אומגה 3

אומגה 3

כתבה מהיום: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4389192,00.html

"לאומגה 3 יש שני מקורות תזונתיים: חומצות השומן EPA ו-DHA הקיימות בעיקר במזון ממקור ימי )דגי מעמקים ואצות), וחומצת השומן ALA שמקורה בעיקר בצמחים (זרעי פשתן, אגוזי מלך ושמן קנולה).

לכל חומצת שומן מקבוצת אומגה 3 תפקיד שונה בגוף, ל-ALA חשיבות בהגבלת ייצור חומצות השומן מסוג אומגה 6 המצויות בעודף בתזונה.

בזכות תפקידה המבני, ה-DHA הנפוצה במוח במערכת העצבים ובעיניים, היא בעלת חשיבות רבה בבניית מערכות אלו בהריון ובהנקה, וככל הנראה גם במניעת תהליכי הרס נוירולוגי.

חומצת השומן EPA מהווה, בין היתר, מקור לאיקוזונואידים - הורמונים מקומיים המשפיעים על תהליכים מטבוליים שונים וקשורים לדלקת, למערכת הלב וכלי הדם ולמצבים נפשיים וחברתיים.

פחות מ-1% מהאומגה 3 שמגיעה ממקור צמחי ALA הופכת בגוף ל-EPA ו- DHA לכן חשוב לצרוך את האחרונים ישירות ממזונות ממקור ימי."

נכון/לא נכון? האם המשמעות היא חסר של אומגה 3 מסוג EPA/DHA אצל צמחונים/טבעונים או שהכמות שכן מיוצרת מספיקה?

תיקון

עכשיו שמתי לב ש"ממקור ימי" מתייחס גם לאצות, שזה בסדר. אבל המשמעות היא שחייבים לצרוך אצות באופן קבוע. מה שלא ברור לי באיזה כמות - נדמה לי שאסור לצרוך אצות בכמות גבוהה (בגלל עודף יוד?)

לגבי האצות

ידוע לי שצריכה גבוהה מהן היא בעייתית לאנשים עם בעיות בתפקוד בלוטת התריס. לא ידוע לי אם זה בעייתי לאנשים בריאים.
בכל אופן לרוב ממליצים על זרעי פשתן או צ'יה כמקור צמחי לאומגה 3.

פולספגן

New member
צר לי לאכזב אתכם, אך מקורות צמחיים לא

שווים כלום, כי אין חומצות DHA באף אחד מהמקורות הצימחיים: לא מרווה, לא צ'יאה ולא פישתן והגוף שלנו זקוק לשני סוגי חומצות שומן: EPA ו DHA, כשהשני הוא החשוב יותר: למניעת דיכאון, כנוגד דלקת, חומר לבניית הכולסטרול של מעטפות המיילין של העצבים ועוד.

ladybug6

New member
מעניין איך טבעונים לא חיים בדכאון מתמיד

ודלקות.
תעלומה

פולספגן

New member
בדיוק כמו שישנם מעשנים ואפילו כבדים שחיים

יותר מאשר לא מעשנים והסיבה פשוטה כי לגנטיקה יש תפקיד גדול יותר מאשר לשאר, אך למה לבלבל אותך עם עובדות ...

M a b e l

New member
כן, כי דלקת קרום המוח ממש קשורה

לתזונה, ברור. בטח גם כשטבעוני נפגע בתאונה דרכים זה בגלל התזונה.
בלי קשר, זה מאוד מכוער להביע שימחה כזו על מחלה של מישהו אחר, זה מעיד עלייך הרבה בעיני.

פולספגן

New member
היכן ראית ששמחתי על מחלתה?

האייקון הוא כי הראתי לך שסתרתי אותך.

בהקשר למחלתה, אז כל מחלה, כמעט ללא יוצא מן הכלל, מושפעת אם הגוף חלש מסיבה כלשהי ותזונה בהחלט יכולה להשפיע ולראיה ראית כמה היא "מקל בית-שימוש" בדיוק כמו ההכללה שעושים על טבעונים

אני כל הזמן מדוכא

מכל החיות שרוצחים ומנצלים על פני כדור הארץ.

טישו? מצבך טוב..

אני לעומת זאת כבר לגמרי איבדתי את חדוות החיים.. שוכבת כל היום במיטה מרוב דיכאון, לא יוצאת מהבית.
יאללה שמישהו יביא לי כבר איזה נבלה לפה, אי אפשר ככה יותר!

למעלה