אומגה

ilan91

New member
הבהרה (כבר שניים שאלו אותי במסר...)

הבהרה בקשר לשני המשפטים הראשונים שכתבתי: בתזונה טבעונית נכונה אין צורך לאכול זרעי פשתן. טבעונים מקבלים אומגה 3 ממזון טבעי מגוון. מה שהתכוונתי זה שמי שלא שקט ולא מאמין שיש אומגה 3 במזון הטבעי (כן, אפילו בחסה ובפירות בכמויות קטנות...) פשתן עדיף לו על אכילת דגים.

harduf9

New member
קראתי את השרשור ומס' הארות

ראשית לגבי זרעי פשתן. אומגה 3 בכל צורה רגישה לאור ולחמצן. בין הטחינה לאכילה אתה מאבד הרבה מאוד. הסיבה לטחינה היא הקליפה שאיננה מתעכלת. לכן כל מה שצריך לעשות זה לסדוק את הקליפה מבלי לפגוע בגרעין. מזל שאין צורך לעשות זאת גרגר גרגר. פשוט שמים בכלי עם מים למשך שעה והזרע שמתחיל לנבוט פוצע את הקליפה. אומגה 3 מכמוסות. ראשית אני בעד. אני גם בעד אכילת דגים אבל כמו שציינת, יש כל מיני תוספות לא ממש רצויות בחלק מהדגים ולנו, הצרכנים, אין אפשרות לפקח או לבדוק. 1. הקופסא חייבת להיות אטומה לאור. כבר הזכרתי למעלה שאומגה 3 רגישה לאור. 2. ככל הידוע לי, אומגה 3 אינה רעילה לכבד. אבל. מוצר של אומגה 3 עלול להכיל: מתכות כבדות, ויטמינים A ו D בכמויות גדולות ורעילות, כולסטרול ואף טריגליצרידים. כל אלו עלולים להוות עומס על הכבד ובכלל על כל הגוף. לכן חשוב מאוד לקנות כמוסות של חברה מעולה שמפרטת בדיוק את כל המרכיבים של הכמוסה עד האחרון. לשמחתי יש חברה כזו. ראיתי שאתה שואל ושואל. אז אענה מראש. איך אני כצרכן יכול להיות בטוח שמה שהחברה רושמת אכן אמיתי. הרי לרשום לא קשה לבדוק קשה. אז הצדק עימך, כצרכן אינני יכול לבדוק. אבל את החברה איתה אני עובד בודקים שני גופים גדולים ורציניים. 1. ה FDA בודק אותה כחברת תרופות ולא כחברת תוספי תזונה. מה שאומר שכל מוצר חייב להיות זהה לקודמו, עם כמות חומר פעיל ידועה מראש גם בתאריך התפוגה, מידע מדויק לגבי כלל החומרים גם אילו הלא פעילים כגון החומרים מהם עשויה הכמוסה וכו'. 2. הנסד"ק, מה לנסד"ק ולחברת תוספי תזונה ? חברה שנסחרת בנסד"ק היא חברה שכל מוצריה מגובים במחקרים. לא יודע מה איתך, אבל אותי זה מרגיע. בריאות שלמה גיא הרדוף

דלית120

New member
FDA

השאלה שחיכית לה...
את מי ה FDA בודק כחברת תרופות ?

harduf9

New member
טוב. מסתבר שטעיתי. אכן ה FDA לא בודק חברות

אלא נותן הנחיות. והחברה שאני עובד איתה עובדת לפי הנחיות האלו במלואן ואף מעבר להן. למשל: Dietary Supplement manufacturers must perform activities in manufacturing, packaging, and labeling of dietary supplements to ensure that products contain ingredients which are claimed on the label and are not contaminated with pesticides, heavy metals or other impurities 100% identity testing—Manufacturers must use at least one appropriate test to determine the identity, purity and strength of any component of a dietary supplement. אלו שתי הנחיות החדשות ביותר של ה FDA והן מתקיימות בחברה איתה אני עובד מעל ל 9 שנים. את מלוא התגובה אשלח במסר אישי כי מוזכר שם שם החברה. בריאות שלמה גיא הרדוף

harduf9

New member
עכשיו אני בבעיה

כן זו חברת שר"ש, אבל אני לא עובד איתה בגלל זה אלא בגלל פורמולציה ואיכות. האם את מאמינה לי ? גם אם כן, הרבה אנשים שומעים שהחברה היצרנית משווקת רשתית ומייד פוסלים אותה מכל וכל. כאילו כל החברות שמשווקת בשיווק רשתי פסולות ואין שום אפשרות שיהיה להן מוצר טוב ואילו כל החברות המשווקות שיווק רגיל כל מוצריהן טובים. או אולי מפריע לך שאם תקני אני אקבל כמה שקלים. ראשית. נגיד שכן. האם זה מה שחשוב ? שנית. אם הייתי ממליץ על חברה ששיווקה רגיל. את חושבת שלא הייתי מתוגמל כספית ? אם את חושבת שלא, אז את טועה. אני יכול לספר לך שבעברי הייתי תועמלן של חברות תוספי תזונה שונות ואחת השאלות הראשונות אם לא הראשונה שנשאלתי ע"י הרופא או המטפל הן מה החברה נותנת לאותו גורם ממליץ, בהרבה מקרים רק בשביל להתחיל להמליץ על מוצר מסוים וכמה זה (בכסף) אם הוא או היא מגיעים לנפח מכירות מסוים. אני גם יכול להשלים את הסיפור ע"י התשובה, החברות משלמות לרופאים ומטפלים נאמנים בכסף, בהטבות, בנופשים, בציוד, בפרסום ומה לא. אם כבר הדרך של השיווק רשתי היא כנה ופתוחה. לגבי האסמתכא של ה FDA. פניתי לחברה וביקשתי לדעת היכן זה רשום. אך לא אוכל להעלות זאת על גבי הפורום מאחר וזה פרסום. אשתדל להעביר אלייך במסר. ברגע שתהיה לי תשובה. בריאות שלמה גיא הרדוף

טאוֹ

New member
נא מתן את תגובותיך בפורום

בפרט אם המטרה שלך כאן היא דיון ולא ויכוחים.

אחד55

New member
הזוי

בין הטחינה של זרעי הפשתן לאכילתם חולפים 20 שניות. הזוי לטעון שבפרק זמן מזערי זה האומגה 3 נהרסת. נשמע כמו המצאה של משווקי אומגה 3 בכמוסות. רק תמים יקנה את השטות הזאת. אני טוחן זרעי פשתן וגם מפיק בעצמי שמן פשתן ואני יכול להעיד שאין הבדל בין איכות הזרעים הטחונים לבין השמן. אתם מבינים ? אומגה 3 בזרעי פשתן נהרסת תוך 20 שניות אבל בכמוסות היא מחזיקה חודשים רבים שחולפים מרגע שהדג נידוג עד שנעשה בה שימוש. סתם מילים יפות של איש מכירות. אל תאמינו להבטחות של יחסי הציבור של החברות הללו. מוצר טוב לא זקוק ליחסי ציבור ושכנועים.

harduf9

New member
למה זה קורה שוב ???

חז"ל אמרו הפוסל במומו הוא פוסל. מומלץ לך להזהר בדבריך בעיקר אלו הכתובים, אתה פוסל אותי ואת מה שכתבתי ללא ידיעה מי אני ומה שאני יודע ועושה. אם יש לך אומץ אני מזמין אותך לקחת פשתן למעבדה לטחון אותו במקום ולבדוק מה נשאר לך אחרי הטחינה. מה עוד שהשרייה במים היא לא בדיוק מכירת מוצר ולא שמה אותי במקום של איש מכירות. מקווה שתתעשת ותתנצל גיא הרדוף

אחד55

New member
מה קורה שוב ??

ולמה לך מותר לפסול מוצרים אך לאחרים אסור ? אם אין לך אינטרס למכור מוצר כזה או אחר אלא רק לעזור, אני אכן מתנצל. זה לא אישי נגדך. בענייני תזונה אני עקרונית נגד מוצרים מעובדים. אני בעד לצרוך מוצר ככל האפשר למצבו הטבעי בטבע. תוספי תזונה שעברו עיבוד מינמלי הם גם טובים יותר. האם ביקרת בחברה שעליה אתה ממליץ והתרשמת שהדגים מגיעים טריים למפעל והפקת השמן נעשית בתנאים של חושך מוחלט ? ככל הידוע לי FDA לא מתעסקים עם תוספי תזונה. בכל מקרה ל-FDA לא חשובה איכות האומגה 3 שיש במוצר אלא העובדה שהוא בטוח לשימוש, בריא, מיוצר בתנאים נאותים ואין לו תופעות לואי. כשמישהו מתהדר באישורי FDA זה מדליק אצלי נורה אדומה.

harduf9

New member
ההתנצלות התקבלה

אפילו שהיא על תנאי. ראשית, כן ביקרתי במפעל. לא בדקתי דווקא את יצור האומגה 3, אבל התרשמתי מאוד מכל תהליך הייצור, העובדה שכל מוצר עובר בין 250 ל 300 בדיקות מעבדה שונות מחומר הגלם דרך מוצר מוגמר ועד להיותו פג תוקף. לגבי כל השאר. FDA ושות', במיוחד בשבילך, פניתי לחברה בארה"ב בבקשה להפנות אותי למקורות ולרשימות הנוגעים בדבר. אני מקווה שתהיה לי תשובה מספקת בקרוב. אני יכול להבטיח לך שלא מדובר בפיקציה ויש ל FDA רמות בדיקה שונות בהתאם לסוג האישור המבוקש. לגבי מה קרה שוב, צר לי לא אוכל להסביר, זו מעין בדיחה, לא ממש מצחיקה שאולי חלק מוותיקי הפורום מבינים. אני חושש שאם ארחיב בנושא זה יוריד קלות את רמת הפורום. אגב, היכן פסלתי מוצרים ? או שהתכוונת לעובדה שאמרתי שיש מוצרים טובים ויש גרועים. אם לכך התכוונת, רק לידיעה, אני שוחה בשוק תוספי התזונה, קשור למס' אנשים שעבודתם היא להעביר רישוי עבור תוספי תזונה במשרד הבריאות, גם אם לפעמים צריך למצוא שם של צמח שבמשרד הבריאות לא מכירים או להשתמש בפוילשטיקים אחרים. אני גם יכול להביא דוגמא של טבליות פרופוליס שהבאתן אושרה, לפני כ 8 שנים, שאחרי שנתיים שהמוצר שווק בארץ עלו על העובדה המצערת שהפרופוליס מקורו בצ'רנוביל ורמות הקרינה בו מסוכנות. בריאות שלמה גיא הרדוף

אחד55

New member
אל תסמוך על ה-FDA

לא יושבים שם מלאכים. הם לא חפים מאינטרסים כלכליים ואחרים. ככל הידוע לי FDA הוא מנהל התרופות האמריקאי ולא מנהל תוספי התזונה. אני קיבלתי במשך כחצי שנה תרופה מאושרת ע"י ה-FDA שגבירה את הסיכוי להתקפי לב ב-50%. אני מאד מקווה שהמוצר עליו אתה ממליץ לא גורם נזק כמו התרופות שה-FDA מאשר.

harduf9

New member
היי ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif

מה שלומך ? כל כך שמח לשמוע ממך. למה ? לפורום ? או להודעות מתחכמות ? חיבוק גדול
להתראות גיא הרדוף

mic26

New member
../images/Emo24.gifהיי

סבלנות לאנשים עם הודעות מתחכמות שלא באמת מנסים ללמוד. אבל עוד יותר - סבלנות לאנשים שמדברים אליך לא יפה. ואני תמיד שמחה לקרוא את תגובותיך בפורום ולשמוע ממך

למעלה