3 והוא ילד אקטיבי במיוחד שנחבל וחוזר עם פנסים בעיניים וסימנים כחולים כל יום. לא ראיתי אותו מדמם למוות אף פעם. דווקא מה שאת אומרת על שילוב עם תרופות לא מקובל עלי. יש כן סינרגיה עם תרופות נוירולוגיות וצריך לעלות במינון לאט ובזהירות תוך תשומת לב להופעה של תופעות לוואי שליליות של התרופה תוך כדי עליה באומגה 3. כמובן שהמטרה במקרה כזה היא להיגמל לגמרי מהתרופה אבל את השילוב בזמן המעבר צריך לעשות בצורה איטית ומבוקרת. גיא

O G אני ממליצה לך לדבר עם גיא

בן צבי תשלחי לו מסר. גם אני התחלתי לתת לילד שלי אומגה 3. שיהיה בהצלחה

למעלה