אומגה 3

ueran22

New member
אומגה 3

אני לקחתי אומגה 3 לשיפור המצב רוח בהמלצת הרופא . ובכן הדבר הראשון שהרגשתי מיד זה ירידה במרץ או באנרגיות ואני לא יודע אם זה בעקבות זה או שפשוט זה נוסף אך גם דכדוך כלומר ירידה במצב הרוח. אני רוצה לדעת האם באמת יכול להיות מצב שהכדור של אומגה 3 יכולה לגרום לדברים שרשמתי למעלה. אני יודע שאומגה 3 מטפלת גם בהפרעת קשב וריכוז אז יכול להיות רק הגיוני שזה מה שהיא עושה שזה הורדה במרץ. אני מאובחן כתור סובל מהפרעת קשב וריכוז (לאחרונה - בן 27) אבל ת'אמת למרות האבחון המקצועי שעשיתי אני לא חושב שאני סובל מהפרעת קשב וריכוז כי אני לא נמרץ יתר על מידה (לפחות בעיני) ואף פעם לא העירו לי על זה המורים. האמת שרק אני עקב התלוננתי ולכן הופניתי למכון הפרעת קשב וריכוז. אני חושב שהבעיה בריכוז נובעת עקב עומס מחשבות או דיכאון. אך אין לדעת. בכל מקרה אני מודאג בגלל ירידה במרץ וגם במצב הרוח וזה דווקא מ''תרופה'' שאמורה לעזור עם דיכאון. מה דעתכם?

לא כל אחד מגיב אותו דבר

אתה לא הראשון שאני שומעת על תופעות לא חיוביות אחרי נטילת תוסף של אומגה 3. למרות ששמעתי על אחרים שכן עזר להם. המשווקים יגידו לך שזה בגלל סוג האומגה 3 והמקור שלו. דגים/צמחי. אבל אני חושבת שמבחן התוצאה הכי טוב. נסה להפסיק למס' ימים, אם חל שיפור במצב הרוח, כנראה שצדקת
בהצלחה.

ladybug4NLP

Active member
אין מצב שאומגה 3 מוריד לך את האנרגיה

חפש את הסיבה במשהו אחר יש אנשים שסובלים מטעם של דגים שעולה או לפעמים שלשול אבל תופעות הלואי האלה הן די נדירות וגם עוברות עם הזמן. כמו כן הפרעות קשב וריכוז ADD לא תמיד כוללות את ההיפראקטיביות שזה ה-H כמו ADHD להיפך. יש יותר בלי היפראקטיביות מאשר עם (לרב) מה עוד אתה לוקח ובאיזה מינונים. כמו כן כדאי אולי שתחליף את החברה (יש טובים יותר וטובים פחות) אז שהכל יהיה לבריאות

0 אור 0

New member
תוספים לא מטפלים בכלום -> המלצה אליך

בוקר טוב לך, אומגה 3 או כל תוסף אחר לא ממש משפרים מצב רוח ולא "מטפלים בבעיות קשב וריכוז" . אלא מה? במקרה שהבעיה שלך נוצרת או מוגברת כתוצאה ממחסור ברכיב תזונתי כלשהו, אזי מתן התוסף משפר פלאים את המצב הפיזי ואת הסימפטומים. ברפואה המערבית מסתפקים בזאת ורואים את הבעיה כפתורה. ברפואה ההוליסטית זוהי נקודת ההתחלה שבה אנו מנסים למצוא את המקור האמיתי של הבעיה, ולטפל בו על מנת למנוע את הווצרותה/חזרתה מהשורש. אז מה זה אומגה 3 ולמה הוא ניתן? חומצות השומן החיוניות מהוות בסיס לעבודה של מערכות הגוף. אולם הגוף שלנו מצפה לקבל את חומצות השומן הללו ביחס מסויים - ובתזונה המערבית וגם הים תיכונית המקובלת יש ריבוי של אומגה 9 ומיעוט של אומגה 3 ולפעמים גם אומגה 6. לכן במקרים רבים התוסף משפר מצבים שנוצרו כתוצאה ממחסור בחומצת השומן החיונית הזאת. מה אני ממליצה לך: א. בחינת התזונה שלך עם נטורופת או מטפל בתזונה טבעית שיסייע לך ליצור איזון נכון של כל מרכיבי התזונה , לרבות האומגה 3, ממקורות טבעיים. במידה שתחליטו לתסף בתחילה לתוקפה מסוימת, ניתן להשיג תוסף ממקור שונה שאולי יתאים לך יותר ב. אבחון הוליסטי וכניסה לטיפול לבניית ריפוי או שיפור בבעיה שלך שלא ברור אם היא קשורה לקשב וריכוז, לאנרגיה נמוכה, לדכאון או אולי יש לה מקור משותף שגורם לכל הנ"ל - כל דרך של הרפואה המשלימה שמדברת אליך תתאים כהתחלה. אני כמובן משוחדת לכיוון הרפלקסולוגיה, אבל באמת שהחשוב ביותר הוא המטפל הטוב וההתאמה אליך ופחות השיטה.

יעל ND

New member
ל-ueran22

נשמע לי, שאתה מבלבל בין בעיית קשב וריכוז לבין היפראקטיביות. אדם יכול להיות רגוע, ואף איטי ואפילו מדוכה - עם בעיית קשב וריכוז ויכול להיות מאד פעיל ואף היפראקטיבי (לעיני אחרים לפחות), אך בו זמנית בעל קשב וריכוז גבוה. לא סביר שהוספת אומגה-3 גרמה לך לתופעות שציינת. במחסור של אומגה-3 (וכתוצאה מתזונה מודרנית המצב מצוי הרבה) נפגעת מעטפת העצבים וזה גורם בעיות בהובלות אימפולסים במערכת העצבים. כתוצאה מכך נצפים תופעות שונות, ביניהם בעיות קשב וריכוז, קושי בשליפת מילים, איטיות התגובה, דכדוך ואף דיכאון. זאת הסיבה שמוסיפים אומגה-3 במצבים אלה או דומיהם. אם אין מחסור באומגה-3 ומוסיפים אותה, זה פוגע בחילוף חומרים של השומנים ובמאזן הרקמות, אך לא יגרום לתופעות שאתה מתאר. אם לדעתך אתה סובל ממצב רוח ירוד ואך דכדוך, המלצתי היא לפנות לייעוץ וטיפול מסודר ולא לחכות שמצב יתגלגל עד כדי צורך לפנות לפסיכיאטר.

ueran22

New member
המשך תשובה

שלום יעל, אני מכיר את התופעה של הפרעת קשב וריכוז ללא היפראקטיביות שככל הנראה מזה אני סובל. אני מאמין שחלק מבעיית קשב וריכוז שלי היא קשורה גם למצב הרוח. מכיוון שאחרי שהתנסיתי עם תרופות נוגדות דיכאון שונות אני הרגשתי הקלה בריכוז אך לא לגמרי. אני כן מאמין שהאומגה 3 גרמה לדברים שרשמתי אך אני לא ויתרתי עליה שכן אני שוקל ברצינות לנסות פעם נוספת את התוסף (הפעם במינון נמוך כדי שלא אסבול ממינון יתר). אני גם חושב שאולי יש מצב שהתופעות שרשמתי יעברו אם אנסה את התוסף לתקופה של חודש. אך הבעיה היא שזה ממש לא קל עם להרגיש כך כל יום ולקוות שזה ישתנה. לפי ההסבר שלך (ופה אני ממש לא בטוח) אני חושב שאין לי חוסר באומגה 3 מכיוון שאם היה לי אז התחושה המידית היתה טובה ורק הולכת ומשתפרת או לפחות מתחילה משום תחושה לתחושה טובה יותר. אז לכן אם אין לי חוסר אז בכך שאני מוסיף אני מרגיש רע עם זה. אך אני לא מבין גדול בעניין ואני רק מנסה לפרש את מה שאני מרגיש. אני כבר קיבלתי המלצה ללכת לנטורפתית ואני באמת מעוניין אך מה שמפריע לי זה שכרגע אני במעקב אצל רופא (פסיכיאטר) ואני לא לוקח תרופות אבל אני לא רוצה שזה יתנגש עם הטיפול של הרופא. כלומר חשוב לי שהוא יסכים לעניין. האם את חושבת שזה יכול להפריע לטיפול הריפואי (ושוב אני לא לוקח תרופות) אגב, עדכנתי את הרופא שלי בתחושות שרשמתי למעלה ואני נפגש איתו בקרוב

אומגה 3 לא מתנגש עם תרופות פסיכיאטריות או אחר

פרט למדללי דם וגם אז אפשר וכדאי לצרוך אותו בפיקוח רפואי. גם לקיחת 100 מ"ג של אומגה 3 (ז"א 650 DPA ואף יותר) אין בה כדי לגרום למינון יתר (ושוב אלא אם אתה צורך מדללי דם). כפי שהציעו לך כאן-נסה תוסף אומגה (מן החי-לא צמחי) של חברה אחרת

ueran22

New member
שלום רב,

שלום רב, איך 100 מג' אומגה 3 = ל650 DPA?? זה שאלה חשובה כי לפי הבנתי 300גר' אומגה 3 = 120DHA+180DPA. תודה רבה לך על תשובתך

אתה נתפס לשגיאת הדפסה וחשבונאות

כמובן שהיה צריך להיות כתוב 1000 מ"ג וה-650 EPA זה היה כדי להדגיש שגם בריכוזים גבוים יותר זה לא מסוכן, ואין מנת יתר והתווית הנגד היחידה היא זה לקיחה עם מדללי דם על הקופסא שאני מחזיקה בידי כתוב: esther omega 3 fish oils 1360 mg which provides 650 EPA 344 DHA כנראה יש פה עוד מרכיב שלא שייכים ישירות על קופסא אחרת כתוב (רכוז הרבה יותר נמוך) Natural MArine Lipid C oncerntrate=2000 mg (בשפתנו שמנים ממקור ימי טבעי) which provides: 360 EPA 240 DHA 2 הקופסאות האלה הינן מתוצרת חוץ קופסא המשווקת באחת מקופות החולים: 180 EPA 120 DHA זו התרכובת הנמוכה ביותר מקוה שזה עונה לך על השאלות ובטח יש רבים אחרים

יעל ND

New member
אומגה

טוב מאד שעידכנת את הפסיכיאטר שלך, ככה זה חייב להיות. לגבי טיפול טורופתי, מובן מעליו שהוא חייב להיעשות בתיאום עם הפסיכיאטר - זה חובה בכל מקרה של טיפול בחולה פסיכיאטרי.

אגב אומגה 3

שלום רב! הוזמנתי למצגת של מרוולס- מעוניין לשמוע חוות דעת של משתמשים. באומגה 3 ממרווה מרושתת. בבקשה המנעו מהתייחסות לשיטת השווק! תודה! ערן

0 אור 0

New member
אגב לאגב

יש הטוענים שזרעי צ'יה הם מרווה מרושתת - לפי מה שאני מבינה זה לא בדיוק אותו זן אלא איזשהו בן דוד קרוב, אבל כפי הנראה שסוג האומגה 3 הינו דומה.

ע"פ ויקפידיה הם קרובי משפחה

מרווה מרושתת=salvia sclarea ציה=מרווה היספנית=salvia hispanica היתכן שזרעי הציה עשויים לספק אומגה 3 באופן מספק? ערן

0 אור 0

New member
אני אשמח אם למישהו יש מידע מדויק

להבנתי המאד שטחית כן, אבל אני לא מכירה את הזרעים האלו מסבתי הסינית או מידע עממי אחר כלשהו, ומאידך לא נתקלתי במחקרים שבדקו זאת, רק באמירות כלליות שכן.

jermans

New member
אומגה 3 שמקורה - שמן זרעי מרווה מרושתת

שלום ערן יש לי ניסיון אישי מצוין מרווה מרושתת אינה salvia hispanica אלו צמחים שונים אבל משניהם ניתן להפיק אומגה 3 ... קצרה היריעה מלפרט אתה מוזמן לפנות אליי בברכה

למעלה