אומגה 3...

אילתית 2

New member
אומגה 3...

בני בן 7.9 בכיתה ב כבר שנה וחצי מטופל בקונצרטה.
בהתחלה 18 מג ולאחר מכן עברנו ל 27 מג
יש שיפור יש ימים טובים ויש כמובן שפחות...

המליצו לי לנסות אומגה 3... נאמר לי שיכול להיות במקום טיפול תרופתי..
אומנם לני שהתחלנו טיפול עשינו וניסינו המון דברים אבל אומגה 3 לא.. אז החלטנו מספיק ניסיונות
והגענו להחלטה שצריך טיפול ויקבל אותו ומספיק ניסיונות...

אז למרות שכבר שנה וחצי עם התרופה...כל הזמן במחשבות האם יש משהו אחר...

התחיל טיפה לכחכח בגרון (מן סוג של טיק) הנוירולוגית אמרה כנראה מהתרופה..אבל כרגע לא רואה סיבה להתערב..או לשנות

יש למישהו ניסיון עם אומגה 3????

טאניוש

New member
אני נותנת אומגה 3

הילד טוען שזה לא עוזר לריכוז בכלל, כן עוזר להיות רגוע יותר (במקרה שלו, זה חשוב...). אנחנו בצער וויתרנו על טיפול תרופתי, בגלל תופעות לוואי חמורות.

yuliyuli1

New member
אנחנו לוקחים אומגה 3

כי מסיבה לא ברורה הילדים שלי אוהבים את זה...

זה לא מטפל בבעיות של ADHD.
הגדול שלי לוקח אומגה 3 מגיל שנתיים ויש לו ADHD.
ניסינו גם זום, אבל רק תרופות עוזרות לו.

אילתית 2

New member
תודה

גם אנחנו ניסינו זום ולא עזר וניסינו עוד המון דברים...עד שהתחלנו לקחת את הקונצרטה.
הייתי שלמה עם ההחלטה - שכשצריך תרופה...לא יעזור תחליפים טבעיים..
אבל לאחר שנה וחצי...מתחילה לחשוב ...ויש עדין מחשבות ולבטים

אין עדות ברורה שמצביעה שאומגה 3 מסייעת

להפרעת קשב...
לעומת זאת יש עדויות שהיא מסייעת לדיכאון מינורי ולאיזון מצבי רוח...
לפעמים יש נטיה לבלבל בין הפרעת קשב למצבים אלה, שמשפיעים כמובן על הקשב.

דר עומר

New member
אומגה 3 הוא לא טיפול ספציפי

אומגה 3 זו קבוצה של חומצות שומן החיוניות לגוף באופן כללי, ולתפקוד תקין של מערכת העצבים באופן ספציפי.
לרוב בני האדם יש היום חוסר בחומצות שומן אלו, ולילדים עם הפרעות קשב בד"כ יותר, בגלל שרובם לא אוכלים מזונות העשירים בחומצות אלו, וכשכבר כן אוכלים, פעמים רבות יש ספיגה לא יעילה מספיק מהמעי.
כיוון שכך, אומגה 3 בהחלט יכול לעזור עם תסמינים רבים, וגם עם אלו הקשורים להפרעת הקשב, אך זהו לא טיפול עצמאי.
בין אם אתם מחפשים טיפול תרופתי, או טיפול לא תרופתי, כדאי מאד להתייעץ עם מישהו שזהו המקצוע שלו, ולא להסתפק בעצות באינטרנט.
יש בהחלט פתרונות טובים שהם אינם תרופתיים, אך הם לרוב מורכבים יותר מלקחת כדור, ובד"כ יקרים יותר לטווח הקצר (ממש לא בהכרח יקרים יותר לטווח הארוך).
בהצלחה!

למעלה