אני כמובן לא יכולה להגיד בוודאות, אבל התחושה
שלי היא שאנחנו (כלומר האנושות) לא מבינים מספיק כדי לייצר תוספי ויטמינים/מינרלים/אומגות למיניהם שבאמת יהיו יעילים, מלבד במקרים מאוד ברורים של חסרים ספציפיים.
כאילו, מה? נגיד שמצאו שאכילת דגים תורמת לבריאות כלי דם, ומצאו שהדגים האלו מכילים אומגה 3, ואפילו מצאו איזשהו תפקיד ספציפי לאומגה 3 בשיפור המצב של כלי דם. מישהו יכול להוכיח שהתועלת שבדגים נובעת דווקא מהאומגה 3? פחחחח. שיראו לי מחקר רב משתתפים ורב שנים שמראה הבדלים בבריאות כלי הדם בין אנשים שצרכו דגים שזהים בכל פרט לאומגה 3. שיראו תועלת לכלי הדם מתוסף של אומגה 3. בינתיים לא ראיתי שום דבר שמתקרב לזה, ולא רק בקשר לאומגה 3 אלא באופן כללי. כל האינטראקציות האלו בין חומרים לחומרים אחרים ולגוף כל כך הרבה יותר מורכבות ומסובכות ממה שאנחנו יכולים בכלל להתחיל להבין.
לא שאני חושבת שצריך להפסיק לחקור, כן? זו הדרך היחידה שלנו להתקדם לכיוון של הבנה כלשהי. שלא לדבר על כך שזה משלם לי משכורת. אבל צריך להבין שאנחנו בשלב מאוד מאוד התחלתי של לגלות את התמונה השלמה.
זהו, עכשיו אני חוזרת להדחיק את כל מה שכתבתי פה, כי אחרת אני לא אצליח לשכנע את עצמי שיש איזושהי תועלת בעבודה שלי.