חצאית סרוגה
New member
אומגה 3?..
אני בת 20 + תינוקת מקסימה.
מטופלת תרופתית מאז שאיבחנו אותי בכיתה ב'. (מומלץ בחום... )
לוקחת מינון מאוד נמוך של ריספרדל וציפרמיל.
אין לי היום כבר כמעט טיקים, אבל בלי הטיפול התרופתי אני עצבנית-טרור
ומתנהגת בצורה מאוד כעוסה ובלתי נסבלת. מנסה להדגיש לעצמי שזה לא באשמתי, שאני בן אדם טוב וערכי
ושאין פה עניין של אישיות בעייתית. לא תמיד מצליח. אבל כל מי שמכיר את הסיפור טוען שזה לא אשמתי ושזה לא
בעייה במידות.
יצא לי לעיין באתר של אומגה 3 גליל, אורנה וגיא בן צבי, הסיפורים האישיים שם שקראתי נשמעו קיטשיים, מוגזמים, אקסטרה רגש, בקיצור אמינים למחצה,
עם דגש על למחצה.
אך לא מצאתי ברשת מחקרים רציניים שאומרים אם נטילת אומגה שלוש יעילה כמו טיפול תרופתי...
יש למישהו אפשרות לתת לי קישור למאמר, אפשרי גם באנגלית, שחוקר את היעילות של אומגה 3 בטיפול בטורט?
נראה לי שזה קצת כמו כוסות רוח למת, אבל אולי...
הריספרדל מעייף אותי מאוד ואני חושבת שהוא גם הסיבה העיקרית לתיאבון מוגבר אצלי...
מצד שני, כבר קרוב ל10 שנים שאני לוקחת אותו, וזה ממש נס.
הציפרמיל גרם לכך שאחרי הלידה התינוקת הייתה מנוטרת כל הזמן כמעט בגלל חשש למום בלב כי לקחתי בזמן ההריון,(גורם מקצועי אמר לי שמותר..).
וזה מפחיד אותי... מה גם שלא נתנו לי להוציא אותה כמעט מהתינוקיה לחדר, האחיות היו בטוחות שאני חולת נפש ואחת מהן תיחקרה אותי בצורה מאוד חטטנית
ולא רלוונטית לטיפול בתינוקת...
אבל זה באמת ב"קטנה" לעומת החשש למום בלב.. אבל עדיין, הייתי שבוזה בגלל זה.
תובנות ?..
תודה.
אני בת 20 + תינוקת מקסימה.
מטופלת תרופתית מאז שאיבחנו אותי בכיתה ב'. (מומלץ בחום... )
לוקחת מינון מאוד נמוך של ריספרדל וציפרמיל.
אין לי היום כבר כמעט טיקים, אבל בלי הטיפול התרופתי אני עצבנית-טרור
ומתנהגת בצורה מאוד כעוסה ובלתי נסבלת. מנסה להדגיש לעצמי שזה לא באשמתי, שאני בן אדם טוב וערכי
ושאין פה עניין של אישיות בעייתית. לא תמיד מצליח. אבל כל מי שמכיר את הסיפור טוען שזה לא אשמתי ושזה לא
בעייה במידות.
יצא לי לעיין באתר של אומגה 3 גליל, אורנה וגיא בן צבי, הסיפורים האישיים שם שקראתי נשמעו קיטשיים, מוגזמים, אקסטרה רגש, בקיצור אמינים למחצה,
עם דגש על למחצה.
אך לא מצאתי ברשת מחקרים רציניים שאומרים אם נטילת אומגה שלוש יעילה כמו טיפול תרופתי...
יש למישהו אפשרות לתת לי קישור למאמר, אפשרי גם באנגלית, שחוקר את היעילות של אומגה 3 בטיפול בטורט?
נראה לי שזה קצת כמו כוסות רוח למת, אבל אולי...
הריספרדל מעייף אותי מאוד ואני חושבת שהוא גם הסיבה העיקרית לתיאבון מוגבר אצלי...
מצד שני, כבר קרוב ל10 שנים שאני לוקחת אותו, וזה ממש נס.
הציפרמיל גרם לכך שאחרי הלידה התינוקת הייתה מנוטרת כל הזמן כמעט בגלל חשש למום בלב כי לקחתי בזמן ההריון,(גורם מקצועי אמר לי שמותר..).
וזה מפחיד אותי... מה גם שלא נתנו לי להוציא אותה כמעט מהתינוקיה לחדר, האחיות היו בטוחות שאני חולת נפש ואחת מהן תיחקרה אותי בצורה מאוד חטטנית
ולא רלוונטית לטיפול בתינוקת...
אבל זה באמת ב"קטנה" לעומת החשש למום בלב.. אבל עדיין, הייתי שבוזה בגלל זה.
תובנות ?..
תודה.