אומגה 3

נטאשKה

New member
ברור שאתה צודק

וההוכחה האולטימטיבית לדבריך (שכמובן לא תמכת בהם בשום צורה) היא שאין אף טבעוני חי ומתפקד. הבודדים שנותרו סובלים מדיכאון קליני מאובחן, דלקות כרוניות ואין להם מעטפת מיילין סביב העצבים.

אה, רגע...

פולספגן

New member
אפילו בכתבה שאוהדת טבעונות
-

{
איך צורכים מספיק אומגה ‭,3‬ שלרוב מגיעה מדגים?

מדובר במשפחה של חומצות שומן חיוניות. חומצת השומן הנמצאת בנבט חיטה, בזרעי פשתן טחונים, באגוזי מלך וכו' שונה מאלה האופייניות לדגים. לכן באכילה מהצומח בלבד לא מתקבל החומר הפעיל שנמצא יעיל בהפחתת הסיכון למח־ לות שונות. מה זה אומר? שרצוי ליטול תוסף.
} (הדגש שלי
)

הקישור:- פרויקט מיוחד: איך להיות טבעוני בצורה בריאה

פולספגן

New member
שימי
שכתבתי "אפילו"

לגבי הכתבה, מה אפשר להגיד יותר מאשר דיאטנית טבעונית שמגדלת את בנה עפ"י תזונה רגילה ("הדיאטנית נירה אולנד, שהפכה בע־ צמה לטבעונית לפני כשנה וחצי אולם מגדלת את בנה על תזונה רגילה, מאמינה שזה אפשרי.")?

בנוסף "לדברי ד"ר צוונג-גונן, גדילתן המואצת של נערות נמשכת עד שנתיים אחרי שקיבלו את הווסת. לכן, לדבריה, לפחות עד הנקודה הזאת - רצוי שיקבלו חלבון מהחי" (ההדגשות שלי
)

M a b e l

New member
שוב, רואים שהמקור העיקרי שלך זה Ynet

לגבי אומגה 3 שזה נושא השירשור - הוסבר לך כבר - הגוף ממיר ALA ל-DHA, בנוסף יש גם DHA ממקור צימחי שניתן לקחת.
אין לי כוונה להתייחס לעוד קישורי Ynet או כתבות באותו סגנון.

ladybug6

New member
כל תרבות מחקרי ה-ynet

באמת מתחילה להמאס.
וגם מלאת סתירות ועיוותים של מחקרים (או ללא התבססות על מחקרים).
גם כשזה לטובת הטבעונות וגם כשזה נגדה, זה כבר לא משנה.
מה שמשנה זה שאנשים חיים מצוין ובריא ושמח בלי מוצרים מהחי, וזה שלמדע עוד אין דרך להסביר את זה זה רק אומר שעוד לא חקרו מספיק. העובדות בשטח מדברות בעד עצמן.

וזה שנירה אולנד בוחרת לגדל את הילדים שלה עם מוצרים מהחי זה עוול לתדמית ותו לא. יש גם הרבה שכן מגדלים את ילדיהם על טהרת הטבעונות והם גדלים מצוין (טל חייקין, לדוגמה, ועוד עשרות חברי פורום וחברים בפייסבוק שאני מכירה).

M a b e l

New member
גם לא ידועות הסיבות שלה, אולי הן חברתיות

כלומר אולי הגן של הילד לא טבעוני/הסבתא נותנת אוכל לא טבעוני/האבא של הילד לא טבעוני וכך הלאה.
זה הקושי המרכזי בגידול ילדים על אוכל טבעוני, והוא לא קשור לכמה זה מאוזן תזונתית או לא. זה קושי דומה לקושי שחווים אלו שרוצים לגדל ילדים על תזונה בריאותית כשבסביבה קמח לבן, ציבעי מאכל, סוכר מעובד וכו' הם מאוד נפוצים.

ladybug6

New member
הזלזול הזה ממש לא לעניין

אני חושבת שהסיבה שמייבל ציינה היא הסיבה מספר 1 שבגינה ילדים להורים טבעונים לא גדלים כטבעונים לגמרי. היא לדעתי הסיבה הכי משמעותית שגם אני בעצמי לא יודעת איך אפתור אותה בעתיד. הבנזוג שלי קבע שהוא לא הולך לעשות לילד את המוות במסגרות מחוץ לבית, ואני יכולה להבין את זה.
כך או כך, הזלזול שלך מיותר ולא במקום. לא את, לא אני ולא מייבל יודעות את הסיבות של נירה אולנד, אבל תזונאית אחת היא בטח לא ההוכחה שצמחונים וטבעונים מדוכאים כי אין להם מספיק אומגה 3. בחיאת. את סתם נתפסת על דוגמה לשם הויכוח, כשמאחורי זה אין שום בסיס מוצק.

פולספגן

New member
כמה קל לפתור ב-
כאשר אין תשובות

שוב, לא, זה לא המקור העיקרי, אך ציטוט לא משנה לי אם הוא הובא ע"י Ynet‬, או ע"י גורם אחר ודיאטנית טבעונית, כתבה שאת בנה היא מגדלת על תזונה רגילה.

לגבי, אומגה 3, אף אחד מהגולשים כאן לא הזכיר את המונח ALA וזה ממש יפה שאת מדמיינת דברים צר לי לאכזב אותך‬ מס' 2 - גם ALA אין בהם

ניסו לפרסם שבצמח המרווה יש חומצות מסוג ALA, שאמורות איכשהו להפוך ל DHA אך כימית זה בלתי אפשרי.

לפני כמה זמן שאלתי על כך רופא

שאגב, ידוע לי שהוא מאוד תומך בטבעונות..

הוא ענה לי שזה נכון שבעיקרון אומגה 3 מדגים נספג יותר טוב אבל היום יש בעיה של כספית בדגים שגם היא מעכבת את הספיגה כך שלדבריו, נכון להיום לכולם חסר אומגה 3 ללא קשר לתזונתם.

M a b e l

New member
קשה לומר בצורה חד משמעית,

קודם כל הכתבה הזו נראית כאילו היא נכתבה במלואה ע"י משווק של תוספים (וזה לא חדש ב- ynet). ממנה אפשר להבין שתוסף DHA הוא מין גלולת קסם שתפתור הכל, לא משנה כמה ג'אנק פוד נאכל ("מגינה מניזקי ג'אנק פוד")
הבעיה המרכזית קשורה לתזונה המערבית, לא ליכולת ההמרה. ככל שצורכים יותר שמנים כמו שמן תירס, שמן סויה, יותר מזונות מעובדים באופן כללי ויותר מזונות מהחי, כך נפגעת יכולת ההמרה מ- ALA ל- DHA , כך שזה מאוד קשור לתזונה, בנוסף לכך שיש שונויות בין אנשים ביכולת הזו.
אם זה מעניין אותך, אני מקשרת למטה הרצאה של דר' ריק דינה (שהוא תזונאי) בנושא, בחלק השני הוא מדבר על ההמרה הזו, וגם על הבעיות עם המחקרים שבדקו אותה. הוא נותן לדוגמה את אישתו שהיא טבעונית ולא צורכת זירעי פשתן/קנולה/צ'יה (אבל מקבלת אומגה 3 מעלים ירוקים, ומפירות וירקות נוספים) ובבדיקה רמות ה- DHA שלה היו תקינות.
כדאי גם לזכור שגם עודף DHA הוא לא בריא, וכשצורכים ALA אי אפשר להגיע למצב כזה כי הגוף ימיר את הכמות הדרושה לו בלבד.
ברמת העיקרון אין שום הנחיה רישמית לקבל אומגה 3 מ- DHA ישירות.

כך שלסיכום, אם תאכל בריא באופן כללי סביר להניח שלא תיהיה בעיה, אבל אם אתה רוצה להרגיש רגוע לחלוטין מהעיניין אפשר לרכוש DHA צימחי שמופק מאצות והוא טבעוני, אפשר לקנות בארץ של סולגאר ובטח דרך האינטרנט יש עוד אפשרויות.

M a b e l

New member
תיקון

בפיסקה השניה כשכתבתי מזונות מהחי - הכוונה היא מזונות מהחי שהם לא ימיים, ובמיוחד כאלו שהם אינם אורגניים/אוכלי עשב.

תשובות

מן הסתם לטבעוני שיצרוך EPA ו DHA לא יהיה חוסר בחומצות השומן האלו .

כיום לא ברור אם יש איזשהו הכרח בצריכה במיוחד של חומצות השומן האלו בנוסף ל ALA .

יש מחקרים שמראים הבדלים אבל הם לא גבוהים ולא בהכרח משמעותיים .

אישית אני צורך אותם ליתר בטחון ,אבל גם לא מקפיד על זה יותר מידי .

ממליץ לקרוא את העמוד באתר הטבעונות והצמחונות

העמוד על אומגה 3 - http://veg.anonymous.org.il/art10.html
יש שם גם מידע על מקורות צמחיים טבעיים וגם על תוספים ממקורות צמחיים.

בקיצור - לא צריך לפגוע בבעלי חיים כדי להשיג אומגה 3.

למעלה