לסועד, אל-אטלאל
על אף שהשיר אינו קל לתרגום ,החלטתי לנסות. אשמח לקבל הערות ותיקונים(שבודאי יהיו). אני מקווה שהתרגום יעזור להבנת תוכן השיר. תודה לדורי על הערותיו המועילות לתרגום الاطلال עיי חרבות يا فؤادى لا تسل اين الهوى كان صرحا من خيالى فهوى הוי לבי, אל תשאל היכן האהבה היא הייתה מגדל פורח של דמיון, שקרס اسقنى واشرب على اطلاله وارو عنى طالما الدمع روى השקני ושתה על הריסותיה ורווה במקומי, כל עוד הדמעות רוות كيف ذاك الحب امسى خبرا وحديثا من احاديث الجوى איך האהבה ההיא הפכה לנחלת העבר ולסיפור של ייסורי אהבה لست انساك وقد اغريتنى بفم عذب المناداة رقيق לא אשכח אותך,כי כבר פיתית אותי בקריאות פיך המתוק והעדין ويد تمتد نحوى كيد من خلال الموج مدت لغريق וביד מושטת לעברי כמו יד מושטת לטובע,בינות לגלים وبريق يظما السارى له اين فى عينيك ذياك البريق ובהבזק אור שמשווע אליו כל מתהלך בחשכה . היכן בעיניך הברק ההוא ?! يا حبيبا زرت يوما ايكه طائر الشوق اغنى المى הוי האהוב, שפעם ביקרתי בגנו מרחף מתשוקה ושר את שיר יסוריי لك ابطاء المذل المنعم وتجنى القادر المحتكم בידיך קור הרוח של המשפיל וגומל החסד ובידיך חריצת הדין של שליט הכל יכול وحنينى لك يكوى اضلعى والثوانى جمرات فى دمى וגעגועי אליך צורבים את צלעותיי והשניות (חולפות) כגחלים בדמי اعطنى حريتى اطلق يديا اننى اعطيت ما استبقيت شيا תן לי את חירותי, שחרר את ידי אני נתתי(הכל) לא השארתי מאומה اه من قيدك ادمى معصمى لم ابقيه وما ابقى على אוי לי מכבלך שהגיר דם מפרק ידי למה שאשאירו ? וכי מה נותר לי בכלל! ما احتفاظى بعهود لم تصنها والام الاسر والدنيا لدى מה(ערך)לשמירת הבריתות אם אתה לא שמרת עליהן ולמה לי השבי הזה , כשהחיים עודם לפניי اين من عينى حبيب س