אומגה 3 ואנדו

אומגה 3 ואנדו

למודעות הציבור נכנס התוסף אומגה 3....
... מיליון מחקרים מליון דעות....
... דוגמא אחת מתוך רבים ומגוונים מתוך אנונימוס: "מהי אומגה 3? אומגה 3 הן חומצות שומן החיוניות למספר תפקידים חיוניים בפעילות הלב וכלי-הדם: המסת טריגליצרידים והורדתם במהירות לרמה הנדרשת, העלאת רמת "הכולסטרול הטוב" (HDL) ויצירת יחס מתאים בין "הכולסטרול הטוב" ו"הכולסטרול הרע" (LDL), מניעת סתימות בכלי-הדם על-ידי המסת ה"פלאק" מדפנות כלי-הדם, מניעת שינויים פתאומיים בקצב הלב ומניעת דלקות בכלי-הדם. כמו-כן, חומצות אומגה 3 חיוניות לאיזון לחץ הדם וטמפרטורת הגוף, למנגנון קרישת הדם, לייצור הורמונים ועוד. " זה פחות או יותר מה ששמעתי מהרוקחת....ותוספת שיש עדויות שאומגה 3 החזירה את האנרגיה לחיים
. אבל ייצור הורמונים
האם אנו מתקרבות לסוף עידן העייפות והתשישות שמדביקה אותנו לספה ולפעמים רק גירוד טוב יכול לשחרר אותנו משם?
מה אתן יודעות? מכירות? מנוסות? כמה? למה? איך? מתי? ובכלל האם כדאי?

galias2

New member
Vitamin E

I wanted also to add that the same debate is correct for Vitamin E. On one hand it is very good for treating tumors (which endo can be considered a kind of) on the other hand it is encouraging production of Astrogen. I took Omega 3 and Vitamin E but then I stopped, not sure anymore if it's good or not. I also know that different doctors have different opinions.

galias2

New member
small correction for my last message

Emmm.... Reading again my message I think Vitamin E is not for treating tumors but somehow suppose to prevent them. Also I meant Estrogen, I think I spelled it wrong before. Forgive me for commenting on my own comment.... Shabat Shalom for everybody

זואילי

New member
לנושא ה ../images/Emo19.gif

אני לא יודעת מספיק, אבל הגבתי כי הייתה תקופה שלקחתי. בגלל הכולסטרול הגבוה ועם הנחייה של תזונאית. שמעתי לא פעם שכן צריך לפקח על הכמות שצורכים, זה ממש לא משנה שכל אחד יכול לקנות את המוצר ולעשות בו כראות עיניו - רופא או תזונאית שמכירים אותנו - יודעים שזה לא משחק כל עניין המינונים של אומגה 3. לא ידעתי על נושא ההורמונים. באמת מאז שאובחנתי, שכחתי לקחת, וזה נשאר ככה. אני אופתע מאוד אם הדיאטנית שלי תוכל לתת לי הסבר לגבי אנדואיות ואומגה 3. אבל בינתיים שמתי בצד את עניין הכולסטרול, אז אין לי שמץ. בהחלט נושא מעניין.

vanilachip

New member
שאלתי שאלה דומה דיאטנית

וזה מה שהיא ענתה לי בפורום אנדו של תל-השומר: " זירעי פשתן עשירים באומגה 3, שהן חומצות שומן, אשר מפריעות ביצירת פרוסטגלנדינים וציטוקינים, ע"י כך מפחיתים את הדלקת ואת הכאב. מומלץ לצרוך אומגה 3 דרך המזונות כמו: אגוזי מלך, זירעי פשתן בסלט או ביוגורט, דגים ועוד. ניתן גם ליטול תוספת של 1 כדור ליום אומגה 3 "

עוד בנות ו......./images/Emo151.gif

בדיחה לשבת.......... שני חברים שיצאו לדייג בנחל האהוב עליהם יושבים בסבלנות, ותוך כדי לגימות איטיות מבקבוקי הבירה הצוננת משגיחים בזהירות ובשקט על תגובות מצופי החכות שלהם. בשקט, על מנת שלא להפחיד את הדגים, לוחש מיכאל לאפרים "אני חושב שאני הולך להתגרש מאשתי – היא לא מדברת איתי כבר למעלה מחודשיים". אפרים ממשיך ללגום בשקט מבקבוק הבירה שלו ובנימה מהורהרת מסנן "מיקי, כדאי שתשקול שוב את ההחלטה שלך – היום קשה מאוד למצוא נשים כאלה". שבת נפלאה

אני בעד לקבל ממזון מה שאפשר לקבל

ואומגה 3 אפשר גם אפשר לקבל. טחינת זרעי פשתן כמו שנכתב כאן והוספתם ליוגורט ביו, יכולה לתת מענה מצוין לתוספת למי שמעוניינת בכך. ובכלל אם הגענו לעסוק בתזונה,התפריט שהכנסתי לפני המון זמן לקישורים , מאד מומלץ אם כי באופן פחות קיצוני ממה שאני יישמתי. בתקופת ה"תפריט" הרגשתי יותר טוב מבחינה אנרגטית. לא שברתי קירות אבל הצלחתי להתגרד מהספה לעיתים קרובות יותר..

lee E

New member
אז ככה.

אני לוקחת אומגה3/6 כבר כמה שנים, לפי הוראת הרופא. יחד עם ברזל..בעיקר בגלל כי אני לא אוכלת כמעט לא בשר ולא דגים. אני לא יכולה לומר שזה השפיע על העייפות. המחקרים אומרים שזה מאוד בריא, אני לא משלמת
..אז מה איכפת לי? מה שכן רמות הקולסטרול שלי מגיעות לריצפה, גם הטוב וגם הרע..בתקופות טובות נוגעת ב-60, בקושי. לא יודעת אם זה מהאומגה או רגיל.

למעלה