דברים ואלון קס ../images/Emo97.gif
שלום! קודם כל, אס.או.אס דחוף. אין לי אייסיקיו וקצת מאוחר להתקשר, אז אם מישהו נמצא כרגע באייסיקיו ומדבר עם אלון קס ויכול למסור לו, או אם אלון בכבודו קורא את זה, לא קיבלתי שום אימייל וזה לא כלכך טוב, אז אם אתה יכול עוד הלילה ליצור אתי קשר בענין הסוכה, אשמח. תודה. ועכשיו! כמובן שכרגיל לא הייתי פה איזה שלושה חדשים, ולכן קודם כל אברך אותנו על המעבר לפורמט החדש והמאגניב של תפוז, אם כי רצים פה כל מיני סימנים ודברים וצבעים ושאר ירקות מתוחכמים שאני לא ממש מסתדרת אתם, אבל שיהיה לכם לבריאות. חוצמזה, לא היה לי כח להתעדכן בכל הדיונים הקודמים, אבל ראיתי שמישהו השאיר הודעה לגבי אירועי היום באם אל פחם, אז על זה לפחות אני אגיב. ובכן, יקירי: היום הוא לא רק ערב חג לעם ישראל, אלא גם יום של אבל וזכרון לתושבי ישראל הפלסטינים. היום לפני שנה בדיוק נפתח פרק שחור ומכאיב במיוחד לדמוקרטיה ולדו קיום (או לפסאודו דו קיום) הישראליים, ולכל מה שכרוך בזה, כשמחוז צפון, ובראשו הדמוקרט הדגול וחסיד אומות העולם אליק רון ושליחו החינני גיא רייף, פצחו במסע טיהור האזור מתושביו הערבים (הרבים, יש לציין), שנפסק, לצערנו, רק לאחר שלוש עשרה יריות קטלניות. בניגוד למה שהוצג בתקשורת הממסדית, סדר הארועים באוקטובר שעבר היה כזה, שקודם נרצחו מפגינים ערבים, ורק לאחר מכן התחילו המהומות הקשות והאלימות של ערביי ישראל בהמוניהם, והשבר שנוצר אז בעקבות האירועים והפער בין המציאות לבין הדימוי התקשורתי, עדיין עמוק למדי. הדוגמאות שכבר ניתנו פה הן רק כמה מני רבות, שמוכיחות שלא מדובר כאן במקרה או בתאונה, אלא במדיניות גזענית של משטרת ישראל ושל ממשלתה שהגיעה לשיא באוקטובר הקודם. היום התקיימו בכפרים הערביים ברחבי הארץ ארועים ואזכרות במלאת שנה לכל הנ"ל. אני אמנם לא הייתי היום באם אל פחם, אלא בג´ת, שם הכל עבר, אגב, בשקט מופתי (כנראה הודות לכך שהמשטרה בחרה הפעם לא להיכנס שלא לצורך לכפר), אבל גם לגבי המהומות ב"כפר המטונף הזה", דהיינו אם אל פחם, שאני מן הסתם מתנגדת להן כשלעצמן, ברור לי שאלמלא נכנסה המשטרה לתוך הכפר וחיממה את הענינים כהרגלה, גם זה היה נגמר יותר טוב. ולא כל שכן ברור לי שאם אותם מתפרעים היו יהודים, זה היה נגמר הרבה הרבה יותר טוב. ומעבר לזה, סתם לסבר את האוזן, אם אל פחם הוא אחד הכפרים העיקריים שסבל וסובל הרבה מאד מהמדיניות של ממשלות ישראל לדורותיהן, שמקפחת עד כדי חנק את הכפרים הערביים בכלל ואת הגדולים שבהם בפרט בדברים שוליים כמו אדמות, תקציבים, תשתיות, עתודות וכו´, מה שיכול להסביר אולי למה הם עוינים כל כך. זהו, מי ששרד את כל ההודעה עד כאן, אני באמת מאחלת לו מכל הלב לילה טוב.