אום כלתום

DORIY1

New member
אום כלתום

אחים יקרים : האם יש מי מבינכם שאוהב את השירים של אום כלתום ? אם כן ,אשמח לדעת .

סועד

New member
דורי שלום. אני פריקית של הזמרת הזו

חיכיתי שמישהו יעלה את הנושא. לדעתי היא האחת והיחידה ברמתה. אני מחפשת תרגום ליצירה "אל אטלאל". מצאתי בפורום העברי של אום כלתום, תרגום של חלק קטן, בית אחד בקושי, של השיר. יש בו המון מילים קשות. כיון שהשפה בשיר היא ספרותית. בברכה סועד.

DORIY1

New member
אום כלתום

לפני כמה חודשים העליתי את הנושא הזה בתור כותרת בלבד וציפיתי לשווא לתגובה לכן התייאשתי . עכשיו אמרתי לעצמי כי לא יתכן שהציבור הנכבד שלנו מתעלם מאום כלתום كوكب الشرقכוכב המזרח ואזרתי אומץ לפתוח שוב את הנושא בתקווה שיצטרפו עוד ועוד גולשים להביע את דעתם על הזמרת הגדולה הזאת . יש לי הרבה הקלטות של השירים שלה למי שמעוניין . באשר לשיר "אלאטלאל" الأطلالזהו שיר קשה לתרגום אך אנסה בהזדמנות .

DORIY1

New member
אלאטלאל

תודה לך על המהירות שבה הצלחת לאתר את השיר המבוקש .בטח גם סועד שמחה אבל נשארה הבעיה של התרגום .אני אנסה בתנאי שתהיה מוכן לבדוק ולתקן. דרך אגב , יש לי הקלטה של השיר הזה מאז ששודר לראשונה ברדיו קהיר בשנות הששים . הקלטתי אותו בהתחלה בטייפ סלילים ואח"כ כשיצא רדיו קסט הקלטתי אותו שוב על קסטה קטנה . אבל אז הבעיה היתה אורך השיר שהוא שעה שלמה ואילו הקסטה היתה של 90 דקות דהיינו כל צד 45 דקות וצריך להפוך את הקסטה להמשך ההשמעה , דבר שפוגם בהמשכיות ברצף ההשמעה . לכן חיפשתי קלטת של 120 דקות [ 60 דקות בכל צד ] ומצאתי אצל "סוני" . היום לא מייצרים קסטות באורך כזה . ..ואח"כ כשיצא הוידיאו הקלטתי שוב על סרט וידיאו . ...ואח"כ כשיצא דיסק קניתי דיסק . ....היום אין בעיה של צריבה על דיסק במחשב . ש ג ע ו ן

סועד

New member
אלאטלל. קיימת קלטת די.וי.די של

הופעתה המקורית.בהופעה חיה , קניתי בחנות דיסקים בשכונת התקווה ברחוב הראשי ליד מאפיית הפיתות, קרוב לשוק. השיר כמובן מופיע כמעט בכל אתר שירים שלה אין בכלל בעייה להוריד. יתכן שכאשר פנית לפורום בנושא, עדיין לא השתתפתי בו. אני שמחה שהעלית את הנושא. רבים מאד מבני עדתנו אוהבים את הזמרת האגדית הזו. בברכה סועד.

DORIY1

New member
אלאטלאל

כאשר מקליטים שיר כמה פעמים זה לא כדי להיות "נודניק " אלא כדי להבחין בין ביצוע אחד למשנהו ולאתר את הדקויות בשינויים בין הביצועים השונים של אותו השיר דבר "שמיפה" את השיר . זאת האומנות במיטבה שגורמת להנאת המאזין שיודע להאזין . זהבה בן אומרת שהיא שרה את "אנתה עומרי" יותר טוב מאום כלתום מכיוון שהיא לא חוזרת על אותו בית כמה פעמים . היא לא הבינה שבכל פעם הביצוע שונה . החובבים האמיתיים הגדולים מקליטים את השירים של אום כולתום עם כל הביצועים שלה "ועוקבים אחריה" בכל אתר ואתר ממצרים לתוניס ואפילו לפריס ולמקומות אחרים כדי להקשיב ליופי בביצועים השונים .

DORIY1

New member
אום כלתום

ידוע שהשירים שלה הושרו גם בפי מלחיניהם כגון סייד מכאווי שר " יא מסהרני " , ריאצ' אלסנבאטי שר " רובאעיית עומר אל כייאם " וזכרייה אחמד שר "חביבי יסעד אווקאתו " ועבד אלוהאב שר " אג'דן אלקאך " ו " ומרת אלאייאם " سيد مكاوى يا مسهرنى رياض الستباطى رباعيات عمر الخيام زكريا أحمد حبيبى يسعد أوقاته عبد الوهاب أغدا ألقاك . ومرت الأيام אבל , האם ידעתם שישנם שירים מסויימים ששרים אותם ביחד היא והמלחין שלה , כל אחד שר בית מהשיר ? אם יש למישהו עניין אני מוכן להפנותו לאתר .

למעלה