אומגה שלוש

אבו זקן

New member
אומגה שלוש

מה נסגר עם אומגה -3? האם הוא באמת מעלה את הסיכון לסרטן הערמונית באחוזים מבהילים כפי שפורסם לאחרונה?

ואם כן, הודעה לנשים שכאן: למכירה 200 קפסולות אומגה -3 של אלספה במחיר מציאה...

פצית219

New member
אני כמובן לא יכולה להגיד בוודאות, אבל התחושה

שלי היא שאנחנו (כלומר האנושות) לא מבינים מספיק כדי לייצר תוספי ויטמינים/מינרלים/אומגות למיניהם שבאמת יהיו יעילים, מלבד במקרים מאוד ברורים של חסרים ספציפיים.

כאילו, מה? נגיד שמצאו שאכילת דגים תורמת לבריאות כלי דם, ומצאו שהדגים האלו מכילים אומגה 3, ואפילו מצאו איזשהו תפקיד ספציפי לאומגה 3 בשיפור המצב של כלי דם. מישהו יכול להוכיח שהתועלת שבדגים נובעת דווקא מהאומגה 3? פחחחח. שיראו לי מחקר רב משתתפים ורב שנים שמראה הבדלים בבריאות כלי הדם בין אנשים שצרכו דגים שזהים בכל פרט לאומגה 3. שיראו תועלת לכלי הדם מתוסף של אומגה 3. בינתיים לא ראיתי שום דבר שמתקרב לזה, ולא רק בקשר לאומגה 3 אלא באופן כללי. כל האינטראקציות האלו בין חומרים לחומרים אחרים ולגוף כל כך הרבה יותר מורכבות ומסובכות ממה שאנחנו יכולים בכלל להתחיל להבין.
לא שאני חושבת שצריך להפסיק לחקור, כן? זו הדרך היחידה שלנו להתקדם לכיוון של הבנה כלשהי. שלא לדבר על כך שזה משלם לי משכורת. אבל צריך להבין שאנחנו בשלב מאוד מאוד התחלתי של לגלות את התמונה השלמה.
זהו, עכשיו אני חוזרת להדחיק את כל מה שכתבתי פה, כי אחרת אני לא אצליח לשכנע את עצמי שיש איזושהי תועלת בעבודה שלי.

אבו זקן

New member
את קצת קיצונית, לא?

את הביקורת שלך אפשר להחיל כמעט על כל תחום שקשור בבעלי חיים בכלל ובאנשים בפרט. כך, למשל, אפשר להעתיק מילה במילה את מה שכתבת כשחושבים על תרופות ולא על תוספי מזון. אז זה אומר שלא תקחי סטטינים אם יש לך כולסטרול גבוה? (אני יודע שיש אנשים שעונים על השאלה הזאת ב"כן" ולא לוקחים סטטינים, אבל דומני שהם במיעוט).

לפי הסיפא שלך אני מבין שאת מכירה קצת שיטות מחקר, ולכן את אמורה לדעת שיש פתרונות סטטיסטיים ל"שיראו לי מחקר רב משתתפים ורב שנים שמראה הבדלים בבריאות כלי הדם בין אנשים שצרכו דגים שזהים בכל פרט לאומגה 3", כלומר לעניין ה"זהים בכל" במשפט הזה. כך, למשל, במחקר תצפיתי אפשר לבטל הרבה משתנים אם אוכלוסיית המדגם גדולה מספיק, וכד'.

אבל לעצם העניין בינתיים קראתי עוד קצת על המחקר האחרון באומגה 3 והתרשמתי שעוד קצת מוקדם להכנס לפאניקה.

פצית219

New member
תרופות זה משהו אחר, שם עושים מחקרים קליניים

אני יודעת שיש פתרונות סטטיסטיים, ויש דברים שאני מוכנה לקבל (כמו למשל שבגדול ירקות זה דבר בריא והרבה סוכר זה לא). אבל את כל התחום של תוספי תזונה אנחנו לדעתי מאוד רחוקים מלפצח.

אבו זקן

New member
אני לא רוצה לנדנד

אז רק הערה לסיכום: גם על אומגה-3 עשו המון מחקרים קליניים.

פצית219

New member
אפשר הפניות?

ממילא אין לי כח לעבוד היום אז לפחות אקרא משהו מעניין...

אבו זקן

New member
התקלת אותי

לא שמרתי קישורים(*) ולחפש בגוגל את בטח יודעת טוב כמוני (לפחות), אבל באתר הזה בטח תמצאי גם מחקרים קליניים בשפע, למרות שהרוב שם הם מחקרים תצפיתיים.

(*) פעם הייתי שומר קישור של כמעט כל מה שנתקלתי בו ונראה לי מעניין, עד שגיליתי שזה פשוט חסר טעם, הרשימה ארוכה ואני אף פעם לא חוזר אליה... יש יותר מדי דברים חדשים לקרוא.

פצית219

New member
מעניין, איזה יופי שיש אנשים שמרכזים ככה מידע

אם הייתי צריכה להתחיל עכשיו לנבור בפאבמד כנראה שלעולם לא הייתי עושה עם זה כלום.
והאמת שבתור שונאת דגים מדופלמת אני די צריכה להתעניין בנושא הזה. טוף, אקרא.

אבו זקן

New member
הייתי צריך להוסיף אזהרה

בדף הראשון הם כותבים: "was created by a leading fish oil manufacturer" כך שלפחות בחירת המחקרים שם בטח מוטה.

כדי לדעת מה קורה צריך לקרוא את המחקר כולו

לא מספיק לקרוא ברמת הכותרת וכמה מילים שהוספו בגלובס או עתון אחר.
בנוסף מסכימה ברמות על עם מה שכתבה פצית לגבי בידוד חומרים ושיוכם לתופעות.
גם ברמת החומר עצמו גם באינטרקציה שלו עם חומרים שונים וגם ברמת הספיגה שלו בגוף.
לא יכולה לעזור לך בעסקת המכירה כי אני לא מאמינה בתוספי מזון ולכן לא קונה אותם במחיר המופקע שבהם הם נמכרים וגם לא במחירי חיסול

תשובה

מדובר על אומגה- 3 ממקור של ALA ולא חומצות שומן ממקור דגים EPA ו-DHA . לכן אין מקום לבהלה. תוספים של אומגה-3 ממקור של שמן דגים לא נכללים בקטגוריה.

למעלה